Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 851
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 405
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъщеря ми беше с пръв език АЕ и си го знаеше, тоест откъм пръв език, различен от АЕ, не знам какво е нивото.

# 406
  • София
Скрит текст:
Трето и четвърто са толкова честни , колкото първо и второ. Синът ми участва в четвърто, въпреки че място имаше и в трето, но не се решихме да рискуваме. След като се появи още едно на четвърто, решихме, че е нашият знак Simple Smile
Трето и четвърто не са едно и също. За четвърто класиране остават свободни места, за които не е имало вътрешни мераклии, а и на всички им е писнало и са заминали на море  Рискът е различен.
Не съм писала, че са едно й също, а че са еднакво честни като първо и второ. Вие писахте за някакво проверяване на честността. Кое е по-рисково класиране според вас?
По-високорисковото за мен е трето класиране. За 4то - кандидатите са по-малко и вероятно има някаква причина местата да не са заети на трето класиране. А преди 2 години дори имаше свободни места в СМГ след последния пас.
За "чесността"     няма друга причина трето класиране да не се извършва по алгоритъма на второ. Това е шанса да се влезе с голяма разлика в бала, която нормално е невъзможна.
Не е така. Ако класиранията продължат на принципа на второ - участваш, без риск да си загубиш мястото, край няма да имат.
Край няма във всички случаи. Системата на размествания остава отворена и след наччалото на учебната година. Природата не търпи празни пространства.  Разликата е само в това, кой ще запълни местата след второ класиране - тези с висок бал или  късметлиите и протежетата. Във всички случаи може да се сложи точка след 4то класиране - 4 паса са предостатъчни и ще остави време за отпуски на заетите в края на лятото.

# 407
  • София
Няма протежета на трето и четвърто класиране, има поели риска, ако им стиска. Там може да има протежета точно толкова, колкото и на първо, т.е. никак. Не може да се сложи точка след четвърто, защото училищата трябва да си запълнят паралелките, а има деца, некласирали се на нито едно класиране.

# 408
Някой може ли да обясни какво представлява т.нар. "директорско класиране"!

# 409
Протежетета се явяват на съвсем друг етап.

# 410
  • София
С писма от Министъра....

# 411
Съществува ли още спонсорството като законова опция?
Интересно ми е защо заможен човек е склонен да плати подкуп, а не да запише детето си в частно училище.

# 412
  • София
Ми защото невинаги има еквивалент на желана ДГ сред частните. Примерно иска еквивалент на Испанската -  в кое частно да иде отрочето? Или на немската и 73 СУ - "Веда" поиздиша в гимназиален курс,  Ерих Кестнер вече го няма,  Увекинд не  се спряга май  като  място с много учене, училището към посолството не е вариант за неучили езика...Същото е и с френския лицей. Или пък може да не иска детето му да е  в клас със 7-8 деца, какъвто е случаят с някои частни. Или защото иска да се хвали, че наследникът учи  в училище Х.  Или защото смята, че средата в определяната като елитна  ДГ е  по-подбрана. Или защото рушветът се плаща веднъж, а   таксите  за частно са 5 години, с тенденция да растат ежегодно..Или, или.. Хора всякакви.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 19:04 от Просто русалка

# 413
Здравейте, търся мнение за 31 СУЧЕМ в София за немската паралелка след 7 клас.

# 414
ТУЕС има трета паралелка с ИИ. Нова ли е? Не я виждам в баловете за 2024. Ако е така, то и там биха се разпределили деца и може да не се вдигне бала чак толкова. Какво мислите?

# 415
  • София
Ми защото невинаги има еквивалент на желана ДГ сред частните. Примерно иска еквивалент ан Испанската -  в кое частно да иде? Или на немската - "Веда" поиздиша в гимназиален курс,  училището към посолството не е вариант за неучили езика...Същото е и с френския лицей. Или пък защото не иска детето му да е  в клас със 7-8 деца, какъвто е случаят с някои частни. Или защото иска да се хвали, че наследникът учи  в училище Х. Или, или.. Хора всякакви.
... или защото подкупът е значително по-малка сума от таксите за ЧУ за пет години. Joy

# 416
Момичета, моля ви, дайте отзиви за НТБГ!
На моята може бе няма да й стигне за испанската и се е насочила към Бизнес администрация с испански език в НТБГ. Поне от вчера е така, утре може и друго да измисли
Разбрах, че там няма профили в 11 и 12 клас, и имат държавен изпит вместо 2-ра матура.
Часовете по език в 8-клас са толкова, колкото и на езиковите гимназии.

Ще съм благодарна на всякакви отзиви.
Звъннах в гимназията, но от там не бяха много разговорливи:disappointed:
Ако сте на ръба на испанската гимназия, защо прескачате към НТБГ? Това е професионална гимназия, специализирана в икономическо обучение, нищо, че учат испански същите часове. Питам от любопитство просто - има и други гимназии със засилено изучаване на испански, които не са професионални?

# 417
  • София
Да, Санака, добавих и този вариант по-горе. Че и още един. И този първият не е никак за подценяване чувствителното нарастване  на таксите за ЧУ при хора, решили да плащат... Joy

# 418
Туес, новата паралелка ИИ, според мен ще привлече деца с висок бал:)

Дипломите получиха днес нашите седмокласници:) На официална церемония, с реч и много сълзи от учителите, децата бяха изпратени с мили думи и обич:)

Запазвам си хубавите спомени само от този етап и се надявам всички деца да намерят своя път! На добър час😀

# 419
ТУЕС има трета паралелка с ИИ. Нова ли е? Не я виждам в баловете за 2024. Ако е така, то и там биха се разпределили деца и може да не се вдигне бала чак толкова. Какво мислите?
Да, нова е, но е на мястото на едната паралелка Системно програмиране. До тази година бяха три паралелки системно програмиране и една компютърни мрежи, а от тази са една програмиране на ИИ, две системно програмиране и една компютърни мрежи, та като брой си е все толкова - 4 паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт