Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 949
  • 2 164
  •   2
Отговори
# 1 050
  • София

Предполагам (само това мога), да не се опитват децата да чертаят точно и да "измерват" ъгли, вместо да решават задача.

Относно транспортира: няма забрана в инструкциите има "позволени"  пособия.
Не виждам, колко да е трудно да се спазят ..... Flowers Four Leaf Clover
Аз дадох същия довод на дъщеря ми и тя каза 'Мамо, на всички задачи пише, че чертежите са илюстративни и ъглите и страните не да точни. Никой не мери на задачите!" Simple Smile
Относно спазването. Ами аз у дома имам само такъв триъгълник, комбиниран с транспортир. Такъв имАло, такъв сме купилЕ. Сега ще трябва да ходя да търся друг, което не е проблем, но е супер безмислено и дразнещо, предвид дискусията по-горе. Като не искат транспортири да си го напишат...

Относно училището. Моята има бележка да не ходи, обаче снощи до късно се пазари да си ходи. Много било весело, били малко деца, говорели си... аз клекнах, да прави каквото иска. Сутринта я будя... "Ще ходиш ли на училище?". Тя маха с ръка - НЕ! Sweat Smile

# 1 051
На училище ли са днес децата ви?
Моето ще преговаря вкъщи. Гледам в школо заваляха отсъствията. Не знам как и кой го е решил днес да е учебен ден. Пълна безсмислица!
Не,оставих я днес вкъщи да се наспи и да преговори малко по математика.
Пуснах бележка по семейни причини.

# 1 052
Синко е на училище днес. Няколко пъти предложих да пиша бележки, отказа. Искаше да скипне химия, предложих му почивен ден, но как ще изпусне физическото LaughingLaughingLaughing Взе топката и в ранни зори замина на училище. Привидно е спокоен, но не сме коментирали подробно БЕЛ, той си е гледал отговорите, но не помни какво е писал. Аз чак днес разгледах теста, попълних го с отговорите и ще му го дам да го разгледа на спокойствие след утре. Никога не съм могла да си смятам точки, оценки и т.н. след изпити, той ако успее- ок. Не разчитам на това, защото субективизма при проверката може винаги да изненада.
Вчера споменах за сплави и лихви, но не знам дали ще стигне днес да ги разгледа. Само ще се моля да е спокоен за МАТ и да даде каквото може и знае. Вчера по новините в репортаж за НВО мернах разгърнат учебник, произволно сниман и отгоре като заглавие пишеше: "Проста лихва. Сложна лихва". Изтрещяхме вече, дори се чудя вече дали не съм сънувала, напоследък ми идва в повече и се усещам, че ми бяга центъра.
Може да има задачи от капитал и проста лихва, ама сложна не, не я учим

# 1 053
  • София
Транспортирът само може да ги изкуши да мерят ъгли на първи модул и това да ги обърка, защото чертежите там не са точни.

# 1 054
Някой може ли даме насочи, кой точно е емейла или сайта за подаване на жалби до МОН? Става дума за любимия въпрос номер 16 по БЕЛ.

# 1 055
Някой може ли даме насочи, кой точно е емейла или сайта за подаване на жалби до МОН? Става въпрос любимия въпрос номер 16 по БЕЛ.
https://web.mon.bg/contacts/

# 1 056
# 1 057
Мда, за сложната лихва и синко каза, че не я учите, въпросът беше в съвпадението.
Явно някои деца се чувстват по-добре тези дни да са навън, със съученци, а не вкъщи или да скучаят, докато повечето сана училище. Важното е всички да се чувстват комфортно и да релаксират, както им харесва.
Транспортир приемам, че не се носи и мама да сложа заради евентуалния стрес, който може да причини прибирането му от квесторите. Излишно е, но всеки си знае детето и преценява.

# 1 058
Не знам как ще процедират с 16ти въпрос. Ако дадат на всички точките ще е в полза на мен и другите, но тези които са познали ще бъдат малко прецакани-

# 1 059
Мен ме притеснява риска от даване на 0 точки за частично верен отговор, затова ще пиша оплакване. Уважавам децата отговорили вярно и смятам, че е честно да получат 2т, а тези написали само 1 документ съответно 1т. Но не мисля, че е честно да не им се зачете вълбще отговора и да загубят 4т от бала.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 10:02 от slaveia84

# 1 060
Мен ме притеснява риска от даване на 0 точки за частично верен отговор, затова ще пиша оплакване.
И мен.

Щом има деца, които са се справили няма как да се ощетяват. Така се прави класиране- има много силни, силни и средни и тези въпроси отсяват.

# 1 061
Само да кажа, че с Copilot бях генерирала най-вероятните тези, на база предишни години и конспекта - точно Серафим беше на първо място по вероятност

А за втори модул в петък този метод работи ли? 🤔

Здравейте,

@Josepha, може ли повече инфорация какво точно сте въвели като въпрос, целите теми ли копирахте или само тезите? Въобще всичко, което би било полезно при ползването на ИИ за целите Simple Smile. Аз имам следващата година седмокласник и много се вълнувам. Пък и ми стана страшно интересно...
И още един въпрос - пробвали ли сте това за модула по математика?

# 1 062
Мен ме притеснява риска от даване на 0 точки за частично верен отговор, затова ще пиша оплакване.
Въпросът дава 2 точки, ако е частично верен трябва да има 1, според мен. Но да видим, скоро ще разберем.

# 1 063
  • Бургас
Моите са си на училище днес! Надявам се, да са спокойни за утре, пък каквото има да става ще става Simple Smile

Сгрешили са 16-та задача, но е виждам причина, да се признава на всички, щом има деца които са отговорили на нея! Не смея да прогнозирам никакви максимални точки, чакам си резултатите! Минималните си ги знаем Grinning

# 1 064
  • ту тук, ту там
Моят син е питал математичката за транспортира (тоест триъгълник с вграден транспортир), казала е, че няма проблем.

На училище е днес, даже влезе оценка преди малко (но е от минало контролно май).

Хора, ще ми се разсърдите, ама сами си измисляте драми. Естествено, че ще дадат точка за един вярно посочен документ, просто няма логика да е другояче. 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт