Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 356
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Някои ги устройват и 1200, стажа да върви, те не се и напъват много. А колко млади, под 40 години нямат средно, направо съм изумена.
И това е така..особено когато мъжете плащат всичко и жените ползват тези пари за джобни....изключително често срещано. Моите колежки почти винаги са били с мъже "със собствен бизнес", а те си работят са стаж и майчинство и глезотии... За съжаление ако си мъж не можеш да се оставиш на 1200..иначе си бил мухльо. Simple Smile

# 316
За съжаление ако си мъж не можеш да се оставиш на 1200..иначе си бил мухльо. Simple Smile

Е, не можеш да отречеш, че това е така...🙂

# 317
Nonamemusic, бъркаш понятията. Това, че малко хора взимат 5к. не значи, че това е голяма заплата. Значи, че не сме добре платени.

# 318
  • Somewhere far away
Това дали е така или не няма никакво значение, защото реалността е друга. Да, не сме добре платени и това как ще се реши според вас или по-точно как ще се промени?

# 319
Не е моя работа да решавам този проблем генерално. Аз съм го решила за себе си и се опитвам да вдигам нивото за всички, като на 5к не се съгласявам, поне докато мога, защото възрастта, за съжаление е фактор.

# 320
  • Somewhere far away
Точно такъв отговор очаквах.
Докато всеки гледа само себе си и всеки става все повече егоист - това ще е положението. Не е твоя работа, ами по същия начин и моя работа не е да ме интересува ти на колко се съгласяваш, аз говоря от името на мнозинството, докато твоето мнение никога няма да се приеме на сериозно, съжалявам - това са фактите.

# 321
Моето мнение е следното: малко хора получават 5к на месец. Като казват хората, човек може да живее и с 2, и с 200. Според мен всичко си е до човека; колкото повече получаваш, толкова повече почваш да живееш на широко. По селата има баби, които с пенсии по 800 лв. спестяват пари.

# 322
Точно такъв отговор очаквах.
Докато всеки гледа само себе си и всеки става все повече егоист - това ще е положението. Не е твоя работа, ами по същия начин и моя работа не е да ме интересува ти на колко се съгласяваш, аз говоря от името на мнозинството, докато твоето мнение никога няма да се приеме на сериозно, съжалявам - това са фактите.
Върни се и прочети пак, защото нищо не си разбрала. Казвам, че аз не се съгласявам на 5к. - имам опит и квалификация, срещу които искам заплащане. Ти какво правиш, освен да мрънкаш, че заплатите са малки? Съгласяваш ли се на ниска заплата или се опитваш да накараш работодателите да предлагат заплата съизмерима с изискванията?

Защо изобщо се занимавам с коментара ти…

# 323
  • Somewhere far away
Масово работодателите не обичат да плащат, още по-малко пък да предлагат заплата съизмерима с изискванията. Ще ги накараш... и как ще ги накараш, като ги заплашваш с автомат ли?

Изобщо такова глупости се пишат тук, че вече става комично!

# 324
  • София
Идеята на поста беше, че ако повече хора започнат да ценят труда си и не се съгласяват да работят за ниска заплата, за която иначе има хиляди изисквания (къде нужни, къде не), работодателите ще се принудят да спрат да ги експлоатират и да предлагат адекватно заплащане на труда.
Окачествяването на чуждо мнение (дали сме съгласни с него или не е отделна тема) като глупост не е ли нарушаване на правилата?

# 325
Nonamemusic, бъркаш понятията. Това, че малко хора взимат 5к. не значи, че това е голяма заплата. Значи, че не сме добре платени.

То не е въпрос на мнение, а въпрос на статистика и факти.
Средната заплата в България БРУТО  е 2556 лв., в София БРУТО – 3628 лв
Следователно 5000 чисто е малко над 6000 бруто, това е двойно на средната заплата, тоест не само е голяма,а е доста голяма.
Никак не бъркам понятията. Simple Smile

# 326
  • София
Ще ги накараме работодателите, ама друг път! България се е наводнила с чужди работници, обслужването е трагично навсякъде. Чудя се как пък никой не ги накара тия работодатели толкова години да осигуряват, да плащат, да се грижат за служителите си….?!

# 327
Скоро бяхме на море. Персонала наистина е от страните -стан. Плащат им ниски заплати, защото българи вече няма желаещи за такива пари. Няма български персонал никъде, съвсем буквално. Само рецепция и охраната, ако се наложи да се разправя с някой. Оттам нататък....стандарта е под нулата, хигиена, обслужване. Не говорят български, за английски дума да не става, мързи ги и не смогват в известна степен с работата, която са им дали. Не осъзнават какво е стандарт, какво се изисква от тях и често не могат да проумеят защо клиентите имат някакви очаквания. Ако случайно успеете да се разберете и поискате да направят нещо, насреща обидени или разочаровани физиономия. Чакат бакшиши, за тези заплати и на тях не им се работи, но и не предоставят нищо насреща. Но каруцата си върви, има ли персонал - има, при това за малко пара.

# 328
Не че искам да съм груба, ама няма голям разлика с българския персонал. Да не кажа, че аз направо съм с обратното впечатления. Ходихме в един комплекс, който е по-висок клас, служителите бяха от Индонезия - то поклони, то усмивки, то отзивчивост. После отивам в СПА-то, само там работеха българи, 10 минути не мога да получа кърпя, че да се наговорят.

# 329
  • пустинята Гоби
Моите впечатления са, че чужденците от бившите съветски си страни се стараят доста в работата си. За мързел и дума не може да става.

Общи условия

Активация на акаунт