Баща ли бе да го опишеш?

• 7 166
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Неглижирането на детето е по-големият проблем, според мен. Като няма време нито да напазарува, нито да вечеря заедно с това дете, да беше звъннал на майката да си го гледа, докато се поосвободи.
Скрит текст:
В първия пост се споменават и други проблеми в комуникацията между баща и син, а пък това, дето му звъннал да го пита що е избягал, е no comment.  Ако беше говорил така на моята 9годишна дъщеря, щеше да го направи луд още по телефона, ама явно синът на авторката е възпитан да премълчава.
 Рф, ние сме седяли сами, щото нашите са на работа и няма кой да ни гледа. В случая няма нищо такова, не става за сравнение.

Ами то това е драмата. Че майката натиска бащата да си го гледа.
И той не ще, ама оназ тропа ли тропа. И накрая се съгласява. И ето резултата. Ниско качество гледане и ниско качество баща.
Чисто и просто да не му го дава ако не иска. Даже и да не го и търси.
Той ако се присети, че има син, ще се обади.

# 61
Тук има два ключови факта. 1. Детето е аутист. 2. Незаконно е да се оставя дете под 12г самО. Майката да завежда дело и да променя режима, поради неглижиране пт страна на бащата.

# 62
  • По света и у нас
Да ама той иска 50/50% за да не и плаща пълните разноски по гледането на детето, въпреки, че на него не му се занимава въобще. Възрастта за оставяне на деца сами е различна в различните щати и страни, но когато някой е аутист, положението е различно

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 22:37 от PriMadonna

# 63
  • Paris, France
2. Незаконно е да се оставя дете под 12г самО. Майката да завежда дело и да променя режима, поради неглижиране пт страна на бащата.
Тя писа,че в държавата, в която живеят няма точна възраст, която да прави оставянето сам незаконно и след 8г е малко сива зона. 

Призив към всички - казвайте за коя държава става дума като цитирате и обсъждате закони и практики, защото има огромни разлики в законите, но и в прилагането им. Добре е и питащите да казват къде са.

# 64
ОК, не знаех, че става въпрос за друга държава. За бГ говоря.
Но във всяка държава, мисля, неглижиране на дете е добър довод за промяна на режима.
Авторката да си наеме адвокат и да действа.

# 65
Човекът иска да гледа детето 50:50, като поеме по-трудното - изграждането на самостоятелност, като остави детето самичко да си се гледа. Чудна стратегия!

# 66
Край, взеха ми детето!
Че и по-малка съм я оставяла сама не само да си направи вечеря, ами и за кучето и котката да отговаря и грижи! Вечеря на котлона - не сандвич от хладилника!

И какво щеше да стане ако бе изчакал баща си до 10?  

Имате свои правила за гледането на детето. А те са прекалено омекишеряващи. Мъж отглеждате все пак! Нямаше да се гътне от глад.

За детето е по-добре да има контакт с баща си. Не пречете на този контакт.
Проблемът в ситуацията е ни гада, ни часа - нещо друго ви дразни ...

# 67
Колкото до хладилниците.
Това че вашите са винаги пълни, не означава, че другите са такива.
Виждала съм и аз невероятно празни хладилници. От ден за ден се живее.

# 68
Като чета повечето мнения, най-добре да научат детето как да ловува, или поне да сваля по някой гълъб с прашка и после да си го приготвя на скара. Понеже точно това е работата на 9 годишно, което е отишло при баща си - да не може да разчита на никой, освен на себе си.

Въпросът е принципен, не става дума за лек глад, а за тежък игнор. Ако е по-сензитивно дете, което преживява повечко разни неща, пренебрежението ще му се отрази къде по-зле от закъснялата вечеря. И това да вземеш детето си и да ходиш да си гледаш собствения кеф... абсолютен гъз е тоя гъз, да.

# 69
Абе, кой си оставя само 9 годишно вечер с часове, без да има какво да яде? Изобщо колко пъти сте си оставяли вечер само детето? За да отидете, да си купонясвате някъде?
Щом това дете е звъняло и е било притеснено, значи ситуацията не е ок. Айде да не оневиняваме неадекватни родители. Щял бил да го учи да си готви. Ами научи го първо, зареди хладилника и тогава го оставяй само.

# 70
9-10 часа за едно дете са време за сън, навън се стъмва и със сигурност се е притеснило, че остава само.

# 71
  • София
ОК, не знаех, че става въпрос за друга държава. За бГ говоря.
Но във всяка държава, мисля, неглижиране на дете е добър довод за промяна на режима.
Авторката да си наеме адвокат и да действа.
В България не е забранено да оставяш само дете под 12, а под 8. След това е по преценка на родител. След втори клас много деца се прибират сами от училище.

И къде пише, че детето е аутист? Пише, че бащата сигурно е аутист.

# 72
Детето е бижу - умен, чувствителен, любвеобвилен, разбран ... 9 годишен младеж. Има си неговите странности (и диагноза аутизъм официално, но от години правим терапия, която много му помогна и се справя прекрасно и в социален контекст, и в училище).

Още в първия пост е писала, че детето е диагностицирано. За бащата не е сигурно.

# 73
  • Далечният изток
А къде пише, че деца под 8 г. е забранено да се оставят сами?

# 74
  • София
Детето е бижу - умен, чувствителен, любвеобвилен, разбран ... 9 годишен младеж. Има си неговите странности (и диагноза аутизъм официално, но от години правим терапия, която много му помогна и се справя прекрасно и в социален контекст, и в училище).

Още в първия пост е писала, че детето е диагностицирано. За бащата не е сигурно.
Чувствителен и разбран аутист... съжалявам, че съм го пропуснала. Сигурно по модата понеже е в чужбина са му открили нещо от спектъра. Иначе аутист сам в какъвто и да е час, когато  е на 9....

Общи условия

Активация на акаунт