С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 126
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Човекът се изнизва без дори да дава обяснение къде отива.
Ела подава книжки и готви, и трябва да се обяснава защо и къде ходи.
Ако беше обратното, мама щеше да бъде много набързо отпратена, колкото и да си я обича

# 121
Аз също си мисля, че мъжът иска повече да общува с майка си или дори да не иска, приема, че тя ще е по-добре и по-сигурна, ако около нея има хора. Но не смее да го заяви на жена си, нито смее да говори с майка си, някак балансира.И не схваща как точно с това си създава проблеми.

# 122
Аз виждам в тази ситуация една кардинална грешка, която вече е сторена, и не знам дали ще се оправи. Даването на ключ от дома си на някого има не само практическо значение, но и символично, каниш го в живота си. Ако само го поканил на гости, тогава му отваряш вратата и го пускаш да влезе. Като са я поканили в живота си, тази жена активно ползва поканата.
Аз бих настояла да се смени бравата на апартамента, или патрона и тя да разбере веднага, че не може да влезе. Трябва да започне да се чувства като гост, а не като член на семейството. Лека полека ще се отучи да идва.

# 123
Леко в кръга на шегата ще припомня (за който си пада по този жанр) всички филми, според които вампирът не може да влезе в дома ти, ако не го поканиш. Изведнъж проумях как го е родила главата на незнайния сценарист Joy

Продължавам да не мога да измисля по какъв начин свекървата може да бъде отпратена без това да доведе до скандал в семейството. Просто не си представям да се предаде без бой, опити за вменяване на чувство за вина, набиване на фабрични настройки на сина по телефона, тежки клетви и "ти вече не ме обичаш" и "вдигам кръвно с теб". Сигурна съм, че още другия уикенд ще цъфне на вратата.

Ела, хипотетично... Как би реагирала, ако на следващото идване на свекърва ти и кажеш, че няма да сте у дома, а на язовир Доспат примерно, и тя вземе, че цъфне у вас, ама този път и с компания? Аз хипотетично питам, ама все пак да припомня, че това е 166-тата тема подред, в която се обсъждат свекървенски изпълнения.

# 124
Аз не мисля, че те искат да я отучат да идва, дори и Ела.
Искат да не идва по начина, по който го прави сега.
Никъде Ела не казва, че иска да я изгони напълно.
Изглежда ми много свястна жена (Ела, не свекървата).

# 125
  • София
Аз също мисля, че даването на ключ от дома се приема като винаги си добре дошла. Моите баба и дядо /родители на баща ми/ също имаха ключ от вкъщи. Дядо се беше пенсионирал рано и идваше когато му е кеф. Понякога пазаруваше, защото е решил, че няма нищо за ядене, случвало се е да сготви за да има какво да ям. Проверяваше ме дали съм се прибрала от училище и дали уча. Защото с тези телефони винаги съм се прибрала. За мама никога не е било драма, че дядо идва когато си поиска. Те с баба са от София, не са спали у нас.

Баба има една роднина, която от няколко години така се натриса на дъщерите си. Седи ту при едната, ту при другата за по няколко дни и се връща на село събота и неделя. Дъщерите не са хепи от това, говорят с нея, че не може непрекъснато да седи у тях, че трябва да предупреди че ще идва, че могат да имат други планове ....не и не, тя си идва. Едва преди няколко седмици баба отива на село и от съседите разбира, че нейната роднина гледа внуците на дъщерите в София и няма време за градината и къщата. Внуците на роднината на баба са на възраст 14-21 години. 

# 126
  • София

Нашите също имат ключ от нас, но през живота си не са дошли без да са поканени. Една съседката също, дала съм за спешни случаи. Та, не е до това, а до човек. За мен единственото е Ела да се държи, все едно няма някой, след като предварително не е уведомена, че ще има гости. Ходи си гола, яде си за себе си, ходи си, където си иска и когато си иска, не я отразява. И като се намуси "ами, аз нямам против да имам гости, но да съм предупредена адекватно и през няколко дни просто нямам възможност и сили. Затова се държа все едно няма никой, да се оправя. А, и като го похванеш твоя уж за секс