КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 669
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • някъде другаде
Седя и чакам пред зъболекарския кабинет и реших да ви нагледам. Виждам , че имате много задачи , но ще се справите.

# 91
Клечи, честит РД на твоя син! Живот, здраве и успехи!
Касс, извинявай за грешката! Да  е здрав  твоя М! Зло да го забрави!

Скрит текст:
Но имам извинение! Вчера сътворих един куп бели. Готвих мусака и съм забравила котлона на ниска 2-ра степен, когато съм го "изключила". Така си карал часове наред. Син 1 и внук докараха "старото"  2-годишно бюро на внучката да стане мое  ново, защото на нея преобзавеждат стаята и купиха друго да е в тон. Това означаваше изваждане на целия книжен багаж +  целия учителски помощен инвентар за начален курс + кутии с моливи, химикали, флуматри, тестове и т.н. , преместване и подреждане  в  новото ( за мен е ново, защото предишното е 50-годишно). После обяд на мъжете вкъщи. След него оправяне на съдове и тогава без да искам разсипах върху котлона сух липов цвят, който исках да пресипя в друг плик. После нещо пак бърниках в шкафовете. Мирише ми на изгоряло , чудя се откъде и тогава виждам включения котлон. Ами, ако бях излязла и се запали?! Оправих белята, минах основно с прахосмукачка   целия старчески дом. НО!  Реших да прибера нещо в един шкаф и без да искам  бутнах едни десертни стъклени купички -5 на брой. Паднаха на плочките и станаха на сол, като парченца стъкло хвръкнаха из цялата стая. Хайде отново събиране на стъкла и обиране с прахосмукачка. И тя се запуши. И вместо да отида вън на мивката да измия маркуча ѝ, аз реших да го направя набързо  в банята. Е, целия под бе залят от мръсна вода с малки стъкълца. Хайде миене на баня!   После ходих за мляко, но реших да отскокна и до гробището да видя моя съпруг и другите близки. Върнах се, сложих млякото вън на газовия да се вари и... влязох в банята да се къпя. Сещам се  за млякото и на бегом, мокра само увита в една хавлия да го видя. Точно пред кипване! Поне то не заля всичко, та и там да чистя!
Ето затова на празнк не се работи!
Четете и се смейте на вашата "работна Мецана".
За сега толкова.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 16:02 от К.А.Г.

# 92
КАГ, не се коси, на всички ни се случва. Дано само белите които правим са поправими и не са големи.
Днес пусках перални. Едни домати тръгнали да се развалят и без да се каня напълних 6 малки бурканчета. Няма да готвя, има от снощи. Но нещо ми се е разбутал стомаха и ме боли. Все гледам да прилегна. Мисля, че това се случи след като пих Ибупром синус, но може и от друго да е, не знам вече. От ибупрома не съм изпила повече от 3 хапчета и то беше преди седмица, но тогава още забелязах, че нещо не е наред и го спрах. Възможно ли е цяла седмица след като не го пия все да ме боли.... Първо пих стомахон, никаква файда. Нощеска чак станах, така ме болеше, търсих но шпа, но не намерих. Сутринта децата ми дадоха, уж леко ме поотпуска, но все си боли.
Такива неща около мен.

# 93
Уффф, много е кофти, когато в теб се борят разумът и мързелът Simple Smile .
Разумът ми казва ,,ставай, взимай раницата и отивай на спорт"", с мързелът тихичко шепне ,,легни си, почини си малко, и ти си хора Simple Smile ""
Разумът настоява : ,,не ти пречи топлото, много малко си на вън - и в залата, и в метрото е прохладно"", а мързелът  шепти : ,,не го слушай, така ти е хубаво по обедно време да си полежиш в мекото и чисто легълце "". Simple Smile  ....

# 94
Прави което ти е хубаво, лесно  е.  Стига с този спорт. Няма да избяга.
 Писах ,че оправих масата, трудно ,с всякакви препарати. Покрития  имаха стикерите от найлон някакъв, та не се мокрят. Молих сина със силни ръце да натисне  на последните три стикера,  да се обели покритието ,той човекът имал ситно  някакво метално , та го върнах , аз да съм взела теленка отдавна , ако е така да надера лака. Важното е  ,че успях. Печена бабичка и упорита.
 Сортирах картофите,   каквото ми кефне свърши.
 Сега жега , в леглото  и лаф с вас, с който се удари в мрежата. Късно довечера поливка.

