Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 521
  • 247
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Българи юнаци!
Размазахме с 3:0 Португалия и вече сме на 1/4 финал.
Пу да не ги урочасам ама са на път момчетата за нещо историческо... Simple Smile

# 136
  • София
Леката атлетика се излъчваше по БНТ 3 и Евроспорт, но само вечерните (в Токио) сесии.
Онлайн е и сега на Евровижън спорт, където са всички сесии + всяка отделна дисциплина.
Диамантената лига тази година можеше да се гледа само в канала им в Ютуб.

Браво на момчетата във волейбола!!!!!!!!

# 137
  • MJF
Bowtie и аз видях мача България- Португалия. Коментар ще си спестя под мотото  - важен е крайния резултат, т.е. продължаваме. Мача ясно че трябваше да е с 3 гейма и ако може с някакво щадене на сили.
Но гледането ми протече по следния начин:
Скрит текст:
Към 10,45 се сетих че съм с телевизор на който има сръбски спортни  канали и те принципно волей и баскет си дават регулярно. И да ,  на арена 2 премиум България- Португалия 18/14 първи гейм и се заредих да гледам, привиквайки и домашните любимци ако искат. Но гледката до 13/13 във втория гейм  бе предела на моментното ми търпение. Скочих и се изнесох и назначих един да следи как ще завърши гейма и да ми каже. Та чак на третия гейм се върнах на дивана пред екрана. Леко все пак се събудиха разгеле но за всеки случай и да не духна пак, проведох 3 телефонни разговора докато гледам третото полувреме.

Тъй като ще се озъптя за коментар по играта на нашия отбор, трудно,  да изкоментирам главния съдия. Допадна ми воденето ѝ на мача.Не казвам за "спечелените" няколко видеоповтора а като общ тон за песен. Хем и добре я чувахме при нужда.

# 138
  • Berlin
Мда, 2рият гейм беше точка за точка след един момент, но в 3тия ги набихме с блокади.
Бленджини гледа сегашния мач, Словения - САЩ.

# 139
  • MJF
Аз приключих СП  2025 скокове във вода Сингапур и се местя като запис-зрител на СП 2025 лека атлетика Токио. Mr. Green все пак сравнително бързо Wink
3м трамплин жени финал.
Скрит текст:
Първите 3 места не будят грам въпрос у мен. Туй добре.
Чън Йе Уън след като загря на отборното и  синхрото в инидивуалното вече показа познатото си ниво. Може да не е свръх но достатъчно за да съм доволна. Факир си е тя , природен талант.
Чън Дзя безусловно след нея най-добрата на финала. Хайде дано занапред я виждам от китайския фронт, хареса ми.
Киара Пеликани направи много добър старт за себе си, тя дефакто цялото СП го направи с минимални грешки, поне финалите де. Голям герой и персонално поздравление от мен. Зарадва ме.
Нататък по списъка стисках палци в повече на Саяка Миками и Кристина Ильиных
За финал коронната дисциплина - Men's 10 metre platform
Общото ми впечатление едно такова странно.
Скрит текст:
Радвах се и се кефех на доста скокове но се правеха м/у тях  и  доста грешки/недочети. На златния медалист, който се получи,  меко казано не съм фен. Ама въобще. Харесах що годе само 5-ия му скок и то само заради приводняването , което бе единствено такова с което мога да се съглася със съдиите. Както и да е .
Китайската федерация явно си има своя тактика и цел , аз за тях не се кахъря. Джу Дзъ Фън до тук на екрана ми е бил на 3 м а сега на 10. Харесаха ми 2 + 1 негови скока по китайските ми критерии. Единия със сигурност бе последния му/шестия Thinking или пък да не беше 5-ия , гледах вчера а пиша днес все пак.
Дребосъка  Джао мен нещо не ме впечатли. И той не повече на брой  скокове от батко си Фън изпълни "като китаец". Като възраст и размер на база наличните на старта Середа и Тамаи ми напомни за тях как се появиха при големите преди години. Ама Середа как обираше водата след себе си тогава беше феноменално , освен всичко останало по скоковете. Това , поне на този старт, видях само на един +1  скок от 6 от Джао.
Середа проведе стабилен старт. В приводняванията искам още от него , може. Тамаи колеблив. Те двамата така ми се иска да ги видя по-уверени, по мощно/самоуверено да направят 6 скока на един старт.
Ей на , затова Рандал и Касиел са пред тях, Середа м/у тях де в класирането.
Раднал отделно да го поздравя с медала , той своите мощни скокове си ги показа много добре, а как си спаси 4-я/5-я - евала , възторг. Хем поне 2 скока ги приводни много добре.
Choe Wi-hyon на мен много ми хареса,  минимум в 3 от 6-те си скока. Аз даже не знам защо е толкова назад в класирането. Аз понеже настроих и почнах да гледам от първия скок, без увода преди това - излизане на участниците и съдиите, та чак на втория рунд се усетих , че корейския атлет е севернокореец а на южен та си дойдоха нещата на мястото. Щото аз направо  се Crazy "Отде се взе тоз кореец с такива добри приводнявания , къде са знаменитите корейски сплешове?!"  преди да се устетя. А той човека ....Много , много добри скокове показа. Оценките му да са на съвестта на тез съдии.
Robbie Lee - при него жалко че кратката и третия не бяха добре, защото последните му 3 се получиха във възходяща и на 8 и над. Отделно и прическата му придава допълнителна краска на скоковете , особено с челната стойка , там си правих даже стоп кадър и завиждах за прическата Joy Кой каквото си няма Smiley
Така или иначе аз принципно харесвам не  толкова силови колкото елегантно изпълнение скокове.
Да не забравя да похваля и Руслан Терновой , той показа  минимум 2 скока на много добро ниво по всички параграфи.

