Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 97

• 57 035
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
За системен косопад правите изследвания- освен железен панел и щитовидни хормони, вит Д е добре да се види.Последващо, ако се налага, някои хормони.
Иначе каквото и да третирате външно, трябва да минат 6+ месеца за евентуален резултат.
Падащата коса е умряла 3-4м назад, просто сега пада заради цикъла на растеж-зрялост-умиране на космите.Ако има проблем този цикъл може да е скъсен и ще видите и малки косъмчета да падат.
Косопад може да има след силен стрес, след прием на медикаменти, след загуба на тегло, след хормонални промени.

Външните препарати ще помогнат малко, но това е вътрешен процес.
Аз от години боря силен косопад на моменти- както сега.Ползвам на Mediceuticals продуктите за целта:

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 10:11 от ДХ3

# 706

Ама аз не знам какво се оплаквам от растеж. Първата снимка е от април, втората е от сега.
Май ще си продължавам с каквото си действах досега. 😀 струва ми се добро израстване като дължина.

# 707
Аз пък  моля да споделите хубав шампоан на Балеа за боядисана коса. По приньип ползвам шампоаните на Лореал проф. и ми харесват,но сега искам да пробвам друг за боядисана коса.
Ето тази серия препоръчвам- шампоана, маската, серума и термото.

# 708
Аз пък  моля да споделите хубав шампоан на Балеа за боядисана коса. По приньип ползвам шампоаните на Лореал проф. и ми харесват,но сега искам да пробвам друг за боядисана коса.
Ето тази серия препоръчвам- шампоана, маската, серума и термото.

Имаше от тази серия и шампоан за боядисана коса за около 2-3 месеца и след това го спряха Sad

# 709
О, да Плекс серията е много хвалена. Използвала съм само олиото и серума, много са хубави!

# 710
Абсолютно! Откакто се помня ползвам само скъпи и професионални шампоани. Бях си втълпила, че другите за нищо не стават и дори предпочитах да не си мия косата, ако не съм си взела шампоана, отколкото да взема такъв от дрогерията или супермаркета.
Е да, ама не. От любопитство взех един Gliss за проба и да ви кажа оттогава зарязах и Shiseido, и Shu, и Redken и пр. Скъпите шампоани обикновено са бъкани с парфюми и други екстри и за чувствителния ми скалп са просто смърт... Няма такива сърбежи, зачервявания и лющене на скалпа Sad
При маските вече са малко по-различни нещата и до момента не съм открила добра дрогерийна. Последно тествах Pantene - не е лоша, но не мога да я похваля, че е добра.
Общо взето, мисълта ми беше, че човек не бива да е предубеден, защото далеч не винаги по-скъпото е по-доброто Simple Smile 
И аз съм много доволна от Gliss и то от години.Само да ви попитам вие от паралелен внос магазинчета ли вземате или от дрогерии?

# 711
Здравейте, дами. В търсене съм на добър дрогериен балсам/маска за коса (косата ми е с ниска порьозност). Моля за препоръки.

# 712
Pantene pro V 3 minute miracle.

# 713
# 714
Здравейте, дами. В търсене съм на добър дрогериен балсам/маска за коса (косата ми е с ниска порьозност). Моля за препоръки.
Препоръчвам маската на Лидл с агран.
Хубави са също маските от серията на Garnier hair food. На Балеа профи също маските и балсамите вършат чудесна работа.

# 715
  • София
Скрит текст:
Абсолютно! Откакто се помня ползвам само скъпи и професионални шампоани. Бях си втълпила, че другите за нищо не стават и дори предпочитах да не си мия косата, ако не съм си взела шампоана, отколкото да взема такъв от дрогерията или супермаркета.
Е да, ама не. От любопитство взех един Gliss за проба и да ви кажа оттогава зарязах и Shiseido, и Shu, и Redken и пр. Скъпите шампоани обикновено са бъкани с парфюми и други екстри и за чувствителния ми скалп са просто смърт... Няма такива сърбежи, зачервявания и лющене на скалпа Sad
При маските вече са малко по-различни нещата и до момента не съм открила добра дрогерийна. Последно тествах Pantene - не е лоша, но не мога да я похваля, че е добра.
Общо взето, мисълта ми беше, че човек не бива да е предубеден, защото далеч не винаги по-скъпото е по-доброто Simple Smile  
[/quote] И аз съм много доволна от Gliss и то от години.Само да ви попитам вие от паралелен внос магазинчета ли вземате или от дрогерии? [/quote]
От дрогерии си взимам и харесвам най-много жълтия, след това този лилавия. Купувала съм и от немските магазини за паралелен внос, но не забеляах разлика тук. За други неща определено има, особено при почистващите и перилните препарати разликата е коренна.
Плекс серията на Балеа грам не ми хареса на мен. Пробвах олиото и серума и направо ги подарих. Лореал много зле ми действа на скалпа и вече не купувам. От Пантен съм доволна до момента.
За дрогерийните шампоани съм ЗА, но виж, при маските нещата стоят другояче. Повечето просто "замазват" положението и косата изглежда добре първите няколко пъти и после - греда. Не си усещам косата хидратирана и подхранена след тях. И лидълската е така - в началото е добре, но после не. Пробвах и почти всички на Глис и е същата история. Та маски и серуми продължавам да ползвам професионални Simple Smile
BTW Имате ли впечатления от продуктите на българската марка Papino? Аз не я бях чувала, но последния път фризьорката ме изми с шампоан и маска от серията им с канабис и резултатът беше уау. Та им се чудя сега, макар да съм зарината. Не са скъпи, но са много големи като обем - по 500 мл.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 18:05 от ShokolaDkaa

# 716
  • Пеликания
Аз съм доволна от Papino. И моята фризьорка ги ползва и от нея ги вземам. Харесвам серията от Бабасу, аргановата и тази от канабис.

# 717
  • София
Аз съм доволна от Papino. И моята фризьорка ги ползва и от нея ги вземам. Харесвам серията от Бабасу, аргановата и тази от канабис.
Оох, малко ми трябваше Grinning С тези, които не са ми харесали си пера копринените ризи и кашмирените пуловери и си почиствам четките за грим. Така че и те си имат приложение, както се казва Stuck Out Tongue (но поне дъщеря ми вече порасна и не си къпе куклите с тях, че какво чудо беше - шампоани за сума ти пари буквално се изливаха в мивката).

# 718
А дали след поредна употреба на всеки продукт той спира да има ефект и е хубаво да редуваме?
За първи път чувам за споменатата българска фирма. Къде се продава? Само чрез фризьори ли?

# 719
  • Пеликания
Аз винаги мия косата с различен шампоан, редувам 2-3, защото и аз съм чувала, че трябва да се сменя.
Имат сайт.
https://papinocosmetics.com/

Общи условия

Активация на акаунт