Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 912
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 395
Леле, ако тоалетните бяха критерий за избор, със сигурност ще останем без училище Sad
Мен повече ме притеснява въпросът дали образованието в професионално училище (даже от по-елитните) е достатъчно добро, някакси нямам точен отговор.
Виж сега, точно тук е моментът, че има деца с някакви лични виждания и изисквания. То образованието си е образование, ма ходенето по нужда си е нужда. Точно тук е границата - до каква степен да му се връзвам на акъла и да редим според наличие на тоалетна хАртия, чиста тоалетна и пр. Ако пък това му доставя отвратителен дискомфорт и е фактор за добруването, какви родители ни прави нас, че отхвърляме тези елементарни нужди на подрастващия?

# 1 396
Като се сетя едно време какви отвратителни ни бяха тоалетните в училищата....сега са цвете!

# 1 397
Извинявай, реших че сте имали спор за желанията и си решила все пак да се разпишеш на някоя позиция. Аз така на голямата и написах петото желание, беше си мое, но си го сложих, ясно беше тогава, че няма да стигне до него
Тази, която аз искам ще бъде на 3-то място. Балът е най-висок там за града ни ( 477 2024г, нейният ще е 486.5, предвид, че е 3 МАТ според мен ще влезе безпроблемно)..Но девойката реши, че с математика и информатика няма никакво желание и намерение да се занимава и ще учи немски.
Интересно ми е като излезе класирането ще пише ли мин. бал срещу всяко желание, въпреки че си приет по-нагоре.

П.С. днес с известна доза задоволство установих, че се е справило точно колкото средния резултат в СМГ- старателно дете, в квартално варненско  неелитно училище.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 14:41 от BacuTy

# 1 398
Като се сетя едно време какви отвратителни ни бяха тоалетните в училищата....сега са цвете!
Бяха такива, каквито си ги направим. Това не е проблем на училището, а между хлапетата. Ако оставиш на метеното цвъкня, ще завариш цвъкня. Това ми се струва елементарно възпитание, но както каза дамата по-горе - задръстени тоалетни с хартия и прочее и се отнема правото на такава. Аз се отдалечих от темата, но споделям реална ситуация. Извинявам се за което. Ще си търсим читаво ВЦ за идните пет години явно Simple Smile

# 1 399
  • София

Тази, която аз искам ще бъде на 3-то място. Балът е най-висок там за града ни ( 477 2024г, нейният ще е 486.5, предвид, че е 3 МАТ според мен ще влезе безпроблемно)..Но девойката реши, че с математика и информатика няма никакво желание и намерение да се занимава и ще учи немски.
Интересно ми е като излезе класирането ще пише ли мин. бал срещу всяко желание, въпреки че си приет по-нагоре.
Да, пише за всички паралелки от списъка с желанията. Отделно после РУО ще публикува справка за всички училища.

# 1 400
Скрит текст:
Бяха такива, каквито си ги направим. Това не е проблем на училището, а между хлапетата. Ако оставиш на метеното цвъкня, ще завариш цвъкня. Това ми се струва елементарно възпитание, но както каза дамата по-горе - задръстени тоалетни с хартия и прочее и се отнема правото на такава. Аз се отдалечих от темата, но споделям реална ситуация. Извинявам се за което. Ще си търсим читаво ВЦ за идните пет години явно Simple Smile

Не само. Самите тоалетни бяха стари и неподдържани, с рушащи се стени и ръждясали казанчета и клекала.....Все тая, отплеснахме се.

# 1 401
Дойде най-страшното в целия процес - реденето на желания. В пълен потрес съм. Ако имах дете, което знае какво иска, щеше да е лесно, но нямам. И да, и за моята девойка чистите кенефи са много важен фактор за избора на едно училище. Като ходеше по олимпиади и състезания и всеки път оглеждаше тоалетните на съответните училища и като излизаше не ми споделяше какво е направила на състезанието, а какви са кенефите. Joy Имам чувството, че си правеше предварително проучване по този така важен критерии. JoyJoyJoy

Бяхме днес на отворените врати на 91 НЕГ. Със смесени чувства е, не е уау.
Ако някое друго училище ще има отворени врати свиркайте, та и неговите тоалетни да огледаме. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 402
Абе лайната по стените в кенефа и боклука по пода в стаите си зависят и от директора. Те че много деца са като хванати от гората, така е, но доколко се санкционират тези неща, как си вършат работата хигиенистките, и минават ли по една боя доброволци през ваканцията - зависи от шефа.

