Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 905
  • 2 164
  •   3
Отговори
# 1 170
Безумие някакво е шума ококло 16 въпрос! Четене с разбиране и нищо повече! Не се изисква задълбаването което правите масово. Нашите познати деца са отговорили масово вярно, моето също. По-скоро тези с неверните или липсващи отговори са по-удтати и по-масово пишат насам натам, затова се остава с впечатлението, че никой едва ли не не е разбрал въпроса.
И какво ще спечели който и да е от присъждането на 2 точки на всички?! Абсолютно нищо!

# 1 171
Нали идеята е да е четене с разбиране, а не изпит по логика. За мен лично няма значение, не зная какво е писала на този въпрос дъщеря ми, а и 2 точки нагоре или надолу няма да ни бутнат. Повече ме притеснява как ще и оценят тезата и преразказа.

# 1 172
...Повече ме притеснява как ще и оценят тезата и преразказа.
Опредлено доста голям шум се вдигна относно въпрос за 2 точки, а реално има по-големи неизвестни, които ще разслояват и оформят крайния резултат.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:07 от Mur

# 1 173
  • София
Не може тъп въпрос като 16ти да определя кой е по-умен и кой заслужава 2т повече.
Пожарникарят го преглътнахме, ама сега става въпрос за избор на училище за следващите 5 години.

# 1 174
Моят пък не е прочел добре условието на една друга задача и съответно я е омазал. Сега дали да пратя възражение до МОН да анулират тази задача? Thinking
Боряна, ами разбирането не включва ли всички мисловни процеси - логика, концентрация, отсяване, изключване, анализ, синтез и пр.и пр.?

# 1 175
  • София
Скрит текст:
В Данибон вече се коментира, че министърът е казал, че 16 задача ще се зачита за всички. Доколко е само слух, предстои да разберем.
Аз не съм сигурна, че е добре това, въпреки че дъщеря ми каза, че не е писала Закон, но и не искаше да си спомни какво е отговорила. Не беше склонна да коментираме отговорите.
Е, това, ако е вярно, просто нямам думи Astonished
Освен сега останалите да почнем да пращаме оплакване пък за това Sweat Smile
Ами, пращайте! Ако аз имах дете в седми клас сега, щях.

# 1 176
Еми просто се надявам да ми стигне бала за първа езикова варна. 🙏
Желая ти успех! Звучиш мотивиран и трудолюбив, а това винаги много помага! Първа е страхотно училище! Беше и моето навремето ,но и сега имам поглед над гимназията! Ще се чувстваш страхотно там! Представяй си го в съзнанието, че вече си там!:smile: Стискам ти палци на математиката! Дано и моето момиче се справи на нея!

# 1 177
Моят пък не е прочел добре условието на една друга задача и съответно я е омазал. Сега дали да пратя възражение до МОН да анулират тази задача? Thinking
Боряна, ами разбирането не включва ли всички мисловни процеси - логика, концентрация, отсяване, изключване, анализ, синтез и пр.и пр.?
Чак логика и изключване ли?
Но какво ли се учудвам, кой ли български учебник в последните години е написан като хората. Обикновено се чудиш какво е искал да каже автора. И интересно защо е по-лесно да научиш нещо от учебници на английски език. Защото не е нужно чак да разшифроваш загадки.

# 1 178
Ето сега детето ми се обади разстроено точно от тази информация, която в момента се върти и между децата и си я препращат и коментират постоянно. Супер афектиран беше от това, че има вероятност да му анулират точките.
Аз предлагам ние да започнем също да пишем на имейла на МОН и да подаваме контра сигнали. Съвсем сериозно. И ако тази простотия с анулирането стане факт, дано кресливите родителски тела са доволни, че прецакаха деца, които са проявили повече съобразителност, мисъл, концентрация или както искате там го наричайте.

# 1 179
Единични казуси всеки си има, масовото недоволство обаче е това, което може да бъде отразено, защото е по-вероятно да има основание за него.

# 1 180
  • София
Недоволството винаги е масово, доволните си мълчат. Което съвсем не означава, че са по-малко. А и масово не означава непременно правилно. Дори много често не е така.

# 1 181
Ще ме прощавате, но отговорилите "Закон и правилник" са правили всичко друго, но не и четене с разбиране!
Текстът е: Според споменатия закон всяко училище у нас има правото да въведе ...
Въпросът е тотално ясен:
Според кой документ училището въвежда ...
Документът е написан в текста: Закона за предучилищното и училищното образование
и това е единственият верен отговор!
Поздравления за всички деца, които са отговорили така, защото са мислили, а не налучквали!

# 1 182
Масовото е масово, когато се базира на цифри, не на брой пишещи из форума.

# 1 183
  • София
Значи ако на детето, което е отговорило вярно на 16 въпрос, не му достигнат точно 2т за класиране в НПМГ, ще пиша на МОН да го приемат и него🤣😂😅
Чувала съм за недостатъчен бал с точка или точка и половина...Без думи просто.

# 1 184
През годините съм инициирала и участвала в много питания противопоставяния срещу несправедливи практики на МОН, вкл колективно организирани. Някои от инициативите са имали успех, дори и да са били не за нашия, а за следващия набор. В случая, ако МОН реши да коригира каквото и да е от един съвсем редовен тест, би било популизъм, практика, която няма да се приеме еднозначно.
Това, че определен въпрос е затруднил повечето, не означава че е не коректен. Бих посъветвала за насреща реакция, да се зададе въпрос каква доза истина има в слуховете за анулиране на въпроса и настояване за официално мнение по въпроса. Имайте предвид, че в последно време от МОН отговарят бързо и пунктуално, без значение колко ни харесва отговорът.

Общи условия

Активация на акаунт