Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 894
  • 316
  •   1
Отговори
# 300
Накои наричат гнус страхът от полово предавани болести. Второто е основателно, първото за мен не е причина да си верен на партньора си, особено при мъжете. 
Други са причините за вярност или не, според мен.
Тези ‘гнусливите’ като са били неангажирани никак не са били гнусливи, при започване на отношения.

# 301
  • София
Не само. Страхът от полово предавани болести е рационално решение, не подсъзнателна реакция. Усещането за гнус е точно на равнище подсъзнание. Да, условна реакция е, но не и рационална мисъл.

# 302
  • София
Не съм ревнива. В смисъл не ревнувам "от въздуха", мисли, заглеждане.

Обаче ако сме заедно и живеем заедно и разбера , че се е уговарял за нещо джиджи биджи с някоя, просто мен няма да ме види повече.

# 303
  • Out of the Mix
Бела, пак не си разбрала, ама айде.

Общуването с млади жени и жени....около вашите години 40-45-50+ е много различно.

От общуване не се ограничавам, затова имам и толкова опит.

Виж, от жени за отношения и връзка, има критерии, като възрастта е един от водещите, не винаги, но почти.

# 304
И не, няма масова банда от жени, които сменят керемиди.
Няма банда мъже, които сменят керемиди; има банда мъже, които говорят, че мъжкият пол сменя керемиди, но на практика тази дейност веднъж на петилетка я извършва един на 10000 мъже.
Ланкаме си, докато жените отидем да оправяме ежедневните глупости, а мъжете останат да си ланкат как трябвало да се сменят керемиди. Няма реален размах, само претенции и надценяване на хипотези и шансове.

# 305
Съгласна съм с написаното дотук и искам също да вметна, че много се мисли, малко се чувства. То не можеш да правиш математически изчисления там, където трябва любов и желание.

# 306
  • Sofia
Какви са тези керемиди? Simple Smile Повечето живеем в апартаменти.

Мъжът ми пък има асистент, който се занимава с всички възникнали проблеми и разходи по семейния автомобил, та и там няма драма. Simple Smile

# 307
Скрит текст:
Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да. Не би могъл да компенсира дори да вади купища пари, ако в края на деня всички задължения ще падат на моите плещи. Wink Не бих могла да вирея в подобна връзка никогаШ.
Еми децата имат нужда от дън, а на мене ми е гадно да се разхождам в Дисни или Астерикс всяка седмица. Баща им обожава увеселителни паркове, зимни пързалки, басейн и ходи с тях. Готвене, пране, простиране и покупки не ми тежат изобщо, но аз обичах тези дейности и преди да се оженя. Чистенето не ми е любимо, но пък на ММ му дай да мете, да бърше пода, да чисти банята. Аз предпочитам да напазарувам и да наготвя, отколкото да ида на ресторант. Така ми харесва.

Разбирам какво искаш да кажеш. Мисля, че не е важно кой какво прави. Важно е всеки да е доволен от това, което другият прави. Това исках да кажа.

Това, плюс абсурдните изисквания и на двата пола, влиаещи си от главно от наложени външни и Западни фактори, а не от връзка с тукашната реалност и егото на много хора, води до сегашното вече непоправимо задълбочаване на демографската криза.
Демографска криза има и в Япония и Южна Корея, където женската работа мъже не я пипват и семействата са традиционни. На запад няма демографска криза въпреки ниския брой деца, които се падат на жена.

Социалните условия в Япония и Южна Корея не съвпадат с тия тук. Ако ще караме по парабулата на крайно радикалното сравнение - в Китай се оправят с браковете - има ръст, поради държавна кампания.
Само това си цитирал, само това адресирам, надявам се си осмилил от другото. Погледни, разгледай, проучи броят аборти годишно в САЩ и Канада за последните 10 години, само, и имай предвид, че във Франция, доколкото знам, ДНК тестовете за определяне на родителите са забранени поради крайно основателната причина, че ще разстроят социалната обстановка. Демографска криза не е само ниска раждаемост и не разбирам защо реално се набляга на това - силно предпочитам (и съм намекнал) да се говори за България.

"Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да."

Именно тази е "дисфункционален партньор" с непреодолени травми и желание да е вечно млада.
Успех с битовизмите, ако нямаш покрив над главата си и мъж с приходи за това. Успех да водиш децата на училище, без кола, ако училището е далече. С едно изречение - можеш да готвиш, да чистиш, да переш, простираш и пазаруваш и за къща, в която живееш сам/сама.
В Китай няма ръст на браковете в момента, а и да се появи в близко бъдеще, няма да е значителен. Никаква държавна политика, насърчаваща бракове нямат. Това се научава с едно цъкване.
https://www.cfr.org/blog/marriages-china-crash-portending-deeper … he%20prior%20year.

