Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 25 331
  • 458
  •   1
Отговори
# 105
Димитър Калайджиев каза, че Полигона е супер място.
Той ги разбира нещата, жалко че е далеч от Благоевград, иначе щяхме да се насочим натам.
Точно там продавам двустаен апартамент Simple Smile

# 106
Аз бих изчакала, това място тепърва ще се развива.
Догодина като пуснат метрото, цените ще скочат много.
Все пак ще е разклонение на метро 3.

# 107
  • Сф
Polikseni, значи се махнахте вече от Люлин? Браво! Помня драмата с пиянката. Къде сте сега, харесва ли ти повече? Ти имаше като че ли сантимент към Люлин. Аз бях като мъжа ти Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам кой го написа, но прихнах да се смея как гаргите закрили слънцето във Връбница. Трябваше съфорумката да спомене и гледката към гробищата на част от квартала Wink
Живея тук, Много е гадно, не идвайте.  
Посмях се и с най- близкия квартал до Благоевград,  и сандвича за изпът до СМГ. Така е.
Браво! Joy

# 108
  • София
В Приморско има един хотел близо до гробищата. Два пъти почиваме там и ни харесва. А гробището наблизо е повод за много шеги. Минавали сме и през него на път за плажа-децата бяха много развълнувани, чичо им не спря да ги бъзика и да говори как е трябвало да вземем по една лопата 🤣 Та гробищата хич не ме смущават.
В Люлин имаше прилепи в таваните на блоковете. Късно вечер излизаха и се чувале как пискат.
Сега пък в квартала има всякакви птици, заради парка. Кълвачи тормозят някои хора от други блокове, на дърворо до едната ни тераса има една врякаща птица-по цял ден се карат с котката 🤣

# 109
  • София
Прилепите са сред най-полезните животинки които може да имате в близост, спасяват ви от много насекоми.

# 110
Много плюсове си има дори, гробището няма да се застрои и гледката няма да се скрие 😃 Ние имаме семейни приятели с жилище срещу гробището в Княжево, ми не е зле. 😃

# 111
  • София
С изглед към бъдещето Blush

# 112
  • София
С изглед към бъдещето Blush

Това е перспективата за всички нас. Няма да ни избяга.
Но го забравяме докато ламтим за тухли и ламарини.

# 113
Polikseni, значи се махнахте вече от Люлин? Браво! Помня драмата с пиянката. Къде сте сега, харесва ли ти повече? Ти имаше като че ли сантимент към Люлин. Аз бях като мъжа ти Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам кой го написа, но прихнах да се смея как гаргите закрили слънцето във Връбница. Трябваше съфорумката да спомене и гледката към гробищата на част от квартала Wink
Посмях се и с най- близкия квартал до Благоевград,  и сандвича за изпът до СМГ. Така е.
Браво! Joy

В Мусагеница се преместихме, на много добра микролокация. Детската градина е на метри от блока, също пред блока футболно игрище и хубава градинка. Голяма драма беше с училището ( също много близко, на 2 мин пеша), защото бяхме втора група и ни приеха със зор на второ класиране. А училището беше от основните причини да се преместим изобщо.
Все още свикваме, но със сигурност е много по-добре. Мъжът ми е много щастлив и всяка вечер се чуди защо не сме се преместили по-рано.
Единствено като че ли ни липсва  Лидл Simple Smile) Тук няма хубави и удобни магазини.Е, и пътувам доста повече за работа, има доста задръствания наоколо. Но си заслужава. Дори да оставим настрана терора с пиянката отгоре, стига ми, че няма храчки в асансьорите и че не допускам да се случи някой да пуши в асансьора до детето ми.
Много се радвам също, че се отървах от кучешкия хабитат. Нищо против нямам, обаче в блока ни в Люлин 90 % поне имаха кучета, че и по две. Вият по нощите, непрекъснато се блъскаш в тях по асансьорите , а стопаните им не чистят и след тях по площадките. Не знам каква е тази мания по песовете там, но в този вход няма ни едно.може и да е случайност, но аз определено не съм фенка на домашните животни вкъщи.

