Както често става напоследък с мен отивам за едно, харесвам си друго.

Най-много ми хареса ул. "Боряна". Тротоарите са в добро състояние. Преките около нея също изглеждат добре поддържани. Автобус 73 ни се стори много редовен. Докато извървим улицата от край до край минаха 2 или 3 на посока. От нея свихме по "Любляна" и вървяхме чак до трамвая. И "Любляна" не е зле, но тротоарите са в по-лошо състояние. Плочките на места са изпочупени. Долу по релсите на трамвая на спирката видяхме да се веят боклуци.
В Карпузица тротоарите на места хич ги няма, улиците са в по-лошо състояние, от колкото тези около "Боряна". Нагоре и да е по-добре става вече доста далеч от редовен транспорт, 107 е рядък. В 260 имаше мигранти. Уви не се качихме на 73 да видим дали и там има.
Само като си представих, че и да съм в по-долната и комуникативна част на Карпузица ще трябва да чакам автобус на "Околовръстното" и всеки ден да го пресичам на светофара като се прибирам с градски транспорт и се отказах да гледам имоти там. Не знам как моята колежка толкова се хвали. Аз дори да живея в приличен блок с хубава гледка на тихо място ще ме дразни да минавам през това всеки ден: https://rb.gy/es4dec като само отсреща отвъд Околовръстното същата улица "Букет" изглежда много по-прилично. С кола може и да не дразни толкова, но кучето и един ден ако имам дете по такива ли улици ще ги разхождам? Едно кръгче по "Боряна" и около нея по преките ми изглежда къде-къде по-приятно за разходка. А от Овча Купел пак може да се отиде до планината, Карпузица реално не спестява много от пътя до Витоша.
Нещо не ме грабна Карпузица, но се радвам, че все пак си харесах нещо в района, за да не е било напразно разкарването. Сега разбрах защо толкова я хвалят назад в темата и някои от старите теми тази "Боряна"!
Не съм фен на презастрояването, но не мисля, че улицата е била по-добре през 2012-та.