Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 745
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
На мен в ръцете ми е болезнено, бия само в паласките от началото и ми е супер. Където хвана.

# 286
  • София
Навсякъде където има пухкаво в паласките може.
В ръцете е болезнено, да, ама не можеш да си предизвикаш контракции 🤣

# 287
Значи е напълно възможно при поставяне в корема да получа контракции? Вчера цял ден ми беше некомфортно, стегнато на корема.. и днес вече реших да поставя другаде, най-вече ще пробвам в паласките, щом може навсякъде Simple Smile
Навсякъде където има пухкаво в паласките може.
В ръцете е болезнено, да, ама не можеш да си предизвикаш контракции 🤣

# 288
  • София
На мен в паласките ми беше гадно.
Знаете ли дали поставянето в ръката е добър вариант? Мисълта ми е, че чух, че не се усвоявало добре, затова питам по-запознатите.. Благодаря Simple Smile
Докторът ми беше казал именно зареди усвояването, докато мога да бия в корема.Имах си контракции и той знаеше, не е казвал да има възможност да ги увелича от това,че ги бия в корема, просто в един момент ми стана много син коремът, на буци и минах към ръцете.

# 289
Здравейте,  момичета. Преди няколко месеца бях писала тук след химическа бременност и открити мутации. След консултация онлайн с д-р Иванова, ми беше казано, че мутациите са ми нискорискови и да пия само Натаспин. Слава Богу успях да забремения отново и сега съм в 4гс, съвсем     ранна бременност, но от 2 дни следобед се появяват болки в областта на сърцето и тази сутрин се събудих със синина на бедрото без да съм се удряла. Движа се доста и продължавам с Натаспина. Имам час за друг хематолог чак на 22ри и малко се притеснявам до тогава. Според вас дали е достатъчно само Нараспин с тези мутации или да потърся друг хематолог и да не чакам до 22ри? Благодаря предварително. Само да вметна , че витамин Б12 и фолат са ми над нормата, понеже пиех метилирани форми от няколко месеца преди да забременея.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 13:47 от Bianka1111

# 290
  • София
В начална бременност може да има всякакви странични ефекти. За спокойствие можете да пуснете Пкк, Д-димер и фибриноген преди срещата с хематолога. Стискам палци за успешна бременност 🍀

# 291
Здравейте,
бременна съм в 6 г.с, първа бременност и съм на годинки. Много ми се иска да направя всичко възможно за да е успешна. Притеснява ме това, че баща ми има проблеми с кръвното, а наскоро прекара и инфаркт (имаше тромб). Тъй като за съжаление тромбофилиите са явно често срещани и се разбира за тях след загуба, чудя се дали на собствена глава да не си пусна изследвания в Геника. На първо време си пуснах коагулация, уж всичко е в норма, но ето резултатите:

Предната седмица изследвах  хомоцистеина и витамини, като за последните 3 още няма резултати.

Ще съм ви благодарна за мнение!

# 292
  • Замък сред облаците
Аз бих изследвала тромбофилията, особено щом бременността е желана и възрастта е фактор. Коагулацията е ок, но ако има предразположение за тромб той може да се оформи за секунди - не е задължително да назрява с времето, внезапно събитие е. Щом и в семейството има случаи няма много какво да се обмисля.
Витамин Д е много нисък - в тази единица е хубаво да е над 100, Б12 също е нисък, хематолозите искат да се държи над 300 при бременност.

# 293
Здравейте, влизам в 9та седмица. Имам хомозигот по мутантен алел на PAI и хетерозигод по мутантен алел на MTHFR 1298. Хематолог ми каза динамично да следя APTT и D dimers всеки 3 седмици. Пия аспирин протект през ден 100mg. APTT и в 5 г.с. и днес в 9та ми е 27 при норма до 30.30, d-dimers в 5та ми беше 0.29, сега в 9та е 0.49. Въпроса ми е да почвам ли Nataspin-H и удачно ли е с аспирина,т.к. доктора не ми отговаря и няма часове, знам че вие сте компетентни. Беше ми казал, ако д-димер стане над 0.35 да започна Nataspin-H, само че и тук к в на други места чета, че е съвсем естествено d-dimers да се повишават със седмиците и че 0.55 не е референт за бременни. Объркана съм вече и почвам да губя вяра на хематолога, след като е нормално да се повишава… Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:59 от m_y

# 294
  • София
Контролните изследвания за коагулация обикновено са Аптт, Д-димер и фибриноген. Резултатите ви към момента са идеални, като за небременна дори. Пускам референтните стойности за бременни по триместри. Консултирайте се с хематолог, който има опит с бременни.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

За БХС и прегледите след това потърсете добър фетален АГ, да проследява редовно кръвотока на маточните артерии и развитието на бебето.

# 295
  • Замък сред облаците
Аз се изненадвам, че хематолог е назначил въобще аспирин при ПАИ хомозигот (същата мутация имам). Бих потърсила второ мнение от друг хематолог.

# 296
Привет! Много благодаря за отговора и разаснянието! И аз имам вътрешно чувство, че нещата са добре, а и доста четох, но съм лайк все още. Да, с репродуктивен хематолог се консултирам, също е и в списъка тук.. но не знам как да продължа.. т.е. според Вас да не започвам от днес Nataspin-H?
Контролните изследвания за коагулация обикновено са Аптт, Д-димер и фибриноген. Резултатите ви към момента са идеални, като за небременна дори. Пускам референтните стойности за бременни по триместри. Консултирайте се с хематолог, който има опит с бременни.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

За БХС и прегледите след това потърсете добър фетален АГ, да проследява редовно кръвотока на маточните артерии и развитието на бебето.

# 297
  • София
Аз също съм с хомозигот по PAI и бях на нмх през цялата бременност. Потърсете второ мнение. Изследванията според мен не налагат промяна в терапията, но аспирин протект в ранна бременност е рискова профилактика.

# 298
  • София
АфРоДиЗиаЧкА , при всички положения не е зле да пуснеш един основен пакет поне и да добиеш представа.
Желано бебче, имате фамилна история, освен зареди бременността, попринцип е хубаво да знаеш дали имаш склонност към образуване на тромби.
Ако се наложи раждане със секцио, при тромбофилия профилактиката е по-продължителна и съобразена.Тези изследвания важат за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт