Финансовият натиск над жените - или имат ли жените друг избор освен да са зависими?

• 4 885
  • 206
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А вие какво сте постигнали до тук?
Вие, лично, колко имота до сега си купихте на ваше име, колко пари спестихте, за да оставите на бъдещите си деца?
Побутвам въпроса на века.
Който се оплаква, че не са му дали, следва той да е в състояние да изкара и даде.

# 166
  • Melmak
Добре, сега е наистина на 19. И аз лично не съм родител като моите, просто други са ми възгледите по отношение на деца - студенти.

Обаче - вие какво печелите от това ровене? Докъде може да ви доведе то?
Аз пак ще го кажа, това е темата. На Ариел й е болка и разбирам защо. Не ми харесва оплюването на богатите, какви били, що били. Аз бях в клас на богаташки деца, ми не са били провали. Бяха нормални деца, с интереси, силен клас бяхме, много знаеха. Не са станали пропадняци, само защото са богати. До хора е. Има и богати лекета, има и свестни хора.
Малко е тъпо да ни нашоквате ряпата на мен и още 2-3 потребителки, всв едно да влезете в темата за пластични операции и да кажете “ама за какво си го блъскате този силикон, айде приемете, че господ ви е дал малки цици и толкова”…

# 167
Ариел, ако и колежката ти разсъждава като теб, е ясно защо е станала малката булка, вместо да си плаща квартира. Ще ходи в петзведзни хотели, щото веднъж се живее.

# 168
То не е лъжа за малките цици , аз им завиждам, че големите тежат и изгърбват.

# 169
Lanarete  да живееш като скот, за да пестиш за гробищата не е нещо, с което трябва да се гордееш.
Или от кога дребните радости в живота се превръщат в лукс?
Съжалявам ама да живея на хляб и сол докато кътам пари в банката един бог знае за какво не е продуктивно мислене.
И после един ден на набивам на децата си вина как "видиш ли заради тях съм се лишавала".
И порочният кръг продължава...

# 170
Масово се пише, че са законно задължени, но никой не чете, че това е само до размер на тази издръжка, която не ги затруднява Blush  родителите, спрямо техните доходи и разходи.
Водени са дела на тази тема и много запитвания. Ето ви малко подробности, че се пише ангро за тази задължителна издръжка:

"Следователно детето следва да е навършило 18-години и да е записано в редовна форма на обучение, независимо дали касае средно или висше учебно заведение.

Ако лицето запише друга форма на обучение /задочна, дистанционна/, то няма да има право да получава издръжка по чл. 144 от Семейния кодекс, тъй като формата на обучение е едно от условията, които следва да са налице за присъждане на издръжката."
"Издръжката да не представлява особено затруднение за родителя"

И т.н. не е толкова дължима тази издръжка за България.

Но 18 годишната е в Германия и там е друго.
"

# 171
  • София
Понеже съм в океан на 17-22 годишни от всякаква мая, искам да ви кажа, че всички работят, учат, пътуват, излизат и живеят, къде с пари, къде без.
И никой не е забил нос в това, кой колко има. Просто са млади и щастливи.

Аз хич съм нямала, било е и по- добре, но никога не съм се сещала да обвинявам нашите. Брат ми също.

Виж, като пораснал човек и на този ми етап в живота не мога да си позволя да бъда бедна. И пак не ми е самоцел.

# 172
Lanarete  да живееш като скот, за да пестиш за гробищата не е нещо, с което трябва да се гордееш.
Съжалявам ама да живея на хляб и сол докато кътам пари в банката един бог знае за какво не е продуктивно мислене.
И после един ден на набивам на децата си вина как "видиш ли заради тях съм се лишавала".

На повечето хора парите им трябват целево за доста други неща и хич не стигат до момента с безцелното им трупане в банката. Целево е добре да си имаш, в случай на болест, лечение, безработица, извънредни разходи и пр., пък може и за жилище, че да не е винаги да си от страната на гонените.

# 173
  • Пловдив
Понеже съм в океан на 17-22 годишни от всякаква мая, искам да ви кажа, че всички работят, учат, пътуват, излизат и живеят, къде с пари, къде без.
И никой не е забил нос в това, кой колко има. Просто са млади и щастливи.

Аз хич съм нямала, било е и по- добре, но никога не съм се сещала да обвинявам нашите. Брат ми също.

Виж, като пораснал човек и на този ми етап в живота не мога да си позволя да бъда бедна. И пак не ми е самоцел.
Много хубаво казано! И аз наблюдавам същото при младите. Освен това много от тях работят, макар че са осигурени от родители. Много ме радва този стремеж сами да се реализират!

# 174
кукумицинка германците масово живеят под наем в Германия.
Спести си хапливия коментар.

# 175
  • София
А вие какво сте постигнали до тук?
Вие, лично, колко имота до сега си купихте на ваше име, колко пари спестихте, за да оставите на бъдещите си деца?
Побутвам въпроса на века.
Който се оплаква, че не са му дали, следва той да е в състояние да изкара и даде.
Напълно съм съгласна с това.

# 176
Lanarete  да живееш като скот, за да пестиш за гробищата не е нещо, с което трябва да се гордееш.

Никога и никъде не съм твърдяла, че трябва да се пести за гробищата или, че трябва да се яде хляб и сол, докато парите стоят в банката. Моля, да не ми се слагат думи, които нито съм казвала, нито съм писала и впрочем никога не съм и мислила по този начин.
Твърдя обаче, че ако човек има някаква финансова дисциплина и желание да учи и да се развива, ще дойде момент, в който парите не са проблем. И ако имаш дете го посрещаш с всичките му нужди и започваш да заделяш за образованието му.
Да пестиш и да харчиш разумно не е мизерия, не е да живееш на хляб и сол. Спестените пари са чувство на сигурност. И дали ще ми се наложи този месец да сменя холната гарнитура, прахосмукачката или ще реша, че искам нови зъби - аз съм спокойна, защото ги имам. А ги имам защото не съм живяла ден за ден, понеже няма да ги пазя тези пари "за гробищата".
Разбираш ли разликата?
Тук не става въпрос дали някой милионер някъде в точно този момент яде филия с лютеница, а става въпрос за това, че ако имаш 200 лева до края на месеца не е момента да идеш и да ги профукаш за една вечер , и после да обвиняваш родителите, че не ти дават.

# 177
  • Наблизо
кукумицинка германците масово живеят под наем в Германия.
Спести си хапливия коментар.
Ами тогава защо си тръгнала да съжаляваш тази немска колежка,че нямала покрив над главата и трябвало да стане малката булка (много ми хареса сравнението).Че и не можела да учи.Особено пък германка в Германия с всичките възможности да направи това.

# 178
Аз пък нямам никаква идея кой какво има в банката и екстра си живея и това не ме интересува.

# 179
Ариел и Нарциса гонят 40 и все още нямат деца. Ами ако бяха родили на 20, до сега, освен да отглеждат деца, колко пари щяха да са спестили, за да могат да ги издържат изцяло и прилично в хубави университети? След като и двете на себе си до сега нищо не са си купили, камо ли деца да са издържали.
Ама големи претенции как техните са могли да им подсигурят повече. До пенсия ли ще ревете на кого какво кой е дал, пък на вас нищо?
А вие на кого и какво ще дадете?

Е виж как в това отношение сме малко по-умни.
Ако се бяхме се размножили щяхме да създадем поредните нещастници дето след години да ни плюят по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт