Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 935
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 365
Разликата между група А, Б и В в сборника по математика не е в материала, а в начина на мислене. Трябва да я "видиш" задачата както трябва да "видиш" темата на изпита по изобразително изкуство. Да пуснат един IQ тест и с него да се кандидатства, та да няма спорове дали тези с по-висок резултат са по умни... Има ли значение дали си по-умен, ако решаваш сложни задачи, но не можеш да си приготвиш сам обяд, примерно? И какво общо имат БЕЛ и математика с "термални процедури" и "фризьорство", та се ползват за приемен изпит...
За да не са прости като гъби... За да могат да направят елементарни сметки и да навържат пет изречения по една тема. За да могат да си попълнят един формуляр, без правописна грешка. Болшинството роби и крепостни са били неграмотни, защото грамотността с нищо не им е помагала във фризьорство/ прибиране на реколтата от захарна тръстика и чобанлък. За да се открият заложбите на децата и евентуално да работят над себе си там, където са силни. Пък- ако не са надарени с особен интелект и талант- пътят към чобанлъка, педикюра и ягодобера е открит.

# 1 366
Здравейте! Интересува ме кандидатстване след 7ми клас в НПМГ с БЕЛ-66 т. и МАТ-89 т. и отлични оценки от дипломата, възможно ли е в паралелка с математика и физика? Не сме от София и детето не е участвало в нито една олимпиада.

# 1 367
Явно първоначалните впечатления от трудни задачи не са били верни. Баловете от миналата година дори може да се окажат ниски, което аз честно казано си мислех че не е възможно.

# 1 368
Здравейте! Интересува ме кандидатстване след 7ми клас в НПМГ с БЕЛ-66 т. и МАТ-89 т. и отлични оценки от дипломата, възможно ли е в паралелка с математика и физика? Не сме от София и детето не е участвало в нито една олимпиада.

За точно тази паралелка малко ме съмнява... Балообразуването на паралелката МАТ+ФИЗ е: (2хНВО МАТ+1х НВО БЕЛ) + (1хМАТ+1хБЕЛ) + (Брой точки от Олимпиада по физика – областен кръг, над 60% от максимално остигнатите
точки или Национално състезание по Природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“ – модул Талантлив физик).
Ако не сте били на олимпиадата и/или на състезанието, то там ще имате 0 точки. Въобще профил "Природни науки" в НПМГ балообразува с резултати от състезание /олимпиада. Математическият е класика - НВО+свидетелство (мисля).

# 1 369
Погледнете баловете от миналата година на сайта на Дидева. За паралелките без олимпиади и състезания балът не пада под 480

# 1 370
Едва ли ще стигне. Миналата година минималният бал е бил 444 т. /включва и Чакалов по физика/

# 1 371

Разгледайте списъка с училища/паралелки и балове, за да се ориентирате реалистично. НПМГ е висока топка, не пречи да го пишете, никога не се знае как ще се развият нещата, но не залагайте само на него и имайте предвид, че шанса клони към 0. Огледайте и си направете списък с повече училища, за да не се окаже не прието никъде детето.
Желая успех! Дано намери най-подходящото за него място детето!

# 1 372
  • София
Чета ви, благодаря за полезната информация, която споделяте. Но колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори на въпроса: бала на детето е 421, най много иска ЕГ, но най - ниския бал миналата година е 20-30  точки повече. Не мога да разбера, ако все пак, като първо желание подреди ЕГ в София, за всички тях, неговият е по нисък от бала от минала година за прием. И след това подреди тези в които влиза по бал, възможно ли е, след като са надолу в желанията, да не бъде приет на първо класиране дори и в тях?
Не знам, дали ясно си зададен въпроса.

# 1 373
Не, Иллейн, не е възможно. Детето ще бъде прието във всяка паралелка по реда на неговите желания, за която му стига балът. Подредете първо най- желаните, независимо от високия бал и надолу, като се съобразявате единствено с желанието на детето. Това е най- правилния и справедлив начин да попадне във възможно най- исканото място, за което балът е достатъчен.

# 1 374
Съжалявам, но според мен няма никакъв шанс. Дано да греша

# 1 375
Съжалявам, но според мен няма никакъв шанс. Дано да греша
Не грешите. Без участие в олимпиада или Чакалов, какъвто е явно случаят, няма шанс.

# 1 376
Илейн, редите първо най-желаното, независимо от високия бал. След това училищата с бал, приблизителен на бала на детето и накрая някои паралелки с по-нисък бал.

Да споделя, в нашия приятелски кръг деца с 100 т. по мат учат в НПМГ и ПЧМГ.
Нормално:)

# 1 377
  • Куциндрел
Първо най-желаните паралелки, после приемливите и накрая тези, за които ще стигне бала, но не са от желаните.
Някой беше питал за 3то класиране. Там баловете стигат по-високо от 1во класиране. За това хубаво огледайте училищата и паралелките и редете с акъл.
След като минат класиранията при шанс, късмет и място в най-желаното училище, се местете.
Аз си изплющях родителската амбиция на 6то място в желанията. Балът е по-нисък от желаното от детето училище.

# 1 378
Ами сложила си го за цвят или за отчетност, но все пак да го има, за да може после да кажеш, нали ти казах

# 1 379
  • Куциндрел
Ами сложила си го за цвят или за отчетност, но все пак да го има, за да може после да кажеш, нали ти казах
Това към мен ли?
Сложих го в един списък преди да излязат резултатите, предвид мигренната криза на детето на изпита по БЕЛ.
Мисля и така да остане подредбата.
След излизането на резултатите виждам, че ще влезе поне по 2ро желание, ако няма някакъв невиждан ентусиазъм за желаното от детето училище.

Общи условия

Активация на акаунт