Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 051
  • 421
  •   1
Отговори
# 150
Хайде стига сте я съдили жената! Така й се е стекъл животът. Кой ли не прави грешки. И никой не е безгрешен.

# 151
Тя допуска едни и същи грешки, и то сериозни. Не протича никаква мисъл в главата й, а са само инстинкти. Човек трябва да е отговорен за изборите и действията си, не е виновна само, че не е имала родители, но после не са стечения, а нейни решения. И е очевидно, че и сега не вдява и няма да научи нищо, и заради нея тези деца страдат. Не е много честно към тях.

# 152
За мен не трябва да избързва с местенето. На такова забутано място и мизерна къща с бебе и друго дете, звучи като самоубийство.
Да разговаря с бащата на бебето и да се разберат.
Ако е възможно.
Аз не разбрах той ли я бие или предишния?
Да напуска само при краен тормоз с тези деца.

# 153
За мен не трябва да избързва с местенето. На такова забутано място и мизерна къща с бебе и друго дете, звучи като самоубийство.
Да разговаря с бащата на бебето и да се разберат.
Ако е възможно.
Аз не разбрах той ли я бие или предишния?
Да напуска само при краен тормоз с тези деца.
Предишният е бил алкохолик и ги е биел.

# 154
Аз оставам с впечатлението, че е мислела, че ще се сплотят не тя и новия мъж покрай бебето, а като семейство с голямото дете, ще се превърнат в едно голямо щастливо семейство, щом и той си има негова кръв, а не чуждите елементи да надделяват в конфигурацията.

# 155
Хайде стига сте я съдили жената! Така й се е стекъл животът. Кой ли не прави грешки. И никой не е безгрешен.

И аз съм против съденето на авторите. Положението е критично, каквото е правила до този момент, за добро или за зло, се е случило.

Бази, не си чела вероятно цялата тема. Новият иска да си махне осемгодишното дете, за да остане авторката с него, защото го напрягало.

Лоши условия, ама тя в София с две деца и без помощ няма да се справи. А как да приобщи новия мъж и осемгодишното, като двустранно тази връзка липсва, и има само взаимна неприязън, аз не знам.За мен детето е приоритет пред нуждите на мъжа, а и той вероятно, не търси подход.

Дядото промени положението, в първия пост само за къща се говори, и липса на родители. Дядото е голям плюс в случая.

# 156
Аз оставам с впечатлението, че е мислела, че ще се сплотят не тя и новия мъж покрай бебето, а като семейство с голямото дете, ще се превърнат в едно голямо щастливо семейство, щом и той си има негова кръв, а не чуждите елементи да надделяват в конфигурацията.
Да де, тя самата мисля че си го каза в един от коментарите, но просто прекалено много е избързала. Само не разбирам как просто ей така се забременява от мъж без той самия да иска, без да е наясно, и т.н... Нещо тук ми се размътват нещата! В смисъл, тоя мъж пиян ли е бил като са го правили това дете!?

# 157
Не разбрах само с какво помагате на авторката с това непрекъснато намилане колко безотговорно и глупаво е постъпила. Тя самата го осъзнава много добре, и се самообвинява. Бременна, с още едно дете, и няма къде да отиде. Вие, безгрешните, по добре ли се чувствате?
Въпроса е да обмисли много добре какви възможности и варианти има.
Може пък да не е чак толкова трагична ситуацията с новия мъж . То и не може и цял живот да бяга. Първо избягала от дядото, после от първия мъж, сега я съветвате да бяга и от втория. И къде по-точно? Пак при дядото, който е на около 80 години, със здравословни проблеми,в някое забутано село, в къща без елементарни условия?
Вие знаете ли как зарастват кости на 80 годишен човек, и че сега той ще има нужда от помощ и грижа? С нейното майчинство, и неговата пенсия, как я виждате да се грижи за всички - дядото, двете деца, себе си, отделно, ще има ли чисто физическа възможност за това? То, че дупе знае 2 и 200 е така, ама...

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 11:19 от Прекрасная Василиса

# 158
  • Melmak
Не съм сигурна авторката дали осъзнава безразсъдните си действия. Дано наистина разбира какво е свършила.

