Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 24 884
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Направи ми, направи. И аз не съм от завчера тъдява. "Йеее, какво е яко в банки" ми звучи детински. Да не говорим колко не е вярно. Но действително каква съм пък аз да казвам, да, права си. Говорете си за каквото искате. Всъщност зачитала съм се в тази тема през годините. Май винаги са били характерни подобни неща.

# 46
Хич не сме безработни, уплътняваме си работното време в мамата.

# 47
Никога не съм работила в банка и не ме касае въобще, но мнението за мишкарски заплатки е адски обидно и отвратително. @ Защо ме търсиш, що не идеш в темата за ядрени физици, там е по-интересно.

# 48
Момичета и момчета... не е в ред нещо разговорът в тази тема. Не съм от търсещите работа, случайно погледът ми попадна на темата в секцията "Препоръчани теми" и надникнах. За главата се хванах. Хора, търсещи работа, обсъждат директори на дирекции в банки. Вие сериозно ли? По-голяма част от пишещите в подобни теми са безработни мами. Наистина ли някому допринася полза да се обсъждат заплати на позиции, които едва ли някога ще бъдат в обсега на 99% от пишещите тук?

За безработния или за нископлатения служител, търсещ да смени работата си, банките винаги са изглеждали привлекателни. Чистичко, лъскавко, едни елегантни жени стоят на елегантни бюра и почукват по клавиатурите си. Амииии... не. Само така изглежда. Големите позиции с големите заплати са шефове на клонове. А жените с ризките са най-нископлатените служители. Банковият сектор се окрупнява и дигитализира. Служителчиците с ризките отдавна са с ниски заплатки понеже се върви към идеята за дигитализация на тези услуги. Не им трябват тези птички. Затварят се офиси (а вече и банкомати), върви се към идеята всичко това, което офисите са предлагали като услуга досега, просто да влезе в телефоните. И то се случва, бързо работят по въпроса.

За малък град, където поначало или няма работа, или ако има тя е нископлатена, може все още да са атрактивни заплатките на служителите в банковите салони. Но като цяло това е мишкарска работа за доста доста кофти парички. Големи позиции има предимно в столицата. Но за тях вас няма да ви повикат. Обикновено по други вътрешни пътища се намира заместник на някого.

Тъй че бъдете разумни, обсъждайте реални неща, а не заплатите на директори на дирекции. Това си е чесане на езици и полза никаква не носи.
Всъщност аз написах абсолютно същото... и аз бях на ръководна позиция, намерена от jobs.bg, не бях директор, нито е била клон, но беше ръководна на отдел. Simple Smile Централа, в София. Каква е тази генерализация? Ако ти нямаш достъп до висока позиция, защо ние да нямаме опит с това? Моята сфера са предимно хора от финансови компании на добри позиции. Хората искаме да запазим някаква аномимност, споделяме информация за да бъде полезна на някого, а не да се хвалим. Няма и смисъл, нито знаеш кои сме.

# 49
Обидно или не...абсолютно са мишкарски за служителите, които виждате в салоните когато влезнете в банка. И тенденцията им не е към повишаване, а към намаляване поради гореспоменатото преминаване към дигитализация. Тъжно е, но е истина.
Не казвай в коя тема да бъда или не, моля. Не съм засегнала никой. Коригирах глупостите, за които n броя страници се говари. Както казах в тази тема и преди години банките са били интересни в очите на безработнте. С други думи искам да кажа няма за какво.

Доста по-полезно е, струва ми се, предвид променящия се свят, кои производства затварят, кои ще останат. Това са интересните въпроси - кое ще оцелее, кое не. Кои са застрашени от изкуствения интелект, кои не са. И изобщо заплаха ли е действително той. Какво става с програмистите и защо става. А също какви са тенденциите. Медиците, инженери... интересни неща колкото щеш. Те седнали да се надговарят как еди къде си директор на дирекция в някава банка взема над 10 бона. Може да взема директорът, да. Почти винаги в чужда компания директори на дирекции вземат над 10. А вас какво ви топли това не е ясно.

Но щом ви радва... говорете си, не ми пречи.

# 50
  • Mars Hotel

Доста по-полезно е, струва ми се, предвид променящия се свят, кои производства затварят, кои ще останат. Това са интересните въпроси - кое ще оцелее, кое не. Кои са застрашени от изкуствения интелект, кои не са. И изобщо заплаха ли е действително той. Какво става с програмистите и защо става. А също какви са тенденциите. Медиците, инженери... интересни неща колкото щеш. Те седнали да се надговарят как еди къде си директор на дирекция в някава банка взема над 10 бона. Може да взема директорът, да. Почти винаги в чужда компания директори на дирекции вземат над 10. А вас какво ви топли това не е ясно.

