Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 673
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Исках да кажа, че у нас сме малко като в средата на нищото или в средата между пълния либерализъм (всичко 50:50, няма кавалерство, няма плащане на сметки, даже няма отваряне на вратата), и мюсюлманския тип патриархалност (арабският свят, дори вече Турция и др.) - та, в тази среда, една добра адаптивност, може да бъде както полезна, така и да създава напрежение... Не мислите ли?

Има наистина нещо такова. И то не е само при мъжете. И много жени в България хем дърпат към равноправие и независимост, хем (включително и в тази тема) се стига до изказвания от типа "ти не можеш да си ме позволиш с твоята заплата".
Поантата на човека беше, че жените се правят на силни и независими или традиционни в зависимост кое повече им изнася за момента, ама не искаше да го каже така директно, защото ще се покаже като доказателство за тезата на темата.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 19:34 от Нарцùса

# 61

Има наистина нещо такова. И то не е само при мъжете. И много жени в България хем дърпат към равноправие и независимост, хем (включително и в тази тема) се стига до изказвания от типа "ти не можеш да си ме позволиш с твоята заплата".

Няма такова нещо - за всеки влак си има пътници. По- важното е да може да има всякакви варианти, който както си избере. Искаш да имаш кариера и независимост - имаш си. Искаш да гледаш къщата, обаче с риск да се окаже след 5-10-20 години че всъщност искаш независимост - гледаш си. Няма едно решение за всички и всички варианти си имат недостатъци и плюсове.
Като цяло западния оригинален феминизъм дърпа към да няма комплименти и да има пълна финансова, кариерна и всякаква независимост, което обаче в един момент все пак опира до там, че това трудно се съчетава с че няма кой (и/или достатъчно време и сили) да гледа деца, и ама всъщност не е хубаво без комплименти и тн.
Отделно и след като половината народ (жени) се е включил в икономиката, няма как лесно да се извади обратно от там, дори и да има желаещи - на една заплата тая работа по-рядко има как да стане. В БГ това си е даже нов феномен (ако може всичко да е на една или една и половина заплати), понеже по комунизма всички си имаха работа и относително еднакво добре платена работа. Отделно обаче самия комунизъм никога не е изкоренявал напълно преди-комунистическите отношения, което внася допълнително объркване и до сега.
Но поне има 2 години майчински, защото на други места и това няма, и никога не е имало.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 18:51 от Ази Азбърн

# 62
Под новините за поредната убита българска жена...

Те от любов убиват tooth

# 63
  • Бургас
Докато всички разделят на мъже и жени вместо на добри и лоши хора винаги ще има женомразци и мъжомразки. Що се отнася до каналите в ютуб на 90 процента гледат да обсъждат провокативни теми за да могат повече хора да ги гледат което им носи пари. Само глупаци които не гледат от всички гледни точки се връзват на такива глупости.

# 64
  • София
Сега една заплата не стига, не защото лошите феминистки са навлезли в икономиката и са принудили работодателите да делят заплатите на две, а поради естествения ход на индустриалното развитие. Не че и преди това жените не са работели и не че и сега не продължават да извършват често незаплатен и неотчетен труд.

Колкото до редпилърите, това са една тайфа разочаровани от факта, че да харесат една жена не им дава права над нея, а те нямат нужните качества да я привлекат, и един много малък процент, който печели на техен гръб, като им пълни главите с омраза и жлъч, вместо да им помогне да преодолеят комплексите си и да изградят нужната емоционалност за да имат здравословни отношения с другия пол.

# 65
Под новините за поредната убита българска жена...

Те от любов убиват tooth

Точно такива са коментарите под подобни новини - той е дълбоко влюбен, верен , дава всичко от себе си, ама тя е змия, която случайно в автобуса за работа погледнала някой или може нея някой да е погледнал и край, присъдата е издадена - смърт.
После в съда се оказва, че жената е била напълно нормална , свястна, работила, раждала, гледала деца, а той попийвал, болезнено ревнив, често безработен, пълен с комплекси и си го изкарва на най-удобната жертва.
Поне в последните силно нашумели случаи на убийства на жени въобще нямаше изневери, само мъжки психопатии и много силна ревност.
Имаше случай уби жена си, уби детето си, опитал да се самоубие, ама не успял, защото го хванало страх - ето това е цялата истина - грозна и страшна.

# 66
Ами това си е психопат, то върви и по мъжете и по жените. Но мъжете основно пребиват и убиват, защото имат физическата сила. Ако жените я имаха щяха те да бият и убиват, защото психопатът няма пол.
П.П. Не съм експерт дали баш "психопат"е най-правилният термин, ама идеята смятам, че е ясна.

# 67
Психопатиите и всякакви антисоциални проявления на психиката нямат  пол, но статистически са по-вероятни при мъжете.

# 68
Не мога да споря, но си мисля, че при тях просто повече се забелязва.

# 69
Lanarte, какво да  ти кажа.
Много комплексирани "мъже" има, много инсели, много ред пилчета.
Наскоро четох, че мъж пребил приятелката си, защото му направила забележка, че пиел.
Ама и такива защо седят при алкохолици? Не ги разбирам.
Не ти харесва, че пие, ставаш и се махаш.
Не може да променяш хората, приемаш ги каквито са.

# 70
Аз женомразци по- скоро не съм срещала, но с психопати е пълно, особено в мрежата.
И  сред мъжете е доста по- често срещано.
Аз си го обяснявам с комплекси, с неосъществени идеали, с нереализираност.

# 71
  • Somewhere far away
Върлува едно патриархално виждане и разбиране за света. Особено при по-простоватите хора.

# 72
Lanarte, какво да  ти кажа.
Много комплексирани "мъже" има, много инсели, много ред пилчета.
Наскоро четох, че мъж пребил приятелката си, защото му направила забележка, че пиел.
Ама и такива защо седят при алкохолици? Не ги разбирам.
Не ти харесва, че пие, ставаш и се махаш.

Не може да променяш хората, приемаш ги каквито са.

А де, ама аз като кажа същото ме нападат, че оправдавам насилниците...

# 73
Смесвате насилието над жените и женомразието (странна дума). Тези за които авторката на темата говори, че имат клипове в ютуб или другаде не са някакви психопати, които пропагандират за насилие или те самите шамарят някого  във видеотата си.
Насилника е коренно различно животно. Женомразеца може никога да не докосне жена със пръст, може да е наранен, може никога да не бъде интимен с жена, може да е сам като кукувица, но не значи че иска да пребие всяка жена пред очите му. Насилника ще пие една ракия и ще търси повод да си изкара агресията върху жена си или децата си. Насилничеството не е непознато и при жените, но като всеки насилник, жертвата е задължително по-слаба физически. И това са обикновенно децата. Но не може да кажем, че жената е мъжемразка понеже е пребила 10 годишния си син. Насилника е изрод, без значение пола.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 21:18 от Абуто

# 74
Не мога да споря, но си мисля, че при тях просто повече се забелязва.
Всъщност обратното - при жените повече се забелязва именно защото е характерно за мъжете и изключение при жените.

Общи условия

Активация на акаунт