Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 704
  • 437
  •   1
Отговори
# 225
Вкъщи сме със съдомиялня Bosch, а родителите ми имат хладилник на марката. Мога смело да заявя, че това е една от най-качествените марки уреди, които сме ползвали. Досега не са "стъпвали" в сервиз, отделно са и много икономични. Това за мен са надеждни уреди.

Пералнята най-често ползвам на 40 градуса, но пускам лично и спално бельо на 60. Периодично ползвам 90-градусова програма за почистване на самата пералнята. За мен най-важно и тези уреди да са тихи, икономични и щадящи тъканите.

# 226
качествен уред за меб е този, на който не аз трябва да му слугувам, а той на мен, т.е. да ми улеснява живота
Лятото най често използвам бързите програми, за спортните дрехи, също.

# 227
  • Стара Загора
С удоволствие ще се вклююча в дискусията. Обичам да давам мнение по тази тема.
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
За мен "качествен уред" означава другар в ежедневието. Уредът е за това, за да е помощник и трябва да е улеснен за работа , да е функционален и не на последно място да е с максимално дълъг живот. Това обаче не означава да очакваме да ни надживее (такива електоруреди в днешно време няма). Естествено, че колкото повече се грижим за него - толкова повече той ще служи на нас. Временната диагностика много помага в тази насока.
Аз си правя регулярно диагностика на кафеавтомата примерно на 1,5 година, на пералнята , вкъщи си викам майстор на 3-4 години , на парогенератора в домашни условия го обслужвам аз, понеже не изисква нещо кой знае колко особено и програмата за самопочистване + ръчно от моя страна върши работа.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Програмите на пералнята не сменям особено. Избрала съм най-удобната за мен Daily Wash и ползвам предимно нея за ежедневното пране , ако не става дума за по-различен тип дрехи като якета , или маратонки, вълнени тъкани и т.н... На режима, който ползвам постоянно само сменям градусите 30* и 40* в зависимост дали сава дума за бели или цветни дрехи.
При работата със сушилнята ползвам Cotton и Wool режими предимно. Там имам и функция за работа на време, която настройвам ръчно 15' или 30' ако дрехите имат нужда от доизсушаване. Много удобен и лесен начин за ръчна употреба по мое желание(а не както уреда прецени).
Изискванията ми към този тип уреди са най-вече енергийния клас, нивото на шума и гарацията, която производителя дава. Опцията за удължена гаранция срещу заплащане за мен е плюс и винаги се възползвам при наличието й.
Сега, чрез статията във форума тук, се запознах със системата за автоматично дозиране и сканиране на препарата на вашата пералня Bosch WGB244A2BY. Не знаех за тази функция и ми стана интересно. Това вече е нововъведение на друго ниво. Звучи интересно и удобно, както за мен, така и за ефективността на работа. Бих се замислила при следваща покупка.

# 228
Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
За мен „качествен уред“ е този, който върши работата си надеждно и не ме кара да се замисля за него всеки път, когато го ползвам. Разбира се, икономичността е важна – никой не иска да плаща излишно за ток и вода – но още по-важно ми е уредът да е здрав и да не се чупи често. Не гоня най-много функции, а по-скоро искам тези, които използвам, да работят добре. В крайна сметка, качеството за мен е в простотата, надеждността и усещането, че мога да разчитам на уреда дълги години.

Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Най-често използвам кратка програма за ежедневните дрехи и „памук“ за спално бельо и хавлии. При сушилнята залагам на програма за смесени тъкани или „щадящо сушене“, защото искам дрехите да запазят формата си. Най-голямото ми изискване е пералнята да пере добре, без да мачка много, и да не е шумна. А сушилнята – да суши ефективно, но без да „свива“ дрехите. И при двете държа на лесното управление и това да не се налага постоянно да гледам в упътването какво как се прави.

# 229
За мен качествен уред е този, който ми гарантира отлични резултати с малко усилия, висок енергиен клас е, а ако използва вода да пести този ценен ресурс. Това го прави икономически изгоден и екологичен. Важно е също да има дълъг живот на работа, за да не се налага да го сменям твърде често. За мен до някаква степен е от значение и дизайнът, защото все пак е част от обстановката в дома.
Основно използвам програмата за ежедневно пране, тъй като е с най-добро съотношение между време, икономичност и резултат от изпирането. Важно ми е да не отнема твърде много време, да изпира ефективно на 40 градуса и да щади дрехите. 🤗

# 230
  • in Wonderland
За мен качествен е този уред, който е здрав достатъчно дълго, икономичен е и има функциите които предпочитам.
Когато пера използвам най-много програмите за бързо пране, памук и смесени тъкани.
При сушилнята, отново памук и смесени, а също и допълнителни за сушене на ниска температура за определено време.
И при двата уреда има доста програми които не използвам.

