Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 40 469
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
Аз си казах мнението. Ти направо, по това което пишеш, направо си разказваш играта на кожата. И аз много се стисках и съм ходила с огромни рани. Просто не го прави, спри киселините и ретинола, вземи си пантенол и чист глицерин за начало (има един в червена кутийка), също и на La roche Cicaplast май каза, че имаш. Лайка също. Мажи всяка вечер пантенол - примерно на цялото лице с пяна, да постои така 30 мин, после размажи, после направи маска с глицерина- дебел слой и да стои 10-15 мин и накрая можеш обилно, като маска с Cicaplast. Преди пантенола - обтрий с лайката така обилно и остави да засъхне. Прави го няколко дни, да се успокои кожата и бариерата и после вече ти трябва добри продукти за хидратация, да поддържаш. Пептидите на The Ordinary са добри, серамиди също и бета глюкан ти трябват. Шийт маски, крем маски хидпатиращи. Има една с алое на Apivita - вълшебна е за нарушена бариера. Аз, като бях много зле, правих и 5 процедури с лазер Genesis, той убива възпалението. Но ти си в един порочен кръг с киселините, ретинола, зверското стискане. Била съм на същия хал и ми костваше години да разбера какво е и каква е причината. Даже, по-добре ще ти е кожата, ако не и правиш нищо и минаваш само с лайка или розова вода.
Но за мен трябва - диагностика на кожата с апарат, за да се види какво е компроментирано. В дерматологичните клиники има и добър дерматолог, който е наясно със съвременните препоръки. Д-р Хаджийска за мен е най-добрата в това. Тя на мен ми назначи всички процедури и изследвания и съответно козметиката на Biologique.

За себума- когато кожната бариера е нарушена, има свръх производство на себум, за да компенсира.

# 721
  • София
А лазера CO2 не е ли точно подходящ за пори и петънца? Аз като ходих на консултация, дерматоложката ми препоръча зимата да направя лазерна процедура (по скоро 2бр), понеже и аз имам пори и тук-таме петна от пъпки останали.

# 722
На мен много не ми помага, някои се махат, но порите след месец пак са си същите.Все пак е хубава поддръжка на кожата СО2

# 723
А лазера CO2 не е ли точно подходящ за пори и петънца? Аз като ходих на консултация, дерматоложката ми препоръча зимата да направя лазерна процедура (по скоро 2бр), понеже и аз имам пори и тук-таме петна от пъпки останали.
Да но при кожа, която по структура си е мазна, дебела и с широки пори. При една компроментирана бариера на по-тънка кожа, ще настане ужас. Затова, момичето да отиде на дерматолог, за да се потвърди дали е бариерата или просто си е тип кожа. На мен от снимки ми прилича на бариерата.

# 724
Здравейте, скъпи дами! Включвам се с молба за насока и препоръки, тъй като съм меко казано объркана. Родих преди 7 месеца, непосредствено след това свалих 5кг и от тогава останалите не помръдват и грам. Имам и диастаза. Смятам да започна режим с по-активен спорт, както и балансирано хранене, които искам да подкрепя с процедури. Имам целулит по бедрата, в областта на брич е най-зле положението. Иска ми се да съчетая процедури за намаляне на целулита и стягане. След толкова много четене и ровене обаче тотално се обърках.
Обмислям да направя 2-3 процедури мезотерапия в DermaAct. Някой да е правил там и да има отзиви?
Намерих един пакет “След раждане” в някакво студио Angelic Glow, който включва - криолиполиза, липолазер, Bodysculp, радиочестотен лифтинг, EndoSculpt, пресотерапия, Pelvic chair. Някоя дама да е посещавала салона и да има впечатления дали са ефективни процедурите, хубава ли е техниката им? Аз съм абсолютно нова в света на естетическите процедури, досега съм правила само кавитация и преди години LPG. Ще ви бъда много благодарна ако споделите вашия опит, дадете насока и препоръка за някое студио и процедури, от които сте останали доволни?
Благодаря много на всеки, който е отделил време да изчете този пост, който се превърна в малък роман. Пожелавам слънчеви и усмихнати дни на всички!