И да се увеличат браковете, от 2020г населението им официално пада и жените имат по средно едно дете. Същото в Тайланд, Япония и още 30-40 държави. На остров Мавриций не живеят западен живот и даже се женят девствени и готвят за световно, но имат по 1.2 или 1.3 деца, та населението пада въпреки имиграцията.

Във Франция ДНК тестовете са разрешени, но трябва да се назначат от съдия, лекар или полиция. Оспорването на бащинство, дори на съпруга на майката, от чужд мъж, не е забранено и се практикува. Няма забрана френски гражданин да си направи ДНК тест за бащинство (заедно с детето или негов материал) по свое желание извън Франция. Всеки французин може да купи тестове, да му ги доставят чрез посредник от Германия или Испания и да ги прати по същия начин. Всичко това също се научава с едно цъкване.

Писах за Япония, ЮК и Китай като примери за държави, в които начинът на живот и семейното устройство не са повлияти от запада, защото във вашия пост пишеше, че в БГ отношенията се влияели от западен модел и външни фактори.  

Демографската криза се решава временно само и единствено с имиграция. В дългосрочен план - автоматизация.

Мене майка ми ме изгледа без мъж, че и без кола, че и на места с лош градски транспорт. Има таксита. Милиони жени си гледат децата сами не по-зле от семейните.

Дисфункционален партньор нищо не значи. Ако двойката е доволна да живее както живее, проблем няма.

Отново, не знам защо се говори за Азия, като искам да се говори за България, написах го няколко пъти.
Демографска криза не се решава с миграция, Европа го научава това в момента, всеки, който е спал последните 10 години и дори тия, дето са избягали от България отдавна и са си оправили живота уж. Автоматизация, каква автоматизация, на конвейерите за Шкода ли, за какво говориш?
Демографската криза се състои поради ред причини, много от които социални - жените и мъжете не искат семейства, все повече жени не искат да са майки или поне не в България - ако може някъде в Бари или Копа Кабана.

Относно отглеждането на деца от сама майка, колко искаш данни, че не е добра идея:
https://www.brookings.edu/articles/are-children-raised-with-abse … athers-worse-off/
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/09731342231179017
https://www.aecf.org/blog/child-well-being-in-single-parent-families

има доста контраинформация на горното, както и контраинформация за демографската криза и състоянието на семейството навсякъде, това е целенасочено и, като гледам форума, работи безотказно и тука.
Част от решението на демографската криза са здрави социални общества, както едно време гражданското общество, критично приложно мислене и адекватни действия, не миграция, апатична неутралност и безхаберен инфантилизъм и осланяне на модерни трендове и пренаписвания на стари практики и упътвания, поради грешните твърдения, че никога не са работили.
Спрете да гледате държавите с различни и по-добри социални и икономически условия. Разбирам, че е трудно и ги съдите избирателно, главно с идеята да се отиде на екскурзия там и да се прахосат едни пари или просто да се живее там някакси, защото имането не стига, но това не води до адекватни аргументи. И Зуека се кефи на Испания. Да, брат, мн ясно. Знаем и какво? Хипарщина.

И не, няма масова банда от жени, които сменят керемиди.
Няма банда мъже, които сменят керемиди; има банда мъже, които говорят, че мъжкият пол сменя керемиди, но на практика тази дейност веднъж на петилетка я извършва един на 10000 мъже.
Ланкаме си, докато жените отидем да оправяме ежедневните глупости, а мъжете останат да си ланкат как трябвало да се сменят керемиди. Няма реален размах, само претенции и надценяване на хипотези и шансове.

Има банда мъже, които сменят керемиди, ползвай Гугъл, но очаквай хора от главно един етнос. Много от тях са мошеници, което е по-големия проблем, колко на 10 000 жени има на покриви? Аз не съм виждал, освен да гледат звездите и да пият аперол. Има мъже, които не само говорят, но и могат. И, ако няма тежки атмосферни условия, подмяната на керемиди може да не е нужна дори на пет години.

Мъжът ми пък има асистент, който се занимава с всички възникнали проблеми и разходи по семейния автомобил, та и там няма драма. Simple Smile

Е, някои живеят в къщи. Асистент ли му викат вече?

