Чувствам се зле…

• 10 469
  • 230
  •   1
Отговори
# 135
Не е нужно да излиза с мъже само, за да срещне някого. Може да излиза с жени, много мои приятелки намериха мъжете си така. Не са имали неангажиращи връзки, всяка връзка може да завърши с раздяла, както и брак. Но предварително да си казвате, че не е сериозно..
Една отиде на рожден ден и там срещна брата на рожденичката. Други отиде с приятелка, която извикала още една приятелка и покрай това отново брат й. Аз съм срещала мъж отново така на рд приятел на приятелка на рожденичката, направо от летището идваше обратно в Бг след учене в чужбина. Но познавам и жени твърдо решили, че няма смисъл да излизат само с жени, трябва да търсят мъже. Можеш да го срещнеш абсолютно навсякъде, не трябва ограничено да се разсъждава.

# 136
  • София
Ще задам въпроса от първа страница.
Как изглеждате?
Бъдете безкомпромисна и обективна към себе си.
Ако някой ви казва, че няма значение- аз ще ви кажа, че не е вярно.

Ако имате желание да бъдете конкурентна- трябва да изглеждате добре, имам предвид добре, спрямо обективните критерии за привлекателна и елегантна жена.
Заради себе си, не заради някой друг. Ако вие не се харесвате, няма да се харесате лесно на някой друг.
Най-много да се обзаведете с някой смотаняк, който иска да си делите сметките и да му готвите, чистите и гледате децата.

И какви са тези легенди, че в провинцията няма успешни, заможни и образовани хора?
Има и още как.
Въпросът е, че все едно къде, стандартите и критериите за успешни и щастливи отношения са подобни.

# 137
Има всякакви хора в провинцията, ама си е обективен факт, че повечето на тази възраст вече са женени с деца.

# 138
Брат ми се загаджи с най-добрата ми приятелка като бяхме в първи курс и с нея бяхме съквартирантки. Имайте предвид, че брат ми не е много отракан, но пък ме попита за нея, прати й покана и от там нататък вече 7-8 години са заедно.
Тя обаче не е искала никога нещо несериозно, брат ми й беше първия. Излизаше с момчета преди това, но не стигаше до секс с тях.

А аз с ММ се запознахме на кръщене. На първото бях обвързана, но бях сама на събитието, той се закачаше, аз не го отразих и на второто кръщене две години по-късно вече се случиха нещата 😀

Когато започнах отношения с него му казах в прав текст какво очаквам и го попитах той какво иска, съвпадаха ни вижданията и продължихме отношения.
Ако исках нещо неангажиращо пак щях да си кажа. Аз по принцип не обичам да си губя времето, а и не малко ми го губиха вече.

А защо да са глупости това са женската енергия и тн? Това, че в Ергенът го повтаряха постоянно къде на място и къде не, не мисля, че го прави грешно като цяло.
Определено има значение какво излъчва една жена. И не става въпрос за дрехи или грим.

# 139
Е, ако се събираш с разни дето единственото им забавление в живота е да се напият с приятели и да чукнат нещо, те се изпоженват рано, рано и фиестата с простотиите продължава, но вече скришно от половинките или с оправдания колко много работят.
//
Има прекрасни и интелигентни хора навсякъде. Важно е с кого общуваш, как избираш хората, с които да го правиш.
Разбира се, преди да достигне подобна рафинираност, е добре да общува с различни хора, за да опознаеш и другите и себе си.
За една жена е много важна женската енергия, да. Ако излъчваш такава и имаш самочувствие, всеки мъж се лепи. Женственост, ерудираност, усмихнатост, умение за общуване и водене на разговори. И хоп – няма да пускаме теми, че няма мъж за нас.

# 140
Ако бях в грешка в момента щеше да си с приятел и темата ти нямаше да съществува.
Или хайде, да не е приятел (да не слагаме етикети), а мъж, с когото да излизаш, да пиеш по нещо и да си щастлива.
Това е Вашето “Ако”.
Добре би било хората да имаме по-широк поглед, а да не разбираме повърхностно. Както Вие сте разбрали темата ми и изобщо сте си добавили от себе си.😆
Как изглеждате?