# 95
КАГ, така ме разсмя, работна Мецано! Обаче както бях тръгнала да излизам след готвене, така дадох гръб на асансьора и отидох да си проверя котлона Wink

# 96
Тетка,  време ми е да си оставя на видно място списък с правила от рода на "Изключи котлона, фурната, ютията!
Оставяй си телефона там и там, за да не го търсиш из цялата къща! ( преди час търсих моя и го намерих на маса вън на двора). Същото и с портмонето, очилата, ключовете ( миналата година ключовете ги  бях изхвърлила в кофата за боклук)".
Касс,  динята предизвиква колит, доматите киселини. Да не би да ти е нещо от такива храни?
Клечи, добре си се върнала! Очакват те прекрасни дни с гостите от далечния изток! Събирай сили и идеи за ястия.
Тони, и ти добре си се завърнала у дома! Сега с нови сили на работа. Но лятото е още тук. Има ли идеи за други пътешествия?
Бо-ряна, аз съм "спасявала" стари мебели със самозалепващо фолио. Стават като нови. Старото ми бюро така си го "подновявах". Сега съм намислила да "облека" понадрасканите  ракли на моята "Приста". че и тя е вече 43-годишна. Ама като ми е толкова удобна, как да я изхвърля?!

Спирам, че днес се олях!

# 97
  • Вила Великула
Ей момичета, толкова позитивизъм и положителна енергия има в къщичката ни. Затова има и тази притегателна сила.
Котето, което ви показах има тази шарка, защото е бенгалската котка.
А ето малко и от днешната ми разходка до Соллер.

# 98
Много е красиво. Добре да си прекарате!

# 99
  • София
МОМИЧЕТАААА, идвам с най-прекрасната новина! Днес още една дружка дойде в отбора на щастливите баби. И това е...нашата ГЪБКА!!! Гордият дядо Павел ми се обади и вече имам официално  "разрешение" да споделя така очакваната новина с вас. Много исках новата баба да се похвали. Така бяхме планирали с Павката. Вчера е била тревожна, но днес вече всичко е наред! В отбора на внучетата се нареди и юнак Габриел! 4 150. Мама Ани е герой. Добре са и двамата. Толкова чакано събитие! БОРЯНЧИЦЕ, вади продуктите, а ние като най-добрите орисници да благословим новото внуче в компанията! Габриел да расте здрав, смел и силен, за радост и гордост на цялата рода!
Днес и нашия зет е рожденик!

# 100
Да е жив и здрав юнак Габриел!

# 101
Фло, ти вече си и добрата фея в къщичката ни! Yum
                Честито на Гъбката и бат Павли! Да расте здраво, силно и обичано малкото момче Габриел! Бързо възстановяване на мама!
                Честит да е и твоят зет - здраве, късмет и много щастие! Flowers Four Leaf Clover

# 102
Ехааа, каква хубава новина!
Да е жив и здрав малкият Габриел! Да расте безгрижно в мир и заобиколен от много обич!
Фло, здраве и усмихнати дни и за твоя зетко! Да е грижовен към семейството, да не забравя и тъщата и тъста!
Толкова се зарадвах! Дано и Гъбката скоро си дойде, за да ни разказва на малкия юнак Simple Smile

# 103
  • Вила Великула
Ехааа, какви чудесни новини. И колко е глям този юнак. Да расте здрав и много да радва баба и дядо. Дано и това щастливо събитие да помогне на Гъбката да се възстанови по-бързо.
Честит и да е зетя на Фло. Да е грижовен и обичащ.
И понеже съм и сладкар, а никога не съм се изявявала пред вас като такъв - нека заместя Борянка, а пък съм сигурна, че тя ще направи и още по-хубава от моята и ще ни я покаже.

# 104

Честито ни ново внуче, честито на баба Гъбка, да става пъргава  ида се радва, дядо Павли да  го учи  на мъжки  неща.

Наздраве за зетя на Фло, много да го слуша и  чопска да прави редовно.

Общи условия

Активация на акаунт