# 231
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
За мен качествен уред е този, който работи години без нужда от ремонт, енергоспестяващ е и има богат набор от програми.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Най-често използвам ежедневната програма и допълнителното изплакване.

# 232
Какво за вас е наистина важно, когато избирате техника?

Търся баланс между качество, енергийна ефективност и дълъг живот и уред, който ще служи вярно години наред. За мен е важно уредът да е практичен и лесен за работа, с функции, които наистина ползвам, а не просто “екстри за реклама”.

Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?

За мен „качествен уред“ е този, който комбинира икономичност, надеждност и дълъг живот – да знам, че мога да му се доверя години наред. Най-често ползвам програмите за бързо пране и деликатни тъкани, а най-голямото ми изискване е да пере и суши ефективно, без да наранява дрехите.

Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?

Обичам кратките и еко програми - спестяват време и ресурси. Изисквам тишина и надеждност, защото уредът е част от ежедневието ми.

# 233
  • Горна Оряховица
По-дълъг живот

За памук и ежедневни дрехи.
Изискванията- дс не свива и да е икономична

Скоро взех и сушилня на бош, така че имам опит с уредите ви.

# 234
  • София

Опростен уред, който работи и отговаря на нуждите ми. В това забързано ежедневие, което имаме, трябва да можеш да се довериш на уреда си и да не ти причинява стрес и да не се опитваш да научиш всичките му функционалности, все едно да завършиш още едно висше. Уредът следва да е опростен, да е икономичен, да има дълъг живот и да ти служи вярно. Обичам и уредите да не са много шумни.

Ползвам от години една и съща програма за пералнята и за сушилнята, която съм си намерила като универсална и работеща за мен. Винаги използвам омекотител и перилен препарат.

# 235
Според мен, качествен уред , означава улеснена употреба, възможност за икономична работа, която да не пречи на отличен резултат, дълъг живот, безшумен, икономичен, с избор от всякакви програми, които да мога да използвам.
Имам пералня и сушилня в едно. Пералнята работи основно на две програми и според нуждите има вариант за допълнителни програми, които включвам с приложение, но за съжаление някои неща липсват в приложението. Не използвам кратки програми.
Сушилнята използвам рядко.

# 236
  • Once there was a Hushpuppy...

- За нас всичко изброено е част от определението "качествен уред". Съвкупност от издържливост, функционалност са водещи за изборът ни на уред.

- Бързи програми на пералнята, програми за петна.
- Програми за деликатни и вълна

# 237
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - Да има голям обем, да е икономична, тиха, да е от доверена марка и с дълга гаранция, също е важно да има добри отзиви
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - за памук и микс, харесвам и програмата за пара

# 238
Качествен уред за мен е такъв, който е хем икономичен, хем ефективен, т.е. работи с минимален разход на енергия и ресурси (вода, препарати), постигайки отлични резултати. Другото, което е важно - дълъг живот и надеждност. Уредът да издържа на интензивна употреба и служи дълго време без повреди. И също така да е лесен за ползване.

Моите предпочитания към перални и сушилни -
универсална програма като "Памук", както и "Бърза програма" за освежаване. Ако сегашната ми пералня бе по - тиха, вероятно щях да я пускам на Еко програма за дълго пране.
Най-големите ми изисквания към тези уреди са прането да излиза максимално чисто и сухо, да се запазват дрехите от износване и повреда, тих режим на работа с минимален шум и вибрации, възможност за бързо и лесно почистване, нисък разход на енергия и вода, лесни за боравене.

# 239
Качественият уред е този, който върши работата си добре, без да създава проблеми. Гаранцията е важна. Да е и икономичен, съобразявам размерите, защото живеем в малко жилище.  Доверявам се на изпитани във времето марки.

Когато ползвам сушилнята и пералнята, най-често използвам програмите за памук и синтетика. Обема е от значение. Гаранцията, еко програми и разбира се отново доказаната марка.

Общи условия

Активация на акаунт