СП волей.
Значи словенците срещнали CАЩ, разликата м/у Португалия насреща и САЩ насреща  в осминафиналите  не е малка Wink,  и не продължиха. Но сега е наш ред . Ха да ги видя нашите с/у такава игра каквато показват американците принципно. Тази година почти не съм ги гледала , за да не кажа въобще.  Денят е четвъртък.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 13:46 от Шошулчо

# 140
Смешно беше,когато японците прекратиха хвърлянето на диск,понеже заради дъжда спортистите се подхлъзваха при хвърлянето. Laughing

# 141
  • MJF
Не знам защо но последните няколко години на големите форуми има няма точно дискохвъргачите си опатват с дъжд, а за тях той е толкова.....вреден, както и за тези в пясъка де.

# 142
  • София
Смешно беше,когато японците прекратиха хвърлянето на диск,понеже заради дъжда спортистите се подхлъзваха при хвърлянето. Laughing

То и като поспря дъждът и продължиха с диска, пак си се хлъзгаха мноооого. Това беше много опасно за тях!
Един по чорапи, друг с една маратонка и една хвъргачка, трети с чорапи върху обувките и какви ли не комбинации, които не ги спасяваха...

# 143
  • София
Напълно логично в първия полуфинал ще се срещнат суперфаворита за световната титла отбор на Полша и Италия.
Днес са другите два 1/4 финала. Иран - Чехия (мисля победа за Иран в 4 гейма) и най-чакания за нас българите мач - България и САЩ.
Срещата ни с американците започва в 15:00 ч.

# 144
Четох,че ще излъчват мачът със САЩ по бтв

# 145
  • на последния етаж
Четох,че ще излъчват мачът със САЩ по бтв
И аз. От 14:30 днес.

# 146
  • MJF
Разгеле. Някоя от не допълнително заплащаните телевизии, или не знам и аз как точно да се изразя, се сети/реагира. ooooh!
Ще гледаме значи. Виртуална подкрепа си трябва също.

Аз пък онзи ден , като разглеждах таблицата , друго се усетих Diavolo. Ами те и французите отпаднали. Хем в каква група специално се загледах. Нали съм ги сложила тях в бан на моя екран от доста години и ей на , дори не се сещам за тях , пък те ....

Поне Полша и Италия напълно очаквано са минали фазата. Не съм се съмнявала грам в тях.

# 147
Много съм горда с момчетата. Полуфинал!!!Страхотен обрат, гледах тайбрека на нокти!!! Показаха хъс и воля и не се предадоха до последната точка. Дано да счупим каръка с 4-тото място. Че имам травми от европейското, когато бе при нас.

# 148
  • Berlin
Уаааааааааа!!!  Ааааааа!!!
Нямам думи! Честно, не вярвах след 2:0, обачееее браво, браво, БРАВО!!! Едва гледах, че съм на работа, ама накрая и колегата привлякох да стиска палци.

# 149
Каква волейболна драма!

Огромно браво на тези млади момчета, мъже!

Общи условия

Активация на акаунт