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 22:51 от Etera

# 725
  • София
Здравейте,
Някой слагал ли е Profhilo в Дерма акт или някъдедругаде?

# 726
rusevavv, присъединявам се към останалите дами, които говорят за нарушена бариера, защото ми е много позната комбинацията от мазна и лющеща се кожа. Семпла, щадяща и хидратираща рутина ще оправи нещата, а на по-късен етап могат да се въведат отново активи (лично аз ползвам и киселини, и ретинол, и витамин Ц без никакво раздразнение от който и да е от тях). Уреята е много хубава съставка за хидратиране и много нежно ексфолиране, през зимата, а и не само, ми спасява кожата. Има продукт на Balea (dm) на повече от достъпна цена. Важно е също да се открие работещата съставка за кожата на дадения човек. За мен това е ниацинамидът, за друг е друго. След откриването обаче, не е задължително във всички продукти тази съставка да работи добре. Дерматолог би посъветвал най-адекватно, може да каже дали са подходящи химически пилинги през студените месеци и т.н.

# 727
Здравейте, скъпи дами! Включвам се с молба за насока и препоръки, тъй като съм меко казано объркана. Родих преди 7 месеца, непосредствено след това свалих 5кг и от тогава останалите не помръдват и грам. Имам и диастаза. Смятам да започна режим с по-активен спорт, както и балансирано хранене, които искам да подкрепя с процедури. Имам целулит по бедрата, в областта на брич е най-зле положението. Иска ми се да съчетая процедури за намаляне на целулита и стягане. След толкова много четене и ровене обаче тотално се обърках.
Обмислям да направя 2-3 процедури мезотерапия в DermaAct. Някой да е правил там и да има отзиви?
Намерих един пакет “След раждане” в някакво студио Angelic Glow, които включва - криолиполиза, липолазер, Bodysculp, радиочестотен лифтинг, EndoSculpt, пресотерапия, Pelvic chair. Някоя дама да е посещавала салона и да има впечатления дали са ефективни процедурите, хубава ли е техниката им? Аз съм абсолютно нова в света на естетическите процедури, досега съм правила само кавитация и преди години LPG. Ще ви бъда много благодарна ако споделите вашия опит, дадете насока и препоръка за някое студио и процедури, от които сте останали доволни?
Благодаря много на всеки, който е отделил време да изчете този пост, който се превърна в малък роман. Пожелавам слънчеви и усмихнати дни на всички!
И аз съм 6 месеца след раждане. Още е рано за процедури за тялото. Няма да имат ефект. Дай време на организма да се възстанови. Яж чисто, ако не кърмиш- калориен дефицит и започни да тренираш с тежести, като правиш и диафрагмено дишане за диастазата и тазовото. Аз планирам, ако още има нужда, процедури за тялото догодина, да мине поне година и нещо.

# 728
  • Light of Zartha
Здравейте! Някой има ли впечатления от д-р. Натали Томева за поставяне на филър в устните?

# 729
Намерих един пакет “След раждане” в някакво студио Angelic Glow, които включва - криолиполиза, липолазер, Bodysculp, радиочестотен лифтинг, EndoSculpt, пресотерапия, Pelvic chair. Някоя дама да е посещавала салона и да има впечатления дали са ефективни процедурите, хубава ли е техниката им? Аз съм абсолютно нова в света на естетическите процедури, досега съм правила само кавитация и преди години LPG. Ще ви бъда много благодарна ако споделите вашия опит, дадете насока и препоръка за някое студио и процедури, от които сте останали доволни?
И аз съм 6 месеца след раждане. Още е рано за процедури за тялото. Няма да имат ефект. Дай време на организма да се възстанови. Яж чисто, ако не кърмиш- калориен дефицит и започни да тренираш с тежести, като правиш и диафрагмено дишане за диастазата и тазовото. Аз планирам, ако още има нужда, процедури за тялото догодина, да мине поне година и нещо.

