Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 864
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Sofia
Здравейте, да попитам утре на изпита дали на чернова децата могат да използват цветен молив, за си виждат равните елементи по-добре. В учебниците се използват навсякъде цветове за улеснение. Ясно е, че на белова се чертае с черен молив, но как стои въпросът с черновата, която не се събира и не се оценява? Тя остава в училището архивиране някъде и никой не я гледа.

# 1 291
Как се отнасяте към предложението ми да се публикуват авторите на тестовата част, вероятно работи екип и той е или към мон, към цкуоко, към школа... Кои са тези хора или след направата на теста са се отказали от авторство и потъват в анонимност?!

# 1 292
Ако носи цветни моливи, може просто да му ги вземат.
Никога няма да публикуват авторите, както не дават телефоните на учителите🤣
ВасиТу, това си е направо за 6 точки, защо 4.

# 1 293
Ако носи цветни моливи, може просто да му ги вземат.

Е що? Цяла сутрин се пише че може що душа ти иска да носиш...нали изрично не било забранено...

# 1 294
Този цитат, въпреки че е от 6 клас, е доста по-благодатен за писане отколкото някои други от 7ми.

Моето като събираме какво е писало горе-долу е добре.
Има автор, произведение ( така са научени навсякъде - и в училище и уроци да го пишат), риторично възклицание. За това, че е отговор на въпрос на Еньо. Писало още за милосърдиев и разно добродетели.
Бе май ще закачи едни 4 точки.
Щерката каза, че е писала същото, и че не очаква нищо в замяна.
Смятах, че ще ми е все тая да ѝ гледам работата като излязат резултатите, но при толкова спорове може и да отида да погледна.

# 1 295
  • София
Тази мода да е непубликуван текст е от няколко години. След като на НВО-то от 2020 се падна текст на Братя Мормареви, който беше даден и на един пробен изпит в школа.

Не в школа, а този откъс -  "Задача с много неизвестни", ако говорим за него, го имаше в учебната тетрадка на Просвета 1945 г, и то със задача за преразказ, което постави в неравноправно отношение деца, които не са учили по този учебник и тетрадка.

Ох, това ме подсети за НВО през 2017 г., когато дъщеря ми трявбаше да преразкаже главата с баскета от "Войната на таралежите" от името на Маляка... Ужасен ужасон беше тоя текст за преразказ, от иначе любимите Братя Мормареви.
Сега питах наборката дали е писала за апосионезнамсикакво. Каза, че не е. Вика, никъде не пише, че трябва да се пише това Simple Smile)) После уточни, че ако се слага многоточие в смисъл, че не е цял цитата, се слага в скоби (...). не знам дали е така и откъде го знае...

За гледането на работите, ние с голямата ходихме, просто от любопитство, да видим тезата как е оценена. И прочетох следното нещо, с което започваше тя: "Във Вазовото произведение "Опълченците на Шипка в 1868 г."..." Simple Smile То какво повече да питам за тезата...

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 17:49 от Vache

# 1 296
  • Отвъд алеята зад шкафа
Как се отнасяте към предложението ми да се публикуват авторите на тестовата част, вероятно работи екип и той е или към мон, към цкуоко, към школа... Кои са тези хора или след направата на теста са се отказали от авторство и потъват в анонимност?!

Защо е необходимо да се знае кои са?

# 1 297
  • София
За да ги благославят поименно. Joy

# 1 298
  • София
Vache, или преразказа с една баба и едни котки ... Спомням си, че с каката го упражнявахме...
Добре че не съм седми клас сега, честно!

# 1 299
Днес сме си вкъщи всички дружно😀. Уж да преговаря, ама май няма като го гледам.
От сутринта насам, колкото пъти се заговвори за БЕЛ матурата, започва да си намира все по нещо, което мисли, че е сгрешил. Аз вече претръпнах и гледам да си мисля за наближаващата ни почивка в края на месеца.
Последния коршум от преди 10 минути е: Абе, мамо, ти знаеш ли, че май съм объркал автора на Серафим!
Е, казвам ....чудесно. Сега вече наистина не знам колко ще имаш на тая теза. Бях ги смятала 3т., защото е писал за разни добродетели, изразни средства, но сега вече може би ще е 0 т.
Така, че да минава тая математика утре и да се свършва.
Положи усилия през годината, но не си все поука и си продължи да си бърка едни и същи неща всеки път.
А къде е написано, че се дава точка да посочен автор? В бланката с верните отговори няма.

# 1 300
  • София
Доколкото разбрах изразите средства се учели вече в 8 клас, не седми. Не знам как е програмата. Така че ще ги борим догодина

# 1 301
  • София
Vache, или преразказа с една баба и едни котки ... Спомням си, че с каката го упражнявахме...
Добре че не съм седми клас сега, честно!
Ааа, това беше отвратителен текст, стори ми се ужасно хаотичен, дето няма за какво да се закачиш и да запомниш действието. Аз харесах на Карабашлиев май.. с черешите. Ама ей така като четиво. Не мога да определя как се преразказва, защото хич не харесвам тази част на НВО-то. Намирам я за малоумна и изсмукана от пръстите, вкл. правилата за нея.

# 1 302
  • София
По-добре да си мълча, ама аман навсякъде от Георги Господинов и Виктория Бешлийска.
Сиво, скучно, но да благодарим поне, че не е ГГ.

# 1 303
  • София
Апосиопезата се учеше преди 12 години в седми клас. След това школите по инерция си  я преподаваха, ползвайки помагала по старата програма. Преподаватели са я споменавали, но не защото е в новите учебници, а защото така си преподават.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 18:53 от Грета Ей

# 1 304
Днес сме си вкъщи всички дружно😀. Уж да преговаря, ама май няма като го гледам.
От сутринта насам, колкото пъти се заговвори за БЕЛ матурата, започва да си намира все по нещо, което мисли, че е сгрешил. Аз вече претръпнах и гледам да си мисля за наближаващата ни почивка в края на месеца.
Последния коршум от преди 10 минути е: Абе, мамо, ти знаеш ли, че май съм объркал автора на Серафим!
Е, казвам ....чудесно. Сега вече наистина не знам колко ще имаш на тая теза. Бях ги смятала 3т., защото е писал за разни добродетели, изразни средства, но сега вече може би ще е 0 т.
Така, че да минава тая математика утре и да се свършва.
Положи усилия през годината, но не си все поука и си продължи да си бърка едни и същи неща всеки път.
А къде е написано, че се дава точка да посочен автор? В бланката с верните отговори няма.

Аз вече толкова съм объркана от това какво точно се оценява в тезата, че за това попитах някой по-запознат филолог, учител, проверяващ да ми разясни. Даже и на лични ако иска.
Защото през последния месец прочетох толкова различни мнения, че няма докъде.
И оставам с впечатлението, че всичко, което сме учили през година като алгоритъм на построяване на теза е сбъркано.
При положение, че е преподавано и в училище и в школа и се е държало на точно определен начин на написване.

Общи условия

Активация на акаунт