Първо - всичко това сме го обсъждали в предишни теми, как реши, че не сме?
Второ - интересно е това, което поддържа разговора. Щом се обсъжда "n на брой страници", значи е интересно на хората, които го обсъждат. Ако на теб не ти е интересно, може да четеш, може и да не четеш. Но със сигурност нямаш основание да даваш наклон на останалите.

# 51
Обидно или не...абсолютно са мишкарски за служителите, които виждате в салоните когато влезнете в банка. И тенденцията им не е към повишаване, а към намаляване поради гореспоменатото преминаване към дигитализация. Тъжно е, но е истина.
Не казвай в коя тема да бъда или не, моля. Не съм засегнала никой. Коригирах глупостите, за които n броя страници се говари. Както казах в тази тема и преди години банките са били интересни в очите на безработнте. С други думи искам да кажа няма за какво.

Колкото пъти се повтори, че за всички е ясно, че по клоновете заплатите са ниски??? Защо не си направи труда да четеш? Банката не са офиси! Дори има банки без физически офиси.. Банките всяка година са с рекордни печалби, 14-та заплата. Кои институции са по-стабилни в България? Кол центровете които постоянно махат проекти или ги местят в други държави? Старт ъпите които постоянно фалират? Американските съпорт центрове които внасят някакви американски глупости и изтощителна работна култура? Туризма който осигурява на минимална заплата? ИТ фирмите които все повече са в криза? Семейните фирми в които си роб на цялото семейство?

Банките са изключително токсични и стресови места, но опрелелно са по-сигурни работни места и заплататите са много далеч от ниски!

В България единствените компании в които може да усетищ атмосфера на централа и силата голяма компания са банките и телекомите. Ние сме малка икономика, нямаме толкова международни компании и реално няма избор. Аз повече със стартапи и семейни компании - не се занимавам! Това е дъно.

# 52
Защо ми се караш само не разбрах. Не ти харесаха нещата за банковите служителчици ли, що ли...
И не, заплатите са ниски на обикновените служители. И не, работата в банка е крайно несигурна. Клонове се закриват, не се отварят нови.

# 53
Тия, които вземат мишкарски заплати си имат други доходи и си ходят на работа колкото да са между хората и за стаж, те и зор не си дават. Всеки го устройват различни неща и хич не им дреме дали е сигурна или не работата.

# 54
За мен лично 3000-5000 лв нетно за обикновенна позиция в централата, не е мишкарска заплата, за работа до 17ч и 14-та заплата. Но предполагам ти работиш на по-голяма заплата?  
Това е малко като да обясняваш на българин от малко градче който никога не е пътувал извън държавата, че Западна Европа не е западнала и има само джендъри... Абсолютно същото е.   Simple Smile

# 55
Миличка, "централата" си е централа. Но София не е България. Дори не могат да ги сънуват тези пари обикновените служители в цялата страна. Онези, наблъсканите в общите салони.

# 56
Няма смисъл да се спори, това е "спор със стената".
То продължава да си говири за банков офис и това е... Хората дори не правят разлика между обслужващ персонал в офис и банкер в централа на банка (финанси, продуктово развитие, риск).

И дори в малкия град, да работиш в банков офис със сигурност е по-добре от съседния магазин за цигари и завод за пластмаса.

# 57
Момичета и момчета... не е в ред нещо разговорът в тази тема.
Защо отворихте пак темата за заплатите в банките?- Беше приключила още на предишната страница.

# 58
То продължава да си говири за банков офис и това е... Хората дори не правят разлика между обслужващ персонал в офис и банкер в централа на банка (финанси, продуктово развитие, риск).

И дори в малкия град, да работиш в банков офис със сигурност е по-добре от съседния магазин за цигари и завод за пластмаса.
То и аз съм мишок, но всекидневните ми задължения ме принуждават да преглеждам няколко сметки в ING. Зная, че не всичко е офиси. Но безофисните не са всичко. Масата обикновени хора са всичко. В Каспичан, Пазарджик, Монтана... На тях това инфо за директорите на дирекции с какво ли им помага?

Reunion, а твоето коментиране на моята личност дали има общо с темата? Wink

# 59
Помага им да мислят ,,аз що да си държа парите в банка, да ги ползват без да ми дават лихва, а те да печелят от моите пари", ама като ги изгубят по някаква причина от бурканбанк, тогава обръщат палачинката.

Общи условия

Активация на акаунт