Благодаря много за отговора! Ще започна със сигурност с тежести и ще се информирам за хранене с калориен дефицит. Поздравления за бебчо! Simple Smile

# 730
Благодаря и на теб и успех! Heart

# 731
  • в 1001-та нощ
Etera, аз с първото си дете след раждането бях станала болезнено слаба, но след като спрях да кърмя и ми дойде цикъла - всичко се нормализира.

С второто дете имах излишества в коремната област. Привидно уж си бях на килограмите, но сякаш в тази област бе повече от нормалното. И пак - като спрях да кърмя и ми дойде цикъла - всичко е нормализира.

Споделям това, защото хормоналния фон след раждане играе и докато не се нормализира - резултатите ти ще са непостоянно и наливане от пусто в празно.

Относно процедури - при различните хора - различни дават желания ефект. При мен за брич най-висим ефект е имало от мезотерапия с липолитици, крио за дооформяне - комбинирани с LPG.

Радиочестотата - топи мазнини и стяга, но ако ти приемаш повече с храната - пак не очаквай чудо.

Лимфодренажните никак не са за подценяване, особено, ако започнеш чистене - детокс, процедури и т.н.

Ще се наложи да откриеш кое е твоето.

За диастазата - не се хвърляй на упражнения - консултирай се, специфично е Simple Smile И успех!

# 732
Стана ми интересно коя е дерматоложката при която си ходила за почистване?

Към Русева Hug

# 733
Аз също се интересувам за процедури за премахване на мазнини на корема най-вече. Вече минаха повече от 4 години след раждането на близнаци, свалих си отдавна излишните килограми, но мазнините на корема си стоят, колкото и да отслабна. Та се замислих за криолиполиза, но се притеснявам от странични ефекти. Някой правил ли? Има ли ефект? Колко процедури се правят?

# 734
Etera, аз с първото си дете след раждането бях станала болезнено слаба, но след като спрях да кърмя и ми дойде цикъла - всичко се нормализира.

С второто дете имах излишества в коремната област. Привидно уж си бях на килограмите, но сякаш в тази област бе повече от нормалното. И пак - като спрях да кърмя и ми дойде цикъла - всичко е нормализира.

Споделям това, защото хормоналния фон след раждане играе и докато не се нормализира - резултатите ти ще са непостоянно и наливане от пусто в празно.

Относно процедури - при различните хора - различни дават желания ефект. При мен за брич най-висим ефект е имало от мезотерапия с липолитици, крио за дооформяне - комбинирани с LPG.

Радиочестотата - топи мазнини и стяга, но ако ти приемаш повече с храната - пак не очаквай чудо.

Лимфодренажните никак не са за подценяване, особено, ако започнеш чистене - детокс, процедури и т.н.

Ще се наложи да откриеш кое е твоето.

За диастазата - не се хвърляй на упражнения - консултирай се, специфично е Simple Smile И успех!

Здравейте, благодаря Ви много за изчерпателния отговор! Със сигурност ще трябва да се настроя, че докато хормоните не се балансират чудеса няма как да очаквам. Аз успях да кърмя само 3 месеца и цикълът ми дойде след това веднага, но все още май е много рано да се нормализират нещата. Ще се захвана с по-балансиран режим за хранене, упражнения, за които ще се консултирам и ще започна след известно време да пробвам с някоя друга процедура, за да видя кое действа при мен. Най-вероятно ще пробвам с мезотерапия в комбинация с нещо за лимфодренаж. И така с положителна нагласа смело напред☺  Само бихте ли споделили къде сте си правили мезо?

Общи условия

Активация на акаунт