Лятна вечеря за цялото семейство, готова за 15 минути?

• 10 733
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
Така набързо стана една голяма дина и овче сирене  днес .

# 31
Открихме бързите пици с хляб лаваш на котлона. Също и бързата баница с лаваш, но тя е вече за фурната;

# 32
Как се прави баница с лаваш ?

# 33
Буквално не ядем друга пица вече. Само че аз ги правя с протеинови питки от лидл, защото са по-налки и влизат в еърфраера.
Като скубна и 2 листа босилек от балкона, и работата е ммммм

Открихме бързите пици с хляб лаваш на котлона. Също и бързата баница с лаваш, но тя е вече за фурната;

# 34
Как се прави баница с лаваш ?

В купа се разбъркавт 4 яйца, 1о кисело мляко , сирене и масло;
На дъската се поставят две лаваш питки, навиват се на руло и се нарязват през 3 см, все едно, че режеш  филии хляб;
Взима се една йенска правоъгълчна тавичка и се намазва леко с масло;
Нереждат се едно до друго кръгчетата лаваш - изсипва се от сместа от купата; пак се нареждат - пак се заливат и така докато свърши - може на 1-н ред, на 2- а реда - както ви харесва;
Слага се да се пече на 200 градуса за 35-40 минути;

Ако някой иска може да си добави в сместта пилешко, гъби, маслини, и т.н....- но вече ще е просто пита някаква...

# 35
Страхотно , може ли снимка на баницата? Аз правя пица с лаваш, или просто ям лаваш, или правя пица с котидж върху лаваш.

# 36
пробвала съм нещо такова като баницата , но последната, най-горната кора става винаги много твърда и препечена и не се реже лесно. Не знам дали ще помогне ако накрая се нареди масло върху кората .

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 15:40 от bella-ciao

# 37
Пица с лаваш правя и аз, но моите и се цупят, че те са разглезени от хубава пица с добро тесто!

Много ми хареса идеята за баница с лаваш! Благодаря!

Като споменахате босилек напоследък правя всяка сутрин чай от пресен босилек - шепа листа, половин лимон, заливам в гореща вода в кана, пия цял ден (за мераклиите с лед)

# 38
Ама каква чудесна идея за чай с босилек!  Непременно ще опитам още днес. Само че, ако ми позволите коментар, лимона се слага непосредствено преди консумация, за да запази полесностите си.

Пица с лаваш правя и аз, но моите и се цупят, че те са разглезени от хубава пица с добро тесто!

Много ми хареса идеята за баница с лаваш! Благодаря!

Като споменахате босилек напоследък правя всяка сутрин чай от пресен босилек - шепа листа, половин лимон, заливам в гореща вода в кана, пия цял ден (за мераклиите с лед)

# 39
Не само позволявам, но и съм напълно съгласна. Срам ме беше в прав текст, но аз изстисквам половинката в първата голяма чаша чай, а в каната мятам остатъка. Т.е. винаги най подкиселена ми в първата доза след събуждането на принципа топла вода с мед и лимон, но без мед.

# 40
Извинявам се, че чак сега качам снимки на тиквичките, за които бях писала, ама тази седмица "на мода" бяха картофите-соте Grinning
Така изглеждат сурови във фрайъра-предварително ги намазнявам добре в една купа:

А така изглеждат готови:

Посолявам и добавям много чесън, копър и оцет Simple Smile

# 41
Аз мисля да направя лятна мусака, тиквички картоф и малко ориз със заливка,без пържене,че да я докарам здравословна.

# 42
  • София /Абсурдистан
Някакво месо на скара и салата.

# 43
Криси`страхотни тиквички! Благодаря за идеята, крада я.

У нас най- лятното хранене и за закуска, и за обяд, и за вечеря, е таратор- гъст, богат, с много копър и орехи.
Вечер обикновено към него върви и салата домати (с печен патладжан/ тиквичка/ нахут от консерва, салатен лук и маслини.

Ще следя с интерес за идеи.

# 44
Ние таратор за закуска още не сме яли - но ядем кисело мляко със сладко от боровинки за закуска. )))Освен тийна - който това му е само за десерт))))

Общи условия

Активация на акаунт