Как си служите с приборите? Американски стил, европейски или нещо трето?

• 2 804
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
Понякога направо с ръце ям. 🥰

# 46
  • Down south
Странна смесица от континентален стил и американски стил.

Нещо, с което така и не можах да свикна е да се яде пица с ръце. Визирам  начина по който триъгълното парче се прегъва по определен начин и се яде.
Ами, обичам да я режа и да се наслаждавам на всякаква хапка.

# 47
Пицата е малък дерт, пък и май за нея си е възприето и по двата начина. Ами какво мислиш за това да си хване някой цялата филия хляб, да топне единия край в супата или в яхнията и да си я нахапе така? Grinning
Аз бях в шок като го видях това за пръв път, признавам си. В неформална обстановка, разбира се, но пак бая замислена ме остави...
Или класиката оттатък океана - grilled cheese сандвичи срязани по диагонал и пак така топят в супа и тогава отхапват, май доматена супа най-често беше.
Тия неща пак са основно в домашна обстановка, естествено, обаче за нас тук пак са си странни - от какъв зор ще ядеш така и ще се покапваш до 101?? Grinning

# 48
Аз ги редувам. На маса с ВИП - задължително европейски. На банкет - американски. По-сложно ми беше с трите броя прибори от ляво и дясно да се ориентирам. Simple Smile

# 49
Не мисля, че е обидно да се поиска вилица в китайски или японски ресторант. При нас обикновено директно носят И вилици на клиентите, които видимо не са азиатци. Аз се справям прилично с клечките и не ползвам, но никой не гледа накриво клиентите, които си ползват вилицата. На бакшиши също не се сърдят, ами напротив.

# 50
Не мисля, че е обидно да се поиска вилица в китайски или японски ресторант. При нас обикновено директно носят И вилици на клиентите, които видимо не са азиатци. Аз се справям прилично с клечките и не ползвам, но никой не гледа накриво клиентите, които си ползват вилицата. На бакшиши също не се сърдят, ами напротив.
Със същите впечатления съм и аз.Приемат бакшиши охотно и  любезно носят прибори,ако ги помолиш.

# 51
Когато съм сред приятели и познати, се опитвам да спазвам европейския стил, като се старая и вилицата винаги да сочи надолу към храната. Но когато сме си само семейството вкъщи, признавам, че се храня най-лаишки по американския стил, а понякога и направо с ръце. 🫣

# 52
The_Third, и аз съм като теб. Всички ми се чудят, обаче, как може да ми е удобно така. Е, очевидно ми е удобно.

# 53
  • София
Днес се пробвах да ям с вилицата в лявата ръка - въобще не мога.

# 54
До навик е, хора  които са свикнали постоянно така да ядат, освен вилицата не пускат и ножа от дясната пък. И постоянно си помагат с него, лявата ръка с вилицата не върши нещо кой знае какво освен да я премести от чинията до устата - останалото реално го вършиш с ножа. Режеш, избутваш, придържаш за да набодеш лесно хапка или пък направо "товариш" с него върху зъбите на вилицата. Ти реално ядеш с двете ръце, а не само с тази в която ти е вилицата, а това прави нещата доста по-лесни.
Малко по-шантаво е ако решиш да спазваш по-формалния начин - вилицата ти винаги да сочи надолу - някои неща ми е супер смешно как ги товариш с ножа все едно на гърба и така гледаш да не паднат от вилицата докато стигнат до устата ти... Това е вече за напреднали и ако обстановката налага, ако всичко се яде чак така Grinning Но съм виждала хора дори грах или ориз така да ядат, явно се свиква. Аз за тях си обръщам вилицата, ако се случи да ям такова, не мога да се занимавам.

# 55
И на мен ми е най-удобно да държа ножа в лявата ръка, а вилицата - с дясната. Ако ям с вилица в лявата ръка, половината храна ще отива на покривната. Дясната ръка ми е много силна и не трепва, за разлика от лявата.

# 56
  • Телиш/Плевен
И аз не мога, пробвала съм много пъти. Laughing

Едва сега разбирам, че се казва американски стил.

Общи условия

Активация на акаунт