Viola d'Amore, като обикаляхме с малкия из разни ПГ, дори в такива със среден успех на влизащи и излизащи около тройката имаше и по някое по-будно дете за цвят, както и учители, на които им се занимава. Та ако на детето му се учи, пасне си с поне някой от учителите по специалните и пита, навсякъде ще научи нещо. То и в професионалните е както в училище и в университета - дават ти някаква база, ако истински искаш да научиш - трябва много самостоятелна работа, четене, правене. Говорила съм и с работодатели, при които има практика - на нищо няма да научат дете, което идва от дъжд на вятър, грам идея си няма за какво става въпрос и не го и интересува. Но на заинтересованите - показват и дават да правят, обясняват. С каквато и професия да излезеш, първата работа ти е по-вероятно да бъде на най-ниската позиция - с метлата на минимална, докато не демонстрираш някакви качества (то в днешно време и появяването на работа всеки ден в нормално време май го броят като ценно и необичайно качество).

# 1 403

Ако някое друго училище ще има отворени врати свиркайте, та и неговите тоалетни да огледаме. Stuck Out Tongue Winking Eye

Какво не Ви хареса? Може и на лично съобщение.

# 1 404
  • ту тук, ту там
шмърциплянку, кажи повече за отворените врати в 91-во. Ние нямаше как да идем. Може пък да успееш да ни повлияеш да не съжаляваме, ако се разминем с него. 😅

# 1 405
Абе лайната по стените в кенефа и боклука по пода в стаите си зависят и от директора. Те че много деца са като хванати от гората, така е, но доколко се санкционират тези неща, как си вършат работата хигиенистките, и минават ли по една боя доброволци през ваканцията - зависи от шефа.

Viola d'Amore, като обикаляхме с малкия из разни ПГ, дори в такива със среден успех на влизащи и излизащи около тройката имаше и по някое по-будно дете за цвят, както и учители, на които им се занимава. Та ако на детето му се учи, пасне си с поне някой от учителите по специалните и пита, навсякъде ще научи нещо. То и в професионалните е както в училище и в университета - дават ти някаква база, ако истински искаш да научиш - трябва много самостоятелна работа, четене, правене. Говорила съм и с работодатели, при които има практика - на нищо няма да научат дете, което идва от дъжд на вятър, грам идея си няма за какво става въпрос и не го и интересува. Но на заинтересованите - показват и дават да правят, обясняват. С каквато и професия да излезеш, първата работа ти е по-вероятно да бъде на най-ниската позиция - с метлата на минимална, докато не демонстрираш някакви качества (то в днешно време и появяването на работа всеки ден в нормално време май го броят като ценно и необичайно качество).
Съгласна съм, да. Моето е от незаинтересованите. В случая обаче повече ме притеснява разликата в програмите, липсата на по-широка общообразователна подготовка, това, че не знам доколко все пак ще се ограмотят децата. За професионалното обучение само по себе си (по самата професия) като че ли нямам толкова притеснения, пък и умните винаги могат да доучват във ВУЗ.

# 1 406
  • София
Важни са кенефите, разбира се. Директор, който не може да си оправи кенефите в училище и други работи няма да може да оправи.
Така е, но ние имахме дори кандидат за президент, няма да казвам от кое "училище".

# 1 407

Какво не Ви хареса? Може и на лично съобщение.
Не, не че не ни е харесало, но като не знаем какво искаме, няма как да оценим.

шмърциплянку, кажи повече за отворените врати в 91-во. Ние нямаше как да идем. Може пък да успееш да ни повлияеш да не съжаляваме, ако се разминем с него.
Съвсем прилично училище си е, за който иска да учи немски език - дава прекрасна възможност. Имат различни клубове по интереси, една от които е арт терапия в събота. Говорихме с учителката по рисуване, чудесен човек - мила и любезна.
Подробно обясниха всичко за обучението и дипломирането, което дава големи предимства за висше образование в Германия и Австрия, но моето дете няма такива мераци (щото въобще не е наясно какво иска).

# 1 408
  • София
Цитат
и минават ли по една боя доброволци през ваканцията - зависи от шефа.

Това сериозно ли?
Ти ползваш ли си отпуска, за да боядисваш доброволно офиса на фирмата, в която работиш?

# 1 409
Е, старичка си е НЕГ. Не е Уау, но пък кенефите не миришат и има топла вода. Идете да видите кенефа на 112 то, който се ползва и от Първа английска и ще разберете защо там нямаше отворени врати.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 15:06 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт