Свекървата все идва при нас без да пита

• 4 190
  • 115
  •   1
Отговори
# 30
Според мен няма какво да направиш след като жилището е на пиловина нейно .
Мъжа ти знае ли,че не ти е приятно ,говорил ли е с нея че така не може ?
Какво те спира да говорите по тази тема
Да, говорила съм с него, че нямам против нея и това да идва, но искам да се съобразява и той казва, няма проблем аз ще оправя нещата, но не й казва директно, а заобиколено нещо от сорта "ами майко аз съм на работа, жената също, ние закъсняваме(нали ти какво ще правиш един вид сама вкъщи)

# 31
Виж сега, той като не ѝ е авторитет в нейните очи - няма голямо значение какво ще ѝ каже. Най-много да се изпокарате. Не смятам, че си заслужава. Жената след някоя друга година ще стане по-възрастна, съвсем ще ѝ залипсва селската идилия и директно ще се премести да живее при вас.

# 32
Lidiq1212, как се чувстваш в правото си да определиш кога да идва жената? Ако къщата е И нейна, няма как да я контролираш все пак.

# 33
Съгласна съм със savii_
Тя ще заживее при вас след години. Тогава пък вие ще можете да отидете при свекъра, звучи като по-лесен за съжителство човек, който не се бърка и не пречи на никого.

# 34
Lidiq1212, как се чувстваш в правото си да определиш кога да идва жената? Ако къщата е И нейна, няма как да я контролираш все пак.
Тя трябва да се съобразява. На вас хубаво ли ще ви е така да ви правят когато си поискат, искаш не искаш най редовно някой идва там където живееш ти, Само да спомена че всички се натискаме в помещение от 3 стаи, и да ти стои на главата със седмици, да не можеш да минеш гол, да не можеш след баня спокойно да излезе, айде моля ви се! Ако ни е отстъпила за живеем тук трябва да се съобразява.

# 35
  • София
На никого няма да му е хубаво.
И за ни е - сме си купили/ построили наши си жилища.
Където сами се перем, ако щем.

# 36
Вие също й пречите да се разхожда гола по коридора... Наистина ако само устно ви го е преотстъпила, реално е нищо, ако жената си е нахална. Щом по документи тя фигурира, очаквайте си я и на живо все по-често.

# 37
  • София
С описаната свекърва и описания мъж - нищо приятно не очаквай, свиквай.

# 38
Тя трябва да се съобразява. На вас хубаво ли ще ви е така да ви правят когато си поискат, искаш не искаш най редовно някой идва там където живееш ти, Само да спомена че всички се натискаме в помещение от 3 стаи, и да ти стои на главата със седмици, да не можеш да минеш гол, да не можеш след баня спокойно да излезе, айде моля ви се! Ако ни е отстъпила за живеем тук трябва да се съобразява.

Тя друга градина няма, сега в момента хората се съобразяват с градината, не обратното, ако искат да има нещо. Ще станеш ли ти в 6:30 сутринта да поливаш краставиците, защото по-късно напича? Като има количество за консервиране, което не може да чака много, ще гледа да го направи възможно най-бързо, когато е свободна, също и други работи по градината. Като трябва рано сутринта да се полее или късно вечер, може би ѝ е невъзможно да идва всеки ден по тъмно да полива и после да се прибира

# 39
И според мен къщата е 2/3 нейна, а не наполовина.  Предполагам е била 50:50 със свекъра и след смъртта му (предполагаема) и тя и синът са наследили по 25% от неговите 50%.  И в нейното съзнание тя е права - тя е била такава снаха, майка и е била такава снаха, така си е редно и нормално. Не може да се превъзпита.

# 40

Тя друга градина няма, сега в момента хората се съобразяват с градината, не обратното, ако искат да има нещо. Ще станеш ли ти в 6:30 сутринта да поливаш краставиците, защото по-късно напича? Като има количество за консервиране, което не може да чака много, ще гледа да го направи възможно най-бързо, когато е свободна, също и други работи по градината. Като трябва рано сутринта да се полее или късно вечер, може би ѝ е невъзможно да идва всеки ден по тъмно да полива и после да се прибира
Искам само да кажа, че на нас не ни трябва много с мъжа ми решихме да си зададим, това което консумираме и смея да кажа, че като си оберем зеленчуците седят в хладилника и хвърляме. Аз съм казала на мъжа ми, че искам ние да се занимаваме с гардината, а свекито не идвай толкова колкото да я гледа, а да търси оправдание да се насади тук, както за мн други неща.

# 41
я трябва да се съобразява. На вас хубаво ли ще ви е така да ви правят когато си поискат, искаш не искаш най редовно някой идва там където живееш ти, Само да спомена че всички се натискаме в помещение от 3 стаи, и да ти стои на главата със седмици, да не можеш да минеш гол, да не можеш след баня спокойно да излезе, айде моля ви се! Ако ни е отстъпила за живеем тук трябва да се съобразява.

От друга страна, това е бил твоят избор - да се омъжиш за такъв мъж с такава майка. Не вярвам, че преди брака не е било забележимо какъв характер имат и двамата. Сигурна съм, че и преди не си била доволна от свекърва си и начина, по който съпругът ти се отнася към нея

# 42
Зимата идва ли?

# 43
Какво оправдание. Къщата и дворът са си нейни. Astonished
Ти сериозно ли не разбираш или се правиш.

Жената има апартамент и къща с двор.

Ти купила ли си, построила ли си нещо или си само с претенции.

# 44
  • София
Каквото и да обясняваш, нищо няма да постигнеш.
Това не е твой дом, води си битките за свой.

Може много да плюем твоята свекърва, да те потупаме по рамото и да те закичим с венец на страдалка. Това с какво ще ти помогне?

Общи условия

Активация на акаунт