Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 628
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
За кучешките пликчета има едни много удобни кутийки в магазинчетата за левче, Пепко, Джъмбо и подобни. Закачат се направо на каишката и няма опасност да ги забравиш някъде.

Знам ги тия кутийки, но мен ме дразни да виси нещо от повода, защото натежава. Освен това не ползвам такива пликчета, а обикновени пликчета за разфасоване.
За малките протмонета - много мразя смачкани банкноти, а също и да трябва да си извадя всичко от протмонето, за да видя имам ли стотинки. Приемам го само, ако ще нося само монети или само карти.

# 16
На работа ходя с раница (средно голяма), за да мога да събера повече неща. А иначе когато излизам предпочитам по-малки, до средно големи чанти, тъй като гледам да слагам възможно по-малко неща. Аз също не обичам големи чанти. Обикновено слагам шише с вода, портфейла, ключ, кърпички (сухи и мокри), и евентуално телефона, ако джоба ми не е достатъчно голям за него.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 22:28 от Borqna Sto 771419

# 17
В левия джоб на дънките/панталона - ключове, в десния - кредитна, лична карта и евентуално някоя банкнота кеш, в задния джоб или в ръка - телефона.

В 90% от случаите съм така в ежедневието. Ако нося чанта (при дрехи с липса на джобове) - тетрадка и химикал и малко пликче с 2-3 лекарства и 1-2 дамски превръзки (плюс горните неща). При прогноза за дъжд - и сгъваем чадър. Но това е наистина изключение - в огромния процент случаи ходя с панталони и ми е важно да имат джобове, щото си нося всичко по дисагите. Не обичам чанти, а да повлека гримове и помади - абсурд.

# 18
Нося една съвсем малка чанта. Преди бях с едни раници, едни големи чанти.
Нося главно ключове, кард холдър, сухи кърпички, 1-2 блистера хапчета и малко парфюмче, което си пълня сама (бях си поръчала от китайците, само и само да не нося големите шишенца).

# 19
Щом питаш, значи не си готова да се разделиш с излишното.
Никога не съм имала нюню чантичка. Обичам вещите да са с мене Grinning И винаги влизат в работа.
Чантата я нося през рамо/врат, иначе се плъзга от тежестта Grinning

# 20
А то като се носи чанта през рамо не тежи, така ли? Щото на мен и така ми тежи, притиска ми нерв, дърпа ме надолу... Първо си скапах едното рамо с тежка чанта само на него, после другото с презраменна чанта. Сега повече ме притеснява да не ме заболи рамо, отколкото дали нещо може да ми потрябва и да не го мъкна със себе си. Телефон като избирам нов сред водещите критерии ми е да лек.

# 21
Тежи всякак. Избираш.

# 22
Много е трудно защото все нещо ти потрябва.Едиственото някаква малка раница с повече джобове и така

# 23
В ежедневието не ми е възможно да съм с малка чанта.  Опитвала съм, не е моето. Точно когато реша,  че трябва да минимизирам нещо от чантата , то тутакси ми потрябва.

Ако си направя един списък имам следното:
1. Портмоне. В джоба с ципа на чантата  винаги отделно банкнота и няколко монети от по 1-2 лева.
2. Бутилка с вода
3. Телефон-виж него редовно забравям
4. Ключове
4. Сухи кърпи- 2 пакета
6. Мокри кърпи
7. Химикал с няколко малки листчета
8. балсам за устни, гланцче
9. Тубичка мултифункционален крем.
10. Няколко парфюмни тестера
11. Несесерче с: нокторезачка, пинцета, запалка (не пуша обаче), ленти лейкопласт, малък кит за спешно зашиване, малък кит за спешен ремонт на очила, няколко пакетчета захар, пластмасова лъжичка.
12. Малко пакетче със спешни лекарства -за стомах,  мигрена, стомашно-чревни,  кръвно
13. Няколко инд опаковани пръчки храна за улични котки и кучета
14. Лек шал -лятото, ръкавици- зимата
15.Няколко платени торби опаковани заедно. При тях идве малко нови найлонови торбички.
16. Задължително демисезонно два вида тъмни очила (със слабо и силно затъмнение).
17. Доскоро носех и книга ама сега се опитвам да чета през телефон. Ако книгата я няма електронно си заснемам страници.
18. А, и антибалтериален гел

Всичко това (без водата и торбите ) стои в органайзер за дамска чанта. Просто го местя по чантите. Когато съм на събитие, минимизирам, понеже съм с по-компактни чанти.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:55 от _re_ge

# 24
  • Варна
Научих се да нося малка чанта, кросбоди, заради гръбначно изкривяване, което подсилвах носейки по-голяма чанта на едно рамо.
Нося малко портмоне, един пакет сухи кърпички, червило, малко огледалце, ключове, сгъната на торбичка и картхолдър.
Нося телефона в задния джоб на дънки или в джоб на яке. Ако имам шал го връзвам на дръжката на чантата.
Зимата съм с раница, защото не харесвам съчетанието на зимно яке с кросбоди чантЕ.

# 25
Носила съм всякакви размери чанти, напоследък избягвам големи. Имам само една по-голяма чанта, но тя е мека и става и на нещо-като-раница та не стои толкова обемна. Бих се радвала на съвсем малки компактни чантички особено за лятото, но трудно се събирам. В крайна сметка нося такива най-вече като излизам вечер.

В ежедневието имам няколко компромисни малки към средни през рамо.  Нещото, което най-много ме ограничава топлите месеци е водата, опитвам да пия редовно и за повече от час-два не излизам без бутилка. Родих се с тези по-ниски и тумбести бутилки от 500мл, има ги на някои марки само. Те се събират и в чантите ми описани по-горе макар и ниски /трябва да имат малко ширина или да не са от най-твърдите/. Други неща - портфейл, телефон, 2 вида кърпички, балсам и гланц, огледало, слушалки, ключове, понякога и за колата+документите й в отделно калъфче. Оттам нататък разни глупости...

Отделно понякога раничка среден размер, те също са удобни.

# 26
редувам раничка и мини чанта.освен портмоне, ключове, кърпички, мини парфюм, телефон - нося слушалки и бутилка с вода (+/- чадър, но зависи). на моменти ми се иска без нищо да излезна. ММ носи вс по джобовете, без да му пречи - чак му завиждам. мини чаната понякога не събира всичко, раницата пък трябва да я свалям и слагам на гърба. и това ми е досадно. имам колежка дето ходи и навън със сак - носи дрехи, храна, голям пакет мокри кърти, 3 пазарски торби и вероятно половин човек (съдейки колко й тежи чантата).
 мислех да си взема Michael Kors Rhea mini, но портфейлът ми е колкото телефона... това с чантите при мен зависи Grinning

# 27
Да, бутилката вода е най-проблемна за малките чантета. Има бутилки, които се закачат външно за чантата, може би трябва да пробвам такава, макар да очаквам, че ще ме дразни.

# 28
Аз имам няколко такива бутилки, но не виждам как ще се закачат на малка чанта. По-скоро за раница са. А на мен ми писна да се мъкна с раници. Запарват ми гърба в жегите.

# 29
На въпроса кой е най-опасният предмет в дамска чанта, излуственият ителект отговори - мобилният телефон.

Общи условия

Активация на акаунт