Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 888
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Ние много "неудобно" сме издавали паспортите на децата. Всяка година трябва да подновяване нечий и да се мъкнем двамата с баща им в РПУ-то.
Ако има паспорт, може и без акт за раждане. Само носете паспорта де.

# 1 156
  • Сливен
Може един родител, след като вече има паспорт. Вече за първи паспорт вадих с декларация от таткото.
По темата за 16 въпрос. Намерих това в нета. Общо взето това е точно въпрос за отсяване.  Моята не се е справила. Но то си го пише в текста. Просто е труден и не всички деца са го открили.

# 1 157
  • В реалността
В Данибон вече се коментира, че министърът е казал, че 16 задача ще се зачита за всички. Доколко е само слух, предстои да разберем.
Аз не съм сигурна, че е добре това, въпреки че дъщеря ми каза, че не е писала Закон, но и не искаше да си спомни какво е отговорила. Не беше склонна да коментираме отговорите.

# 1 158
  • София
И защо "документ" и  "въвежда" от въпроса да водят до "закон" /"правилник" и "въвежда" в текста?
За целта децата трябва да знаят какво е документ. Моето специално е търсило документ с име, нали по ИИ учат за документи и ги запазват на диска под някакво име.

От моите седмокласници нито един не се е справил. От класа на сина ми- също.
Много са им увесени носовете. Дано по математика да се справят.

# 1 159
  • София
В Данибон вече се коментира, че министърът е казал, че 16 задача ще се зачита за всички. Доколко е само слух, предстои да разберем.

И аз това чух от друго място, но търсих официална информация - нищо не намерих ....

# 1 160

И аз това чух от друго място, но търсих официална информация - нищо не намерих ....
Ако е така съжалявам за децата, които са се справили. Греда е, да ти отнемат конкурентното предимство при такъв иначе лесен тест.

# 1 161
  • Бургас
Последно какъв точно триъгълник да носи?
За транспортира-ясно!

# 1 162
Аз не съм сигурна, че е добре това, въпреки че дъщеря ми каза, че не е писала Закон, но и не искаше да си спомни какво е отговорила. Не беше склонна да коментираме отговорите.
Е, това, ако е вярно, просто нямам думи Astonished
Освен сега останалите да почнем да пращаме оплакване пък за това Sweat Smile

# 1 163
Аз си мисля, че е редно, когато някой се терзае, да потърси мнение от МОН, без значение каква ще е реакцията и дали накрая ще има такава. Моето лично терзание от вчера беше, че цитатът от “Серафим”, беше поднесен некоректно с многоточие в самите кавички, макар авторът да не е използвал многоточие в оригиналното произведение. Има специфичен начин за изписване на многоточие в цитат, когато е написано от самия автор, има и друг вариант, когато многоточието индикира, че има продължение на цитата. В първия случай означава конкретен художествен похват, а единствения предварителен съвет, който дадох на детето си, силно само по БЕЛ, е задължително да напише някакъв художествен похват в тезата, която ще се падне на матурата. И в това отдавна забравено произведение то стриктно формулира многоточието като изразно средство апосиопеза.

Многоточието в случая, неразбираемо и маловажно за пишещите тук, е равносилно на грешно подаден по условие градус в задача за ъгли по математика на НВО. Та, като има неточности и притеснения, има смисъл да се търси обратна връзка, където трябва.

# 1 164
  • ту тук, ту там

Ако е така съжалявам за децата, които са се справили. Греда е, да ти отнемат конкурентното предимство при такъв иначе лесен тест.

По тази логика на отговорилите правилно на 16-ти въпрос трябва да опростят друга грешка. 🙄

# 1 165
Аз друго не мога да разбера. Тези от МОН имат едно нещо да свършат като хората и систематично е омазана някоя матура.
За какво са и как самите те ще оценяват децата как са се подготвили като тяхната подготовка е под всякаква критика.

# 1 166
Мен ме притеснява риска от даване на 0 точки за частично верен отговор, затова ще пиша оплакване.
И мен.

Щом има деца, които са се справили няма как да се ощетяват. Така се прави класиране- има много силни, силни и средни и тези въпроси отсяват.
Ами малкото деца, които да отговорили на въпрос 16, който е по материал от 9-ти клас, просто са го направили по метода на изключването, а не защото го разбират. Кое точно им е силното?
Логичното мислене.

# 1 167
Аз имам близнаци, единият е писал закон и правилник, каза че въобще не е бил труден този въпрос за него. Другият е писал свободни съчинения, въобще не е разбрал. Мисля, че ще ощетят децата, които са отговорили правилно, ако дадат точки на всички.

# 1 168
  • София
Еее, ама това е ужасно несправедливо за децата, които са се справили. Моето не е и ще бъде побутнато сега до други, които са разбрали какво ги питат. Ми, не е правилно!

# 1 169
Направо да махнем матурите и да е по оценките в училище

Общи условия

Активация на акаунт