Хидратирай се и спечели с Банкя и Роса!

• 8 493
  • 353
  •   1
Отговори
# 240
Старая се да имам винаги вода за пиене под ръка, защото в забързан ден понякога отлагам пиенето на вода "за после", ако не е до мен и да трябва да отида да си взема или налея. Предпочитам да не е силно охладена, според мен не толкова студена хидратира по-добре, разбира се не и съвсем топла сега в жегата. Освен това, често добавям мъничко сол в бутилката си за вода - електролитите са не по-малко важни за да сме хидратирани, чувствам се много по-добре така.
Имам на телефона си приложение, което позволява да отбелязвам изпитата вода за деня. Ако забележа че не пия достатъчно, започвам да го използвам и умишлено да гледам да си достигна зададената цел там, за да си затвърдя навика да пия достатъчно вода.

# 241
Стремя се да пия поне 1,5л вода на ден. Дори и това ми е трудно да достигна, въпреки че знам че трябва да ми е минимум.

# 242
Всеки ден минава толкова бързо, че често пренебрегваме едно от най-простите неща, които могат да променят начина, по който се чувстваме – водата. А знаеш ли, че загубата на едва 2% от телесната маса, причинена от дехидратация, може да повлияе на концентрацията, настроението, енергията и издръжливостта ни?

На 23 юни – Световния ден на хидратацията – Банкя и Роса дадоха официален старт на националното предизвикателство Хидратирай се с Банкя и Роса, което цели да вдъхнови хората да превърнат пиенето на вода в естествена част от ежедневието и лична грижа за себе си и своето семейство.

Хидратацията не е просто още една задача в списъка със задължения. Тя е малък, но значим акт на грижа към себе си, част от един по-здравословен, балансиран и устойчив начин на живот. И както в природата промяната е неизбежна, така и ние имаме силата да се променяме, да се грижим по-добре за себе си и близките си. Всеки ден.

Не забравяй и семейството – децата са още по-чувствителни към дехидратация от възрастните. Недостатъчният прием на вода може да се отрази на вниманието, настроението и физическата активност. Затова изграждането на навици за редовна хидратация още от ранна възраст е лесен и изключително важен начин да се погрижим за тяхното здраве. Подсети ги – подай им бутилка вода и превърни хидратацията в ритуал. Малък, но ценен акт на любов и внимание към тях.

Готов ли си за предизвикателства?
Опитай нещо ново с Банкя и Роса. Всеки ден.

Сподели в коментар какви са твоите ритуали за хидратация, за теб и за семейството ти и автоматично ще участваш в томболата с награди от Банкя! На 11.07.2025 г. трима от участниците ще спечелят по три стека вода (6 бутилки х 1,5 л) – за още повече приятни моменти у дома.

А ако търсиш вдъхновение и лесни, достъпни идеи, които насърчават пиенето на вода по осъзнат, ритмичен и приятен начин, открий предизвикателствата на Банкя и Роса ТУК. Направи първата крачка към изграждането на устойчив навик, с който да се чувстваш по-добре.

Не бягай от ежедневието, а остани в него. По-осъзнат. По-балансиран. По-хидратиран.
Започни днес. Твоето тяло ще ти благодари утре.

Запознайте се с общите условия на играта ТУК.

В горещите дни се опитвам да пия повече вода. Винаги, където и да отидем си носим повече вода.

# 243
  • София
Ритуалите за хидратация на моето семейство са пиене на вода поне 1.5 литра през деня и то от чешмата в София 😃, обичаме и минерална и изворна водичка, харесваме водачката на Банкя!

# 244
  • Бургас
Стараем  се да пием вода в големи количества, поне 2л на ден, и също така да хапвам повече зеленчуци и плодове, които съдържат вода.

# 245
гледам да пия повече вода, но често забравям.

# 246
  • София
Аз пия много вода, а сега през лятото още повече.
Детето също пие основно вода, той е по цял ден навън и винаги носи със себе си.
Понякога приготвям айрян и леко подсладена лимонада, за да увеличим течностите в жегите.
Правя и смути със съставките за таратор (само пропускам чесъна), доста е освежаващо и приятно също.

# 247
Аз лично започвам деня с чаша вода, през деня си напомням да пия редовно, а вкъщи винаги държим вода на удобно място, за да се сещаме по-често.

# 248
  • София
Шишето с вода е винаги с мен, дори и да отивам на място където има вода за пиене.

# 249
Пием много вода. Всеки от нас си носи бутилка, а когато можем, си наливаме изворна.

# 250
Пия вода, може би не е достатъчно. Основно натурална минерална вода Банкя, защото чешмяната вода при нас, не става за пиене.

# 251
  • София
През лятото не излизам без бутилка вода. Вкъщи, като седя пред телевизора си наливам чаша вода за хидратация.

# 252
Винаги си носим бутилка минерална вода с нас , така няма как да забравиш да пиеш повече вода.

# 253
Пием по минимум 2 литра вода, особено през лятото в големите горещини.☀️☀️☀️

# 254
Пия допълнителна чаша вода след физическа активност. Даже 2 чаши Simple Smile
Пия много вода, лошото е че това се случва след 17 часа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт