Кое бихте избрали ?

• 13 526
  • 472
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
На лирическата героиня приоритет уж е семейството и децата, но за тези години щом не го е направила, било ли е приоритет?

# 16
Бих избрала твърдо Вариант 4

# 17
То така е описано, че варианта с хубавия живот в чужбина изглежда е най привлекателен за тази жена.  Там дете не може ли да има, какъв е тоя избор между дете и хубав живот. Изглежда ми като детето да е някаква точка за отмятане, а не че много го иска. Все пак това е нещо, което коренно променя живота и поставя приоритета върху друг - детето, иска тотално съобразяване с неговите нужди, а не някакви фантазии.

# 18
  • София
В момента е лято, поживей още малко в София и ходи по срещи. Наесен вече, ако няма някой определен любим мъж, ходи към чужбина, пък там може и мъж да срещнеш.

# 19
  • Out of the Mix
Sunshine, ти ли си героинята?
На 36-38?

Всичко може да се избере според конкретния човек, порив, или акъл на момента.

Аз съм мъж, не знам доколко е меродавно, но да кажем срещам наборка, жена на твоите години.

Първо избирам от опциите следното - стоиш в София, където си се устроила вече, има достатъчно възможности за срещи и запознаване с нови хора. Водиш активен социален живот, то запознанства няма как да се случат иначе. Приемам, че всичко си си подредила, изглеждаш добре, във форма, усмихната, ведра, защото намусени жени, примерно аз не харесвам. Трябва да си дадеш ясна сметка какво искаш от мъжа, но едно ще ти кажа, че колкото и да тиктакаш, той може да не "бърза", т.е. да иска да мине време да се опознаете, поживеете преди детето, а ти време нямаш. Мъжът на 38-40 може по всяко време да си хване млада жена в 20-те, дори след 3-5-7-10 г., дори в ранните 30.

Така че живей си живота, и каквато ти е съдбата.

Желая успех! Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 13:46 от Revoker

# 20
Прилича повече на интелигентна анкета за написване на дипломна работа или друго.

# 21
Първо въпросната дама да разбере защо връзките й се разпадат и не са стигнали до развитие като брак и деца, ако тя самата го иска това.
Второ да води активен социален живот и да излиза на срещи с мъже, за да може да има избор. Това как си седи в едно кафене и не щеш ли влиза нейната половинка, поглеждат се в очите и избухва вселенска любов може и да го има някъде, но процентът е малък и да не разчита само на него.

Лично аз бих си живяла живота - в България, в чужбина, където ми харесва. Не бих била с някой, когото не обичам за да имам дете от него, но също така не бих осиновила или родила от донорски материал. Това е моята камбанария и житейска нагласа. Питащата да си прецени лично, а не да търси акъл от външни хора с различна ценностна система.

# 22
А питащата иска ли деца или иска да пътува и да си живее живота? Защото ако мъжът и децата са просто продиктувани от “така трябва”, а не от желание - не виждам голям смисъл в упражнението.

# 23
Предвид възрастта бих препоръчала да се опита да забременее с донорски материал. Намирането на мъж, може да стане и след детето. А може и да замине с детето в чужбина. На тази възраст не може да отлага раждането. Или се опитва сега или приема, че най-вероятно ще остане без дете и започва да прави, това което и харесва най-мбого. Въпрос на личен избор.

# 24
  • София
Няма да ѝ давам варианти, а ще я питам тя от какво има нужда - днес и сега. И ще се опитам да я чуя После ще я подкрепя с каквото мога и както мога.

# 25
Вариант 4 разбира се.
И да нямаш мъж и деца, с това не свършва живота и света. За осиновяването не бъди оптимистично настроена. Чака се много, често децата са от етноса и не е изключено гена да избие и да съжалиш, че не си останала без дете.  Идеята за донор е по-добра, но в крайна сметка защо ти е?

# 26
Да си замрази яйцеклетки и после може да си умува върху другите варианти. А дете може да се роди и от донорна майка, крайна опция е разбира се, но я има.
Лично на мен от изброените най-лош ми се вижда варианта с "приемливия" мъж. Особено след две дълги връзки.

# 27
Най-важното е наистина какво иска самата тя, а не приятелките и родата.

За много балкански мъже (и майките им) финансово независима, образована и материално обезпечена жена е тежък проблем, плюс предразсъдъците за възрастта.

Относно връщането в чужбина - ако има достатъчно висок доход за наем/покупка на жилище в добър квартал и може да си позволи да плаща ясла и бавачка сама, тогава опцията не е лоша. Има и друго - ако потенциалният мъж е чужденец е добре да се изговори дали очакванията му са тя да е домакиня, защото все още е доста разпространен вариант на много места.

Аз лично бих избрала опцията с връщането в чужбина и забременяване с донорски материал.

# 28
  • Пловдив
Вариант 1
- Живее си живота в София , продължава да търси своя човек , вярвайки , че на всичко ще му дойде времето .
...
Вариант 4
- Връщане в чужбина , живот изпълнен с работа и пътувания , социални събития и надеждата , че всичко ще се нареди, по възможно най-добрият начин .
В София няма ли работа и пътувания, по-добър ли е шансът за мъж? Едва ли. Обаче така описано, така звучи - лишава се от едното за сметка на другото.

Кое бих избрала аз - предвид, че съм в България (не в София) и не съм живяла в чужбина, бих си продължила живота, какъвто е, евентуално подобрила каквото мисля, че е за подобряване, и след някоя година бих се замислила за дете от донор.

# 29
Гласувах вариант 2, няма време да се връща обратно в чужбината и да гони Михаля. Ако си намери подходящ мъж, скача и правят семейство и деца. Предплагам е минала през връзките с пеперудите и какво нищо. Умно и разумно си гради семейство, пък кой да знае, може и да се заобичат пеперудено.

Общи условия

Активация на акаунт