Кое бихте избрали ?

• 13 628
  • 472
  •   1
Отговори
# 390
То голяма работа да имаш апартамент, кола и работа с приличен доход. Като си толкоз отворена, защо си допуснала да се добере до теб партньор, дето ще ти се възползва от построения комунизъм? Няма мъжество тука, всяка жена да постъпва както ѝ е удобно, ако ще и да прибере мъж в дома си, вместо да се мъкне с дете/деца по чужди къщи.

# 391
То голяма работа да имаш апартамент, кола и работа с приличен доход.
Не, няма да се съглася, Дренка. Голяма работа е, без значение постигналият го от кой пол е. Но за разведен родител е още по-голяма, а за разведена жена още по-по. В България все още на жените плащат по-малко отколкото на мъжете, при сходен труд.
Като си млад е лесно. Имаш приятели, приятелки, работа, социален живот и си здрав. Като остарееш не е баш така. Другарче ти трябва за стари години. Баба ми като почина и дядо много бързо я последва. От мъка. Бяха и двамата към 85.
Ама случаят на баба ти и дядо ти няма общо със случая на моята роднина.
Аз пък, ако ще "прибирам" мъж, бих била мотивирана да го направя докато мъжът е в силата си, вкл. сексуалната. Да го проимам, за да сме си (болно)гледачи, благодаря, но не.

# 392
Като си млад е лесно. Имаш приятели, приятелки, работа, социален живот и си здрав. Като остарееш не е баш така. Другарче ти трябва за стари години. Баба ми като почина и дядо много бързо я последва. От мъка. Бяха и двамата към 85.

Да разбирам, че на 85 трябва да си потърсиш другарче ли?

# 393
Добре, бе, ползвайте си ги със здраве, стискайте в кълки и квот - такоа! Ще смятам аз кой какво щял да ми вземе, половин живот партньор ще избирам, ама този ли - онзи ли, парите ми, горивото ми, къщата ми.

# 394
  • София
Според мен също е огромна разликата между това да имаш собствен апартамент кола и приличен доход, отколкото да нямаш, без значение от пола, но ако си жена е от особено значение, ако имаш деца или искаш такива.
Това означава да си независим и да имаш избор.
Даже се учудвам, че точно ти го казваш.

Даже тук сме писали в десетки и стотици теми на жени, изпаднали в потресаващо положение, именно заради зависимост породена от недостатъчно доходи за базово обезпечение на себе си и децата и липса на жилище.

Още стотици теми на база- ама той мъжът ми си има жилище от мама и много иска семейство и деца, ама не иска да делим материалните блага, иска си ги само за себе си.

И прочее.

# 395
Аз не коментирам разликата “имаш - нямаш”, а казвам, че не е “уау” да имаш. Не сравняваме жени, изпаднали в ситуация да няма къде да отидат след раздяла/развод, а дискутираме по въпроса “как така ще пусна мъж в къщата си, та то всичко е мое, къв е тоя, бе?!”. Ми, къв’то си го избереш!

# 396
Като не е уоу да имаш да има всеки, но няма.  И ако си в ситуация на гореизброените ще бъде повече от уоу да имаш.

# 397
И аз не бих "пуснала мъж в къщата си". За кво ще ми е.. Rolling Eyes
Ако някога пак имам мъж, то той трябва да ми вдигне стандарта, който сама си осигурявам.

# 398
Няма за кога да чакаш някой да ти го вдига. Работата е  как да умножиш своето, без дребни, тънки сметчици.

# 399
Аз не бих се пренесла в друго жилище като се замисля, ако става въпрос за същия град. Ще си развалям аз комфорта, да създавам наново моят си уют в чужда къща. Разбира се, да пусна някой вкъщи, не е лесно.

# 400
Аз моето си го действам, не се коси за това.

# 401
  • sofia
По темата, не знам кое бих избрала. Около себе си имам примери и за бременности с донорска сперма, и за осиновяване, и за осъзнато оставане без дете. Всеки случай е сам за себе си и няма универсална успешна формула.
Иначе по обсъжданата в момента тема....ами по отношението на другия винаги се усеща кога е само за секс, кога се търси някаква друга изгода и кога има "още нещо", освен гимнастиката.
Даже се усетих, че аз самата, като не търся партньор за нещо повече, със собственото си поведение и реакции показвам, че нещата са само на ниво секс срещи.
Естествено, с различните мъже по различен начин протичат тези срещи, но почнах да хващам разни дребни жестове и реакции, които ясно показват намеренията и кой какво търси. Просто трябва малко дистанциран и не емоционален поглед върху нещата.

# 402
На 77 най ще имаме май нужда от някой до себе си, сега е лесно.

Напротив. С напредване на възрастта, освен ако няма здравословни нужди (които по правило друг болен примерно дядка няма как да ги обгрижва и да помага), останалите намаляват.
Трудното е когато си в активна възраст, работещ/ангажиран целодневно, и борещ се с всичко сам, носещ отговорностите абсолютно сам за всичко. Тогава е трудното, после става все едно, минало-заминало, сядаш на кафе с останалите бабички и си живееш живота Simple Smile

# 403
При тази еманципация, самоувереност и самочувстие в днешно време - не би трябвало да е трудно. Нали затова търсим независимост - за да се справяме и сами. Трудно било сам, ми то няма лесно. И с партньор не е лесно, всичко си има цена.

# 404
Дренче, ма ние до това заключение стигнахме преди 5 страници. Кой-както все пак. Няма писано правило.

Общи условия

Активация на акаунт