НПМГ - Тема 11

• 16 770
  • 131
  •   2
Отговори
# 105
Вие познавате ли Милко, защото аз го познавам. Невероятно ерудирано момче, с много знания и трудолюбие. Ще се справи! Това, че пита за сборници, за задачи, не го прави неуспешен.
Вие познавате ли Милко, защото аз го познавам. Невероятно ерудирано момче, с много знания и трудолюбие. Ще се справи! Това, че пита за сборници, за задачи, не го прави неуспешен.
Не знам къде прочетохте, че съм написала, че е неуспешен. Не ми вменявайте реплики, моля! Просто споделих впечатленията на моето дете към момента. Мен леко ме притеснява колко лежерно го кара засега, но съм обещала да не се намесвам в учебния процес след 7ми клас.
Ей не четете и пишете глупости. Детето ще се справи. А репликите бяха към Манди1. Бре как реши, че щом не искало да ходи на школи, не искало да учи. Що за глупости.

# 106
Мда, моето дете можеше да влезе в икономическата паралелка:), но избрахме друго училище! И не, не защото не може да се справи...Зададох си въпросът на каква цена ще се справя!

Нивото и изискванията са високи и често, за да се покрият децата тръгват на допълнителни уроци и школи! 

И някак не ми е релевантно да кажем, че щом детето има високи редултати на НВО е за НПМГ или СМГ! Нужна е и голяма амбиция и мотивация у децата. А не всички набори имат такава.

Милко го поздравявам, защото търси начини да наваксва и да надгражда! Браво на него!

Пожелавам на всички успешен гимназиален етап😀

# 107
Е, чак пък голямо чудо го изкарахте това училище, за извънземни. Съвсем средностатистически деца, като всички останали, просто организирани, систематични и дисциплинирани. Който може да си изкара НВО, може да си завърши НПМГ и СМГ без проблем. Никакви космически задачи няма, обикновен ооп, после профил математика, като навсякъде другаде.
 Даже общо образователната подготовка е по-лесно в математическа гимназия, защото за същия материал има повече часове, докато в езиковите препускат и децата залягат повече вкъщи

# 108
Няма голяма разлика между новите и старите издания. Аз съм ги купувала от книжарницата във фоайето на УАСГ и сега ги има, като ксерокопия, подвързани.  По старите издания лично съм се готвила за приемният изпит там. Задачите не са състезателни, обикновен сборник с А, Б и В група, с няколко малко по-нестандартни от В група. Просто, като стар сборник, е с добре подбрани задачи, има и добре обяснени решения отзад.
По мое време кандидатстудентския курс за ВИАС беше по тези сборници, и сега е така, явно преподавателите си карат традиционно
В новите издания нямало някакви задачи, които били изключени от програмата. Иначе новите ги купих за голямото като беше за осми клас.
Ще видя имам ли още старите издания.  И аз от тях решавах едно време, първо за домашни, после за кеф.

# 109
  • Mars Hotel
Мда, моето дете можеше да влезе в икономическата паралелка:), но избрахме друго училище! И не, не защото не може да се справи...Зададох си въпросът на каква цена ще се справя!

Нивото и изискванията са високи и често, за да се покрият децата тръгват на допълнителни уроци и школи!  

Доста грешна представа имате за НПМГ сякаш. Тук няма конкуренция между децата и оценките не са цел номер едно. Децата имат много разнообразни интересни и напрежение по отношение на успех и т.н. няма. Моето дете например си следва своите си интереси, които сега (11 клас) се оказват доста различни от това, което мислехме в края на 7 клас, и не ходи на школи и уроци свързани с учебната програма. Да, учи се сериозно, но всеки влага толкова усилия, колкото сметне за необходимо.

# 110

Доста грешна представа имате за НПМГ сякаш. Тук няма конкуренция между децата и оценките не са цел номер едно. Децата имат много разнообразни интересни и напрежение по отношение на успех и т.н. няма. Моето дете например си следва своите си интереси, които сега (11 клас) се оказват доста различни от това, което мислехме в края на 7 клас, и не ходи на школи и уроци свързани с учебната програма. Да, учи се сериозно, но всеки влага толкова усилия, колкото сметне за необходимо.

Светлица, не е правилно да се генерализира! Писах за нагласите на моето дете:)

Не мога да обобщя за нито едно училище, че е супер или обратното. Има много  фактори, които имат огромно значение...И дори и детето ми да учи в дадено училище, пак не съм сигурна дали бих си позволила да правя обобщения! Черно и бяло са само цветове, в училищната реалност нюансите са повечко:)

# 111
  • Mars Hotel
Не знам кой генерализира. Точно ти писа, че децата ходели на уроци и школи. Все тая. Успех на детето, което и училище да сте избрали.

# 112
  • София
Бихте ли споделили, моля, информация за екскурзии и езикови лагери, ако има такива. Интересуват ме предимно дали има такива през ваканциите, понеже ние по принцип отрано планираме почивките, а детето със сигурност ще иска да се възползва. Вероятно на РС ще стане ясно, но пък нямам търпение.

# 113
Не знам кой ходи на школи, за да покрие изискванията, не съм чула за такива случаи. Общото ми впечатление е, с единични изключения, че децата се справят без проблем, дори им остава време да развиват и други интереси, като училището ги подкрепя и в различни форми на извънкласни дейности.

# 114
  • Sofia
Екскурзиите ги обявиха в началото на годината. За езикови лагери не съм чувала.

# 115
Не знам кой генерализира. Точно ти писа, че децата ходели на уроци и школи. Все тая. Успех на детето, което и училище да сте избрали.

Благодаря:)

ПП: Ходят деца допълнително и на езици и по математика и по профили. Имам близък кръг от познати, не е ЕЖК:) Не всички, разбира се. Не мога и аз да обобщя.

Успех и на Вас😀

# 116
Във всички училища ходят на същите неща. Езици, математика и по профили

# 117
По профил, ако ходят, ходят на школа за допълнителна подготовка, за олимпиади Thinking Не за да покрият изискванията по ООП или ИУЧ/ФУЧ. На който му е интересно и има желание... и не само по профил има такива школи... А има и клубове, съвсем пък отдалечени от изискванията по учебна програма, още повече пък ООП.
За мен основното е да си харесват профила и да учат систематично Hands V

# 118
  • София
А защо се връзвате на някакъв трол, дошъл да ни обяснява как е в училището, в което учат нашите деца, а нейното дете е виждало само през оградата? Не зная и защо си позволява да напада, че и да обяснява как учат децата ни.

# 119
Във всички училища ходят на същите неща. Езици, математика и по профили

Нее, бъркаме Априлски душ. В НПМГ не ходят...Ние през оградата нищо не разбираме:joy:

Общи условия

Активация на акаунт