Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 29 129
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Мисля,че не. Леките отклонения говорят,за прекарана инфекция. Все пак,разбира се трябва да каже лекар.
Мисля,че не. Леките отклонения говорят,за прекарана инфекция. Все пак,разбира се трябва да каже лекар.
.
Може ли да е от ваксината която му сложиха преди 9дни

# 586
Възможно е ,но не помня да съм пускала кръв след ваксина,за кажа със сигурност. Каква ваксина поставиха? Тетанус?

# 587
Възможно е ,но не помня да съм пускала кръв след ваксина,за кажа със сигурност. Каква ваксина поставиха? Тетанус?

Тази на 6г за тетеност коклюш

# 588
Какво означава аехогенен пикучен мехур?

# 589
Какво означава аехогенен пикучен мехур?
„Анехогенен пикочен мехур“ е нормално ехографско описание на мехур, изпълнен с урина (без патологични находки в съдържанието).

# 590
Преди месец бях с вирусна инфекция. Освен гърлото, след това ми къркореше корема и се подуваше, имах и разстройство два дни. Пих АБ, от време на време пия студено газирано и корема ме болеше. Сега спрях с газираното, направих изследвания на АСАТ И АЛАТ, повишени са. Дали е възможно да се дължи на вирусната инфекция и пиенето на газирано?

# 591
  • Бургас
Чернодробните ензими се разбутват при вирусна инфекция. После бавво се връщат в норма. При някои бързо, при някои бавно.

# 592
Чернодробните ензими се разбутват при вирусна инфекция. После бавво се връщат в норма. При някои бързо, при някои бавно.

Благодаря, Ирене!

# 593
Здравейте, дами, тази сутрин се събудих с кръвотечение и съм доста притеснена. Би следвало по график да ми дойде след 12 дни, не ме боли нищо и не се чувствам подута (за разлика от “стандартните” пъти). Усетих снощи някаква тежест, но го отдадох на това, че вдигах тежко през деня, възможно ли е нещо да съм си наранила?

Знам, че не сте лекари и е най-добре да посетя такъв, но за съжаление след час пътувам за командировка и ще се върна утре, а ми е доста притеснено от какво може да е. За съжаление седмицата ми беше наистина много натоварена и не знам дали и това не се е отразило - пътуване и местене на ново място (600 км смяна), заради работата цяла седмица спя средно между 2 и 4 часа и съм зверски изморена, сутринта се събудих от ужасна болка в мускулите на краката.
Не съм бременна със сигурност, възможно ли е да е от смяната на времето, мястото и цялостно периода? Sad

# 594
... възможно ли е да е от смяната на времето, мястото и цялостно периода? Sad
Да

# 595
Възможно е от стрес, смяна на климат, зависи и на каква възраст сте .
На мен лично юли месец ми се случи два цикъла през 16 дни, бях точно след море, имах и стрес. Възрастта ми е такава, че може да тръгват нередовни цикли, но след това да не казвам голяма думи всичко си продължава нормално.

# 596
Ох, благодаря ви за бързите отговори. На 27 съм и повечето месеци е бил сравнително редовен, случвало се е да закъснее или подрани с 1-2 дни, но не съм го отчитала като проблем. Толкова много обаче не и затова се притесних.

# 597
Възможно е, да. Аз миналата година пътувах за първи път със самолет и въпреки, че бях на противозачатъчни дори, в Италия ми дойде почти седмица по-рано.

# 598
Ох, благодаря ви за бързите отговори. На 27 съм и повечето месеци е бил сравнително редовен, случвало се е да закъснее или подрани с 1-2 дни, но не съм го отчитала като проблем. Толкова много обаче не и затова се притесних.
Ти написа, че "тази сутрин се събудих с кръвотечение", а не е просто, че ти дойде мензис. Когато намериш време, отиди при гинеколог да се прегледаш. Кръвотечението "от смяната на времето, мястото и цялостно периода" няма да се получи. Или просто си грешила и не е било кръвотечение.

# 599
На ямр на гръбначен стълб - лумбален отдел, се откри киста, предполагаемо на яйчника, 3-4 см. Очаква се цикъла ми да дойде след седмица. Чудя се дали да изчакам да ми дойде и тогава да ида на гинеколог или да побързам.

Общи условия

Активация на акаунт