Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 362
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Оказа се, че стачкуващите шофьори от ГТ вземат около 4 хил. Изтече информация. Това е.....

# 301
Бруто или нето?

# 302
Не сме всички милионери, но за шофьорите е вярно, работила съм в транспортна фирма и преди 6 години вземаха 5- 8000 чисто, осигуряваха се на минимума за длъжността ,според курса + безотчетни и собственика беше казал, че без чиновнички може, ама без тях не може, да не им кършим хатъра на прищевките.

# 303
Чакайте сега. За международни шофьори е ясно, че взимат и повече от 4к. Тук аз под “шофьори” разбирам такива от градския транспорт, таксиметрови шофьори, шофьори в някакви частни фирми (примерно, ако фирмата има транспорт за служителите си). Тук не включвам личните шофьори на мутри, певици, депутати и тн

# 304
Градския са по- натоварени, международния хване магистралата и пей сърце,на  градския очите трябва да са на 4.

# 305
Да, ама международния е сам като куче. Яде в камиона, спи в камиона, я има с кой да си каже една приказка. Не се прибира вечер при децата си. Различни са условията.

# 306
Сегашните камиони са с легла, с климатици, с удобства, на паркингите се  събират и си ядат и пият в компания, стоката и камиона са застраховани. Градския вози хора, мотаят му се пешеходци, градски трафик, смени, по- трудно е, самите шофьори си го казват.

# 307
Хич не са за жалене. Само наглостта им е огромна.

# 308
Не казвам, че е лесно в градския, но и международен не е китка. Знам, че имат удобства, но вечер не си вкъщи при семейството си.

# 309
Пак се почна с "мерене" и пак естествено другите са дето им е лесно и много искат Grinning
За да има кой да им даде голяма заплата, значи има причина за това - особено на фона на това дето дискутираме че у нас масово не дават много. Причини различни, но явно има, иначе пари ей така никой не дава...

# 310
Ама тяхните семейства разполагат с доста пари, едното за сметка на другото. Като си вечер в къщи, но не можеш да си покриеш масрафите, по-добре ли е?
Пари се дават на търсени професии, па макар и необразовани.

# 311
Разбира се, че 5000 е голяма заплата за средностатистически българин.  Скоро четох тема на момче което работи в Сл. бряг и някаква жена го беше попитала защо търпи там, а не бил отишъл да работи в Ибиса и Барселона.. Само,че тази жена не знае, че средната заплата в Барселона е около 1600 евро, при над 1000 евро за квартира и не се намира така лесно работа, а за безплатна квартира никой не е чувал, никога.

Особено по някакви ИТ форуми се дават някакви абсурдни съвети и се обяснява как 5-7 не било никаква заплата и т.н. В момента в България са два свята, едни едва оцеляват със смешни доходи и другите които смятат, че 7к са минималното за добър живот.

Мога да кажа, че средните доходи в София са по-високи от почти всички градове в Португалия, Испания, Гърция и много части на Италия. В Лисабон средната заплата е 1200 евро...при по-високи разходи.
За съжаление това е само в София, в  по-голямата част от България не само, че няма работа, а заплатите са нелепи. Дистанцията между много бедни и много богати в България става все по-голяма и това е много притеснително.

# 312
В провинцията не са толкова малки заплатите, просто се осигуряват на по-малко. Особенно производствата са си доста добре платени, само магазините са на 1200 чисто и осигуровки на минималната. Има и един- два завода за части за автомобили, където заплатите наистина са малки, но там работят предимно от малцинствата за майчинство и такива, които си имат странични доходи и там са само за стаж, непрекъснато търсят по 20-30 човека.

# 313
В провинцията не са толкова малки заплатите, просто се осигуряват на по-малко. Особенно производствата са си доста добре платени, само магазините са на 1200 чисто и осигуровки на минималната. Има и един- два завода за части за автомобили, където заплатите наистина са малки, но там работят предимно от малцинствата за майчинство и такива, които си имат странични доходи и там са само за стаж, непрекъснато търсят по 20-30 човека.
Аз имам  познати на 1200 и в София и то в офиси....продавачи на 1500 лв. И в София не е рай за всеки, но ако имаш желание, има и повече.

# 314
Някои ги устройват и 1200, стажа да върви, те не се и напъват много. А колко млади, под 40 години нямат средно, направо съм изумена.

Общи условия

Активация на акаунт