Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 625 777
  • 21 845
  •   17
Отговори
# 20 385
Да вземат да се разделят ДБ и ПП и да се явят отделно на изборите.
Не става да са заедно. Различни са.
Не знам кога ще го проумеят.
КП нанесе непоправими щети.

# 20 386
  • София
Мецани, Желязков, разбира се, аз какво написах. Че се страхувам, че с радев начело, срамът от желязков ще го живеем всеки ден.

# 20 387
  • София
Малко се смесват понятията сякаш.
Едно е "да се мазни на Зеленски", което всеки може да интерпретира както избере.
Друго е да не признава териториалната цялост на Украйна.
Това второто го прави русофил.

Тема Русия - Украйна - отдавна вече това не е на дневен ред. Дори Зеленски го вижда, затова и прави последни опити да напомня за себе си. Лично за мен тази ос никога не е била водеща за нищо, камо ли пък да ми определя за кого да гласувам.

# 20 388
Едно е "да се мазни на Зеленски", което всеки може да интерпретира както избере.
Това не е вярно. Никъде/никога не е казано от Президенството или лично от РР, че не признава суверенитета и териториалната цялост на Украйна, а че Крим в настоящето е руски, което е факт.
Факт и то вече видим и осъзнат от всички, че край и победа, на която и да било от страните, в тази война няма да стане на бойното поле, а с дипломация и преговори.
А всички, които не викат за Украйна като футболна агитка са русофили, поне в темата, даже и заради Чайковски пак си русофил. Wink

# 20 389
Разбира се, всеки си има свои критерии при избора за кого да гласува.

Тук говорим за радев и да отношението му към Русия и Украйна за някои е водещо ори избора. Това се отнася за радев, затова е в това тема.

# 20 390
  • Разпиляна във въображението
Кирил Петков бе полезния идиот на ДБ. Възползваха се максимално той напред, както и ПП, а те отзад се правиха на по-учените, по-диалогичните. Много ме дразнеха. А ППДБ катастрофираха най-много с провала на съдебната реформа и конституционните промени. Чисто ДБ действие, Христо Иванов и съдебния министър мрън-мрън. А ДБ бяха извън НС, след това след протестите влязоха, но след това ги влачеше и популярността на ПП. Ако се разделят ще видим кой с каква тежест е, но не мисля, че ще посмеят и то точно сега.

# 20 391

Скрит текст:
Тук говорим за радев и да отношението му към Русия и Украйна за някои е водещо ори избора. Това се отнася за радев, затова е в това тема.
Разбира се, но да не посочва изкривени факти или лъжи като аргумент "за" или "против".

# 20 392

Скрит текст:
Разбира се, но да не посочва изкривени факти или лъжи като аргумент "за" или "против".
Това има ли връзка с факти в моето мнение или е просто да се закачиш в разговора?
Да знам дали да отговарям.

# 20 393
Това не е вярно. Никъде/никога не е казано от Президенството или лично от РР, че не признава суверенитета и териториалната цялост на Украйна, а че Крим в настоящето е руски, което е факт.

“Украйна настоява да води тази война”. Няма граници, няма суверенитет. Едва ли осъзнаваш цинизма на казаното.

# 20 394
Скрит текст:

Скрит текст:
Това има ли връзка с факти в моето мнение или е просто да се закачиш в разговора?
Да знам дали да отговарям.
Има връзка - "Друго е да не признава териториалната цялост на Украйна.", посочваш го като позиция на РР, но не посочваш кога и къде го е твърдял т.е. това не е вярно, а ти си го приемай като русофил, няма проблем.

# 20 395
Хубавото нещо на една коалиция е, че партиите вътре в нея имат собствено лице и глас. А не като СДС в ГЕРБ, което е просто едно име и никакво съдържание. Коалицията се прави с цел да се сближат различни гласоподаватели, за да се прокара една обща идея, но у нас смисъла на коалициите никога не беше разбран, нашите хора разбират коалицията като голяма риба, която гълта малката

# 20 396
Аха, ами насилствената окупация на територия на друга държава не я прави част от окупиращата сила или нейна.

Моето, специално, очакване от президента е да ги знае тия неща.

Ти като искаш чувай, че е казал "Крим в момента е руски." Даже няма да го коментирам това слушане.
Само последен пример, току виж станало ясно. Северна Македония утре окупира Благоевград. Техен ще е нали?

# 20 397
  • София

Тема Русия - Украйна - отдавна вече това не е на дневен ред. Дори Зеленски го вижда, затова и прави последни опити да напомня за себе си. Лично за мен тази ос никога не е била водеща за нищо, камо ли пък да ми определя за кого да гласувам.

Едно е да кажеш, че не те вълнува оста Украйна–Русия и да не говориш за нея. Добре.

Но второ е да се противопоставяш на общите действия на ЕС за помощ на украинците срещу агресора.
Трето е да обвиняваш НАТО, че е войнолюбиво, и да държиш сметка защо украинците продължават борбата за държавата си.
Четвърто е да саботираш срещите и решенията на НАТО.
Пето е да плашиш собствения си народ, че без руска енергия България ще отиде по дяволите.
Шесто е никога, ама никога, да не посочиш Путин като агресор, а постоянно да упрекваш украинците, че не се предават.
Седмо е да подписваш договор за милиарди за срок от 13 години с фирма, която пренася руски газ, след като твоите протежета цяла година са плашили българите, че без руски газ ще умрат и става ясно,  че ще трябва да се  отказваме от него.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 11:36 от Lunna Sonata

# 20 398
  • София
Не мисля, че Радев ще събере толкова гласове. Разочарованите от БСП едва ли ще гласуват за него. Не е харизматичен спасител, постоянно го свързват с ПП и прочее. Сега домейнът на сайта му платен от ПР-а на Черепа. Конспираторите го наричат американски агент. Да хване малко от негласуващите, но е много рано да се каже, че ще е новият месия.
Кой е сайта на Радев?
Ето тази публикация визирам, абстрахираме се от сайта

# 20 399
  • Разпиляна във въображението
Това седмото не е вярно, но да върви приказката. Булгаргаз е задължен да изисква документи за газа, че не е с руски произход. Руски газ получаваме през Гърция Simple Smile Но сигурно с печалба за някои, защото частниците не са задължени.

Без руски газ не умряхме. И сега имаме газ. Е, по-скъпо е, но пък ние сме в клуба на богатите Simple Smile Не вярвам в другите държави да не са се притеснявали със спирането на доставките на газ, а и не стана веднага. Ако нямаше проблеми щеше да стане от раз. Спираме доставките и пей сърце, но отне известно време за пренастройване, това удари цени, потреблемие.

Общи условия

Активация на акаунт