Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 285
  • 287
  •   3
Отговори
# 240
  • София
fairy_v, съжалявам.
Прееклампсията, веднъж отключена, може да рецидивира, за съжаление. Трябва стриктно следене, както за симптоми, така и при АГ. Консултирай се с колкото може повече АГ с опит рискова бременност.

За София от личен опит мога да препоръчам Вецев и Чучумишев - аз се следях успоредно и при двамата, редувах ги така, че да имам преглед на всеки две седмици. В 29гс шийката рязко се скъси и ме хоспитализираха по спешност (Вецев е завеждащ отделенение в Шейново). За АГ в Токуда има също добри отзиви. Добре е следящият АГ да те поеме максимално отрано, за да ти знае историята и да реагира моментално при необходимост.

Стискам палци Flowers Hibiscus

Emiliq08990, след като можеш, слагай в корема. Важното е да е на място, в което да има поне малко мазничко, че да можеш да хванеш гънка. Слага се отстрани и под пъпа, ама всяка жена е различна все пак, можеш да местиш настрани, докато ти е комфортно.

Antoniq Anastasova 640243,
Натаспинът, макар и хранителна добавка, може да действа на АПТТ. Както и много други фактори. Може и лабораторна грешка да е. Ако продължава да се вдига, консултирай се с хематолог.

# 241
Аз пия натаспин от 2 дни, така че няма как да е от него. Но не знаех, че влияе на Аптт. Миналата година пих за 12 дни натаспин заради димера, нормализира ми се, но не повлия на аптт, беше добре. Днес ходих до хематоложката ми и каза, че няма проблем и е нормално да се покачва. Притеснително е, ако е под референтната стойност. След 2 седмици ще изследвам пак коагулация, заради димера и ще видя как е и Аптт. Феритининът ми е по-нисък и ми предписа сорбифер. Благодаря за отговора Simple Smile

# 242
Здравейте, моля за коментар на изследванията, в 13+0 съм, на Клексан 0,4 заради Лайден.
Има ли отклонение заради което има смисъл да коментирам с хематолог или са ок засега?

# 243
  • София
Момичета, извинявам се, че така нахлувам в темата, но се чудя как да постъпя....Става дума за имунолог, към който да се насоча. Със загуба съм от преди няколко години, бях на Клексан 0.6 и т.н., беше ин-витро, после имах кухо яйце и досега никакъв успех с ново забременяване...Имате ли "пресни" впечатления от Русев? Някой посещава ли го? Аз преди години съм ходила на преглед при него, докато беше в Малинов и наред с другите препоръки ми беше изписал НМХ през ден....🤯🤯и оттогава малко ми е под въпрос дали да повторя, плюс факта, че май на 90 % от жените, които са писали, е предписвал едно и също и не знам....Наистина се чудя има ли смисъл да ходя при него или а се насоча към някой друг... Вие към кого бихте се насочили при евентуална поредна подготовка за бременност?

# 244
Момичета, на фракси съм от над месец вече и започнаха да се появяват след някои инжекции червени и сърбящи петна( не след всяка, не знам защо).  Някои бързо минават, други не толкова. Може ли да се мажат с нещо за успокоение или трябва директно да минавам на клексан?

# 245
Подсещам за моето питане ако има кое от разбиращите момичета да посъветва. Така и не записах консултация с хематолог след изследванията този месец, но ако трябва, ще запиша.
Здравейте, моля за коментар на изследванията, в 13+0 съм, на Клексан 0,4 заради Лайден.
Има ли отклонение заради което има смисъл да коментирам с хематолог или са ок засега?

# 246
  • София
Semirra, в норма си според срока на бременността.

Виолетке, ако искаш пусни пкк, ако еозонофилите са повишени, значи правиш алергична реакция. Ако искаш - направо смени. Лед може да облекчи сърбежа

# 247
Здравейте момичета искам да попитам след загуба и прекаран повърхностен тромбофлебит, имам положителен тест и назначена терапия фраксипарин 0.4 всеки ден има ли голям риск въпреки фраксипарина пак да направя тромб.

# 248
Semirra, в норма си според срока на бременността.

Виолетке, ако искаш пусни пкк, ако еозонофилите са повишени, значи правиш алергична реакция. Ако искаш - направо смени. Лед може да облекчи сърбежа

Супер! Благодаря. Вторник така или иначе ще ми взимат кръв и ще се възползвам.

# 249
  • София
svetoslavastoicheva,
Рискът няма как да се прецени на око. Пускате редовно коагулация - Д-димер и фибриноген - и се консултирате с хематолог или най-добре ангиолог. Ако резултатите не са ок може да ви повишат дозата, или да поставяте два пъти на ден или терапевтична доза. Без вашата анамнеза съветът е да се изследва коагулация на 4 седмици, при вас ще трябва да е по-често.

# 250
Delisardeli, благодаря! А по линия ПКК май също не са притеснителни отклоненията?

# 251
  • София
svetoslavastoicheva,
Ето референтните стойности за Д-димер и фибриноген по триместри, засега са в норма.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

От останалите показатели ТСХ е високо, вит б12  и Д са ниски, ако не ги компенсирате може да изпаднете в силен дефицит С напредването на бременността.

Semirra, при бременност е нормално някои показатели да се променят, консултирай се с АГ или хематолог.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:26 от delisardeli

# 252
Момичета, някоя имала ли е завишен Алат вследствие на фраксипарин? Излезе ми днес на профилактични изследвания - 60. Асат е в норма, ГГТ е в норма. Четох, че страничен ефект на фракси/клексан са повишени чернодробни ензими. Ще се консултирам след два дни с АГ, но все пак. Мерси!

# 253
Момичета, днес за пръв път пускам Анти Ха, след два месеца на Фраксипарин 0.4, резултата ми е 0.2 IU/ml, ок ли е или се цели по-висока концентрация?
 Останалите резултати са Д-димери 0.28 mg/l (0.14-0.6), APTT sec 25.4sec., APTT Ratio 0.98, Fibrinogen 4.00g/l (2.4-5.1).

# 254
Здравейте! Дали ще може да ми дадете мнение за тези изследвания? Другата седмица съм при хематолог, но просто малко се притесних. Преди около 20 дни д-димер ми беше около 1.9, вдигнахме дозата (поради ниско АнтиХа) и сега съответно е спаднал 0.7.  Но ме притеснява ниското АПТТ съответно 23.1. Фибриногена ми е 4.  В 27 г.с съм.

Общи условия

Активация на акаунт