Ако имате желание да бъдете конкурентна- трябва да изглеждате добре, имам предвид добре, спрямо обективните критерии за привлекателна и елегантна жена.
Заради себе си, не заради някой друг. Ако вие не се харесвате, няма да се харесате лесно на някой друг.
Най-много да се обзаведете с някой смотаняк, който иска да си делите сметките и да му готвите, чистите и гледате децата.

И какви са тези легенди, че в провинцията няма успешни, заможни и образовани хора?
Има и още как.
Въпросът е, че все едно къде, стандартите и критериите за успешни и щастливи отношения са подобни.
Смятам, че изглеждам добре - от време на време тренирам, имам добра фигура, поддържам се, на мен самата ми е приятно да си обръщам внимание.
Ще подчертая за по-горния коментар, че това не е егоистично, че знам ли пак може да ги извърти нещата. Но всяка уважаваща себе си жена мисля, че най-хубаво е да обръща внимание на себе си. Тук говоря само за външност, защото е в отговор на такъв коментар.

# 141
Авторката, няма защо да реагираш така на всеки коментар, който не ти харесва. Ако искаш промяна трябва да промениш себе си.  Иначе не е задължително нито партньор да имаш, нито секс да правиш. Сама си избираш приоритетите.

# 142
Щом изглеждате добре, значи проблемът е в комуникацията  инициативата.
Или не можете да поддържате разговори или/и не ги инициирате. Само с чакане не става. Трябват интеракции. Иначе, как ще разберете кой мъж е за вас или ви харесва, с какво.

# 143
Аз пак да отговоря - мисля, че авторката сама си е отговорила на въпроса в първия си пост:
“И тук идва моят проблем…не откривам човек за себе си. Не го търся буквално де, но…”

Самотна е (което мисля се случва на всеки от нас в някой период от живота ни). Но и липсва желанието активно да промени нещо в живота си, за да не е самотна. Не иска да го търси човека активно. Иска той да я търси и намира без тя да прави усилия, въпреки че живее в малък град и се движи в компания, която е на друга вълна в живота (хора на 35г са често с деца, кредити, ремонти, кариери, пътувания, а скоро и болни родители и други проблеми на главата).

Half chance, half effort е едно много точно правило. Ако не положиш усилие, трябва да си голям късметлия. Ама познавам жени на по 40 години, които живеят в половин милионен град и от 15 години не могат да намерят принца. Уж са отворени за връзка, уж ходят на някакви срещи на високосна година, и до там. Чакат го…

Мисля че съветът да чака принца и че всичко ще се нареди от самосебе си, е изключително вреден защото дава фалшива надежда на човек, който вече е самотен и се чувства “зле”. Колкото повече време минава, толкова повече ще мисли за женската енергия, карма и други лудости. Самотата много депресира…

# 144
Колко малък е малкият град? Ако не искаш да го назовеш, напиши поне какво е сходно.

Според мен миграцията, за да си потърсиш партньор и среда е също толкова основателна, колкото и икономическата.

В малкия град що-годе културните и отворени млади хора се знаят и се събират. Говоря от личен опит. Приятелките ми, които се върнаха в нашия малък град и са културни хора - здравни служители, учители, юристи, познават другите млади и свободни хора с подобен профил и професии. Едва ли някой диамант се крие извън твоя обсег, реално погледнато.

И да - Параход подкрепям на 100%, че малките български градове са сериозно обезкървени откъм млади, готини хора. Няма нужда да го удряме на “селска чест” и да се засягаме.

# 145
Да се пробват неангажиращи връзки не значи безразборен секс. Все пак за да се започне флирт трябва да има харесване и привличане някакво. Ние пишем да не ги преценява предварително, а не да спи с всеки срещнат.
Относно болднатото - точно това значи. Неангаживаща връзка или неангажиращи отношения означава приятели с привилегии или секс-бъдита, а там вече кой с кого и колко прави секс не се знае. Чели сме за тези практики.
Авторке, въоръжи се с търпение, излизай, търси начини да срещаш повече мъже и забрави всички глупости за женска енергия и производни.

Не е точно така. Неангажиращи връзки значи, че започвате без планове за брак и деца и без обещания. Просто тръгвате да видите какво ще стане. Вече като се види как са нещата е въпрос на избор дали ще се прекрати или ще си карат като секс бъдита.
Щом е само такъв избора, значи съм била съвсем права.

