Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Да ви кажа честно,  никога не са ми давали в плик...но може би бих се съгласил....сега давам почти 1000 лв удръжки....държавата тотално липсва като социална система и рядко стигаш до обещетение което пак е няколко месеца.. В някой държави вече стана 70 години за пенсиониране, мъжете живеят до толкова в България според статистиката....ами не знам до колко си заслужава....С тази висока смъртност и превзета държава, никак не ми се иска да плащам по 12 000 от заплататите си на година. 

# 346
Е, тя разликата не е голяма за този който взема плика... За работодателя е една доста прилична сума от всичките пликове, върху която няма да плати осигуровки.

# 347
Много от осигуряващите се на МРЗ ползват общински жилища, различни помощи от социалните, имат запори и други неща.Не че са толкова бедни, тарикати.

# 348
Почти никой не взима МРЗ.... 90% е фиктивна, поне в София.

# 349
*По провинцията масово осоигуровките са на минимални прагове, голяма част от заплатата е в плик. Та и тези хора влизат в статистиката, но определено не са на МРЗ." - коментирам това, че не е да има някакъв небивал таен финансов разцвет в провинцията  Като се хвалим колко са евтини заведенията, фризьорите, козметичните, доматите, частните уроци, апартаментите... в провинцията, нали си давате сметка защо е така? Защото хората нямат големи доходи (официални, неофициални... всякакви, за да си позволят по-високи цени и означава, че няма да го купят. А от друга страна и хората, предлагащи тези услуги и продукти, изкарват провинциални доходи

# 350
*По провинцията масово осоигуровките са на минимални прагове, голяма част от заплатата е в плик. Та и тези хора влизат в статистиката, но определено не са на МРЗ." - коментирам това, че не е да има някакъв небивал таен финансов разцвет в провинцията  Като се хвалим колко са евтини заведенията, фризьорите, козметичните, доматите, частните уроци, апартаментите... в провинцията, нали си давате сметка защо е така? Защото хората нямат големи доходи (официални, неофициални... всякакви, за да си позволят по-високи цени и означава, че няма да го купят. А от друга страна и хората, предлагащи тези услуги и продукти, изкарват провинциални доходи

Честно казано не знам дали е така...аз намирам доста неща по-евтини в София от Варна, Велинград, Хисаря....
Пия капучино за 1.80, фризьорката ми взима 10 лева за подстригване...това е в София. Просто има разнообразие.

# 351
  • Somewhere far away
Имам познат, който взема 7 (седем) хиляди лева, а го осигуряват на две. Така че случаи всякакви.
Ако разликата с МРЗ не е толкова голяма, за какво изобщо се прави тогава това упражнение с пликовете?
За да не се плащат пълните осигуровки.

# 352
в провинцията много хора на заплата около 1300-1500 ходят на работа за по 5-6 часа, защото толкова работа има във фирмата
съгласни са на тази заплата, защото имат свободно време, никой не ги кара да кибичат в офиса и да имитират заетост

# 353
Сигурно живея в друга провинция...

# 354
  • Somewhere far away
А аз на друга планета. ЛОЛ

# 355
Просто работите в различни фирми.

# 356
Форумът май е на друга планета на моменти, особено в тая тема не е трудно да си го помисли човек... И особено тия дни колкото небивалици прочетох тук.

# 357
  • София
Като чета темата, ми идва да си прережа вените от толкова черни сценарии - ИИ и чужестранни нископлатени работници, които ще ни оставят без работа, заплата под 2000 лв. чисто в София, в провинцията дори МРЗ, другото (не много над това) в плик ...
А като гледам заведенията, ще се пръснат. Хотелите по морето са пълни, СПА-тата са с безобразни цени дори за чужденци, имотите се купуват като топъл хляб на скандални цени ... Как става тази магия?

# 358
Като чета темата, ми идва да си прережа вените от толкова черни сценарии - ИИ и чужестранни нископлатени работници, които ще ни оставят без работа, заплата под 2000 лв. чисто в София, в провинцията дори МРЗ, другото (не много над това) в плик ...
А като гледам заведенията, ще се пръснат. Хотелите по морето са пълни, СПА-тата са с безобразни цени дори за чужденци, имотите се купуват като топъл хляб на скандални цени ... Как става тази магия?

Прости сме черногледи и обичаме да мрънкаме. България по-богата не е била в историята си...

# 359
И по-бедна не е била.

Общи условия

Активация на акаунт