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 11:20 от Чушкопек на газ

# 308
Стига с тази демографска криза.
На никого не му пука.
А и е нормално, когато хората са с по-висок стандарт да не мислят само за размножаване. И за пенсиите на следващото поколение. Ще се пренасочат ресурсите, които са налични в един момент. Високата им концентрация само в шепа хора ще определя правилата, но и те ще ги пръснат в един момент към масите – то ще им писне да с ги въртят между тях само.
И без това земята е пренаселена. Това е естествен начин да се поразчисти.
Изи. Яжте си мюслито и си живейте живота.
Нито от вас зависи нещо, нито ще сборите демографията.

# 309
  • Далечният изток
Не съм чувала някоя жена да ражда или въобще да иска да има деца с идеята да бори демографската криза.
Демографската криза е политически и икономически проблем, а не проблем на конкретните семейства. И не знам каква изобщо връзка има с разделите (с темата)?!

# 310
Не съм чувала някоя жена да ражда или въобще да иска да има деца с идеята да бори демографската криза.

Е, тези идеи все мъже с проблемен личен живот ги раждат... Жени, дайте да дадете... нали.

# 311
Демографската криза е политически и икономически проблем, а не проблем на конкретните семейства. И не знам каква изобщо връзка има с разделите (с темата)?!

Неуспелите връзки и провалените семейства допринасят към демографската криза, един от най-видните знаци за това е застаряването на населението и местната легенда за пенсиите след 20-30 години. Как не е ясно - не знам, не е нещо за отхвърляне с лека ръка.

Е, тези идеи все мъже с проблемен личен живот ги раждат... Жени, дайте да дадете... нали.

Така е, пусти мъже с проблемен личен живот, никоя жена няма такова нещо като проблемен личен живот, пууууу.

https://ifstudies.org/blog/most-moms-are-happy-despite-what-pare … ood-critics-claim

Стига толкова за демографската криза.
Но в тоя форум съм виждал коментари, че мъже напускат жени, защото жените не искат да са майки. Мъжът беше виновен, естествено.
Може би децата са важни в оцеляването на една връзка. Може би.

# 312
Керемидите са довод на Иван в дискусията на тема защо Иван не прави сандвичи на Ванчо младши. Също са довод на Иван в дискусията на тема защо Мария не трябва да има много претенции,но пък трябва  да отговаря на претенциите на Иван.

С брат ми делихме в стая при около 120 квадрата обща жилищна площ. Не беше гот.

Демографската криза е политически и икономически проблем, а не проблем на конкретните семейства
Тя не може да роди просто така, ако няма кой да ù направи дете, а то наистина няма кой. Абсурдното е, че се ограничава възможността да роди и с леки затруднения. Бях изумена например, че в Полша жена, чийто партньор или съпруг е починал, няма право да продължава започната с покойния съпруг/партньор АР процедура. Това под предлог решаване на демографските проблеми. Как точно нераждането на деца решава проблемите, може би на поляците не им стига акълът да измислят нещо правдиво. Очевидно някои мъже се опитват да си осигурят безплатен секс без никакви намерения за реално възпроизвеждане.

# 313
  • Далечният изток
То семейство може да се "провали" и след наличието на 3 деца, така че теорията ти пак издиша.

Жена може да не иска да е майка на детето баш от конкретния мъж, който е преценила, че ролята му на баща може да е само биологична и толкова. Тя да е виновна, че мъжчето не става, е естествено...

# 314
Не бих казал, че само жените са виновни, въпреки всичко при тях майчиния инстинкт си остава основен. Не са малко жените, които въпреки че искат да имат дете не успяват да намерят подходящ мъж, сега нереалистичните изисквания са едно на ръка, това обаче важи и за мъжете. Като цяло на сериозното обвързване се гледа като на тежест, далеч по лесно е от цвят на цвят с минимални отговорности, без битовизми и други усложнения, това и от двата пола. А на демографията майната и, както и тук се пише през пост. Лошото е, че в един момент като се събудим в един нов свят, ама не онзи уточичния както го представя либералната идеология, тогава ще се чудим как стана такава. Нещата са прости, икономиката има нужда от хора, при това повече постъпващи от излизащи от пазара на труда, за да продължава растежа и те трябва да бъдат набавени по един или друг начин. Автоматизацията в случая не играе или влиянието и е малко, така че тва не е решение. Толкова по темата, виждам си имате друга занимавка.

Общи условия

Активация на акаунт