# 114
  • София
Защо да нямате Лидл?
С авт. 280 си точно пред Лидл Ст. град.
А с метрото - кеф ти Лидл  бул. Самоков, кеф ти в Младост 3.
Ако не ползвате гр. транспорт и с кола са наблизо.

# 115
За сметка на това новия кауфланд е близо. Ако си представям правилно къде сте, значи макс 10 минути:-)

# 116
Браво! Joy

В Мусагеница се преместихме, на много добра микролокация. Детската градина е на метри от блока, също пред блока футболно игрище и хубава градинка. Голяма драма беше с училището ( също много близко, на 2 мин пеша), защото бяхме втора група и ни приеха със зор на второ класиране. А училището беше от основните причини да се преместим изобщо.
Все още свикваме, но със сигурност е много по-добре. Мъжът ми е много щастлив и всяка вечер се чуди защо не сме се преместили по-рано.
Единствено като че ли ни липсва  Лидл Simple Smile) Тук няма хубави и удобни магазини.Е, и пътувам доста повече за работа, има доста задръствания наоколо. Но си заслужава. Дори да оставим настрана терора с пиянката отгоре, стига ми, че няма храчки в асансьорите и че не допускам да се случи някой да пуши в асансьора до детето ми.
Много се радвам също, че се отървах от кучешкия хабитат. Нищо против нямам, обаче в блока ни в Люлин 90 % поне имаха кучета, че и по две. Вият по нощите, непрекъснато се блъскаш в тях по асансьорите , а стопаните им не чистят и след тях по площадките. Не знам каква е тази мания по песовете там, но в този вход няма ни едно.може и да е случайност, но аз определено не съм фенка на домашните животни вкъщи.
Да те зарадвам Simple Smile
Другата година ще има Лидъл съвсем до вас. На мястото на Бриколаж ще има нова сграда с огромен Лидъл и нов Бриколаж.

# 117
Сериозно се бях притеснила, че коментарите ми са били много обидни и поради тази причина са ме минали с мопа, ама не съм била само аз. Явно някои са много чувствителни в тая тема..
Относно Мусагеница, Връбница, Левски - и в тези квартали не всичко е розово или пък черно.
В Мусагеница, по близо до булевардите, е тотална драма с паркирането. Квартала не е застрахован от към заселване с хора, идващи от всички краища на България, носещи мисълта, че са първенците на селото си. Това се отнася за всички квартали на София де.
Връбница и Левски имат все още възможност за намиране на място за спиране, ама и това няма да е вечно. И все още имат растителност по улици и дворове - нещо, което в някои "скъпи" квартали не е толкова разпространено, освен в парковете.
Ако можете да си избирате квартал, то избирайте го според собствените си предпочитания - свободно паркиране или заведения. Някои предпочитат бърз достъп до някоя магистрала, а други - до парка. Няма как да се избере перфектното място, освен, ако не е просто "София" Grinning

Аз май вече предпочтам да я напусна, при всички тия мераци на други да се заселят в нея....

# 118
За мен водещо при избора на квартал беше да има метро и удобен транспорт, за да не сме още 12 години такси на детето, както и някакво сносно, близко квартално училище. Иначе факторите са страшно много, идеален вариант няма ( или е много скъп:) , а и предпочитания най-различни. Може би го има и моментът,  че човек свиква и се настройва така, че да му хареса. Затова всеки си хвали квартала:) То бива ли да изплащаш 30 години жилище и да не ти харесва, в кръга на шегата Simple Smile или поне аз съм така- фокусирам се върху позитивите, за да се чувствам добре.
Аз може да мрънкам за Люлин , но там имахме  приятели или да речем по-близки познати. Малко по-земни бяха хората, родителите от детската градина си станахме много близки. А и самата градина беше невероятна във всяко отношение, не вярвах, че има такава в София.
Но факторът с училищата е показателен - няма как да е случайност, че нито едно люлинско училище през последните години сигурно не влиза и в топ 100 на класациите. Много ниски резултати на НВО спрямо средните за София.

# 119
А най-добрите квартали са близко до Витоша(огромен парк), с бърза връзка към метро, свободно паркиране (максимум на 300м) и бърза връзка с магистрала.
Уличища и детски градини имат, тък като преди да станат квартали са били села, повече от век.

Общи условия

Активация на акаунт