Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 922
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 275
В кой клас и урок се учи за апосиопеза? Или се учи в частните уроци....да питам аз.

# 1 276
Хайде да почнем следващата стандартна тема.
Дали резултатите ще излязат на 27ми?
Аз залагам на 30сти, ама дали ще ни спестят един уикенд неведение?
И какво ще правим от 1ви до 10ти? Толкова ли много време трябва за редене на желания?
Резултатите по двата изпита не излизат ли едновременно на 01.07?

# 1 277
  • ту тук, ту там
Моят син не е ходил на частни уроци. От училище знае за апосиопеза. Учи в провинцията.

# 1 278
Аз не питам вашият син какво знае...а в кой урок/клас в училище се учи баш за апосиопеза.

# 1 279
  • ту тук, ту там
Очевидно в седми, но не в частни школи, а в редовно училище. Уточнението беше заради намека за уроците/школите. Извинявай, че те затормозих с тази излишна информация. 🙄

# 1 280
  • София
Тази мода да е непубликуван текст е от няколко години. След като на НВО-то от 2020 се падна текст на Братя Мормареви, който беше даден и на един пробен изпит в школа.

Не в школа, а този откъс -  "Задача с много неизвестни", ако говорим за него, го имаше в учебната тетрадка на Просвета 1945 г, и то със задача за преразказ, което постави в неравноправно отношение деца, които не са учили по този учебник и тетрадка.

# 1 281
Вие видяхте урока в учебника ли..

Мжят син знае доста неща. Но не са от учебника. Не е определящо кой какво знае.

Питам кой е урока. Може и да има такъв. Аз не намерих такъв в уч.по лит.за 7 клас на сина ми. А може да е предна година...за това питам.

# 1 282
  • ту тук, ту там
Нямам никаква идея кой е урокът. Никога не съм му отваряла учебниците, не съм го изпитвала и не съм следила какво учат. Нямам идея и на кое издателство са учебниците им.

# 1 283
  • София
Изразни средства за цитата от Серафим:
- реторично възклицание
- повторение.
Но май не е задължително да ги посочат.

# 1 284
Тази мода да е непубликуван текст е от няколко години. След като на НВО-то от 2020 се падна текст на Братя Мормареви, който беше даден и на един пробен изпит в школа.

Не в школа, а този откъс -  "Задача с много неизвестни", ако говорим за него, го имаше в учебната тетрадка на Просвета 1945 г, и то със задача за преразказ, което постави в неравноправно отношение деца, които не са учили по този учебник и тетрадка.
Чак такива подробности не съм се затормозила да помня. Помня обаче, че не беше научен текст за всички и едните деца имаха доста предимство. Нищо общо със тези 2 точки, за които си дърпаме плитките тук. Сина ми не беше по тази тетрадка и не го е учил предварително, затова и не съм запомнила къде точно е бил. Явно след този случай са решили да е непубликуван до момента текст.

# 1 285
Изразни средства за цитата от Серафим:
- реторично възклицание
- повторение.
Но май не е задължително да ги посочат.

"възклицание" или "обръщение" защото има разлика.

# 1 286
  • София
На тезата ли минахме? Да се включа, че ми е по-интересно от 16 въпрос.

Детето пише добре, тезите му са хубави и поне за изказ може би ще получи някакви точки. Но не е анализирал цитата. Писал е за добротата на Серафим, че е антипод на Еньо и някакви общи приказки. Включил е повторението. Няма повечето неща от ключа.
Разочарован е доста, тъй като е силен в тази част, но нещо доста се е спекъл като е видял задачата.

# 1 287
Ох, сигурно ще ми се нахвърлите, но не мога повече да се сдържам…. Вчера, след като разбрах тезата, първо ме обля студена пот ….. 6-ти клас? Ужас. После се успокоих, че Йовков е любим автор на моето дете. И тъкмо блажено си се радвах на тази мисъл, когато в главата ми изскочи една реплика на нашия велик вожд Б.Б., а именно:
“Било, каквото било,
От сега нататък ще бъде, каквото беше…”
Та…. на нещо подно ми прилича и текста за тезата.
Толкова ли не можаха да изберат някой друг цитат от този велик разказ? Това ли беше най-доброто, на което са способни в МОН?

# 1 288
В кой клас и урок се учи за апосиопеза? Или се учи в частните уроци....да питам аз.
В бгучебник има всякакви термини, които липсват в другите издания.

Ние определихме три изречения, които се пишат под всяка теза 90% печели 2 т, каквото и да му се падне. Не сме се занимавали изобщо с тия тези.
Ако се е сетил как да ги адаптира към Серафим, чудесно.

# 1 289
Този цитат, въпреки че е от 6 клас, е доста по-благодатен за писане отколкото някои други от 7ми.

Моето като събираме какво е писало горе-долу е добре.
Има автор, произведение ( така са научени навсякъде - и в училище и уроци да го пишат), риторично възклицание. За това, че е отговор на въпрос на Еньо. Писало още за милосърдиев и разно добродетели.
Бе май ще закачи едни 4 точки.

Общи условия

Активация на акаунт