Къде отиде добрия, стар гаджелък, който е хем обвързващ, в смисъл двойка сте, излизате, забавлявате се, пътувате и т.н. опознавайки се в същото време, хем необвързващ, понеже може да завърши и с раздяла.

Това вече не е неангажираща връзка, а е връзка минала на по-горния етап. Тоест когато на предния се е установило, че има големи съвпадения.

# 146
Авторката, няма защо да реагираш така на всеки коментар, който не ти харесва. Ако искаш промяна трябва да промениш себе си.  Иначе не е задължително нито партньор да имаш, нито секс да правиш. Сама си избираш приоритетите.

За мен темата се обезсмисля - авторката търси вина навсякъде другаде, но не и в себе си.
Още дълго време ще си седи сама.

# 147
Да спре да се възприема като невидима авторката, и да стане видима.
Да поработи над самочувствието си.
От 25 до 40, годините минават неусетно, след това спираш да ги броиш.
Така че, да не се самоуспокоява как животът ѝ тепърва предстоял - това е заблуда, която я успива и прави ленива.
Да го живее сега, в настоящето този живот, не в минало или бъдеще време.

# 148
  • София
..
Как изглеждате?

Има и още как.
Смятам, че изглеждам добре - от време на време тренирам, имам добра фигура, поддържам се, на мен самата ми е приятно да си обръщам внимание.
Ще подчертая за по-горния коментар, че това не е егоистично, че знам ли пак може да ги извърти нещата. Но всяка уважаваща себе си жена мисля, че най-хубаво е да обръща внимание на себе си. Тук говоря само за външност, защото е в отговор на такъв коментар.

Мило момиче, ако си такава, повярвай ми, след теб ще има опашка от хора, не само мъже.
Даже бих казала, че 25 е фантастична, още детска възраст, в която намирам за прекрасно да си свободна, необвързана и да си в комапнията на себеподобни- тоест привлекателни момичета на твоята възраст, да пърхате заедно, да се разхождате, да ходите заедно на йога и пилатес, на масаж, после на клуб, концерт, елегантен ресторант, море и прочее.

Учи се да се обличаш, да се държиш и да говориш на езика на високата класа.
Няма да ми се сърдиш, но красавица в Монтана е едно, красавица в София, Пловдив или Варна- друго.
Същото важи и за микрорайоните в София, както и на всеки от големите градове, в които кипи живот, има пари и социална йерархия. Старай се да поддържаш стандарти в облеклото, поведението, речника, етикета и прочее реквизити.

Носи рокли и елегантни обувки. Усмихвай се, старай се да развиваш социалните си умения и да заговаряш хората навсякъде. Помага в общуването и след това ще ти е лесно да разговаряш с всеки, без да се червиш и запъваш.

Посещавай местата, на които ходи прогресивната част от обществото- ресторанти, клубове, концерти и събития.
Време за неангажиращи връзки- свобода, просто свобода. Ходиш  където искаш, с когото искаш и се наслаждаваш. Пробвай и трупай житейски опит. Развивай се по всякакви направления- голяма част описах по-горе, защото съм срещала тотални аутсайдери и смотани лелки и чичовци с магистратури, прекарали по пет години в София, но не излезли от Студентски град и общежитието с лъскавите клинчета, провлачените тениски и пластмасови джапанки.

Заглавието на темата е потресаващо. Зле ти е, защото не си на правилното място с правилните хора.
Не ти е мястото с женени лели и чичовци. Имаш проблеми, страхове и куп задръжки.
Разбирам- провинция, малък град, малко млади хора, много цигани и отрепки, както и тотални аутсайдери. Беднотия.
Разбирам. Обаче си на 25. Свобода. Един куфар и от всяка точка на тази държава в рамките на няколко часа си в големия град.

# 149
Тука, госпожите, ако искрено пишете във форума с цел да помогнете, конкретно на авторката, то тези с братя ще ѝ пуснат по едно лично съобщение. В смисъл къде са тия братя, кво работят, по кои заведения ходят, е такива прости работи. Даже и по една снимка. Да избира девойката.

Сега ми светна - броя на нещастните жени без мъж се увеличава щото почти всяка/всеки е единствено дете. Няма братя, няма сестри. Пък това със запознаването с брата или сестрата си е (било) вечната класика.

Общи условия

Активация на акаунт