Относно нежеланото голямо дете, мисля, че малко пресолихте манджата. Написа авторката един ред и вие скочихте.
Съдите от собствената си камбанария, където вие общувате и живеете с един по-отбран тип хора, за да не съм груба го казвам така.
Айде сега си помислете за колко хора се сещате, които в яда си крещят и викат, които казват неща, които не мислят, които също като авторката действат без да мислят. Може в яда си да го е казал това. Не е хубаво, не е правилно. Но и авторката е същото цвете…

Дали детето е със соп (и те не го знаят), дали е травмирано или психологически се опитва да партньорства на майката, защото няма баща в картинката, не знаем.

# 159
И аз да дам един глас за къщата, в която авторката е израсла и дядото.  Сигурно не е и много възрастен, подозирам,  авторката да каже на колко е. Човекът вероятно има и пенсия и ще помага на авторката с децата. Ужасно е, като се има предвид, че е отгледал нея да се върне с нови две деца, но станалото-станало.
Съветите на Мама Ру са най-адекватни в темата.

Но ми се струва, че тя ще избере да положи усилия да закрепи положението с новия мъж, за сметка на голямото дете.

# 160
Да де, тя самата мисля че си го каза в един от коментарите, но просто прекалено много е избързала. Само не разбирам как просто ей така се забременява от мъж без той самия да иска, без да е наясно, и т.н... Нещо тук ми се размътват нещата! В смисъл, тоя мъж пиян ли е бил като са го правили това дете!?

Има много мъже, които не взимат предпазни средства, различни от свършване навън, когато успеят, и са свикнали партньорките им да използват аборта като контрацепция

Ще се повторя, ама мислите ли че този мъж в толкова желан от жените, че да намери лесно жена, която е съгласна да му роди дете и да живее с него, ако не е зависима от него? Той, ако беше, нямаше да издирва по Видинско жени с деца, живеещи с мъжа си алкохолик, който ги побийва. Търсел е някоя отчаяна, съгласна на малкото, което може да предложи той. Ако беше ценен улов, някоя от София, без деца, които той не желае, свободна без мъж, щеше да го е прилапала. Вие, ако сте в София, образовани, реализирани, привлекателни и имате избор между софиянци с кариера и висока заплата, необвързани, ще стигнете ли въобще до запознанство с Иванчо от Джулюница, на МРЗ, работещ временно по програма, живеещ у техните, имаш да плаща детска издръжка и обичащ да си изпива заплатата в местния магазин или кръчма?

# 161

Но ми се струва, че тя ще избере да положи усилия да закрепи положението с новия мъж, за сметка на голямото дете.

Ако направи това ще си е заслужила всичко в тоя живот.
Такива майки не са майки. Няма да е по-различна от боклука, който е избрала за баща на второто си дете.
Вярно, че има много груби коментари, но много хора питаха, тя мълчи като пукел.
Защо детето примерно не е харесвано от мъжа.
Колко наистина уж е разлигавено.
Хайде авторке, дай подробности. Как се държи детето, че така да го мрази тоз твоя възлюбен.
Е, има много мъже и стотинка не биха дали за чуждо дете.

# 162
Голямото дете има нужда от спокойствие, рутина и да му се обръща внимание. Мисля, че връзката с дядото би могла да бъде този спасителен пояс, който да го измъкне от блатото на житейските обстоятелства до този момент, и да му помогне да премине през трудните години на пубертета, които тепърва предстоят. Това е основният ми довод, авторката да се прибере на село при дядото, и да изгради живота си там.

Има и още доводи - без разходи за наем, по-лесно намиране на ясла и градина за бебето, възможност за известна самоиздръжка (плодове и зеленчуци, евентуално - кокошки за яйца, зайци за месо). Когато човек е с ограничени финанси, на село може да преживее доста по-прилично, отколкото по квартири в голям град.
За мебели и вещи за бебето - има благотворителни групи, има групи за подаряване - всичко може да се намери.

Всичко е въпрос на приоритети, воля и ясна визия за бъдещето - своето и на децата.

# 163
  • Melmak
Дядото е на 80 години. Баба ми е на 82 и да ви кажа от три години не излиза от вкъщи. Не е на легло, но не я държат краката. Пазарува й се, носи й се, помага й се. Не мога да мисля, че човек на тези години ще е от голяма помощ, по-скоро авторката може да е от помощ на дядо си. Разбира се, на тази възраст има и хора в добро здравословно състояние, но все пак човекът е със счупен крак и възстановяването не е като при млад човек.

# 164
  • София
Къде се вижда колко е годишен дядото?

Общи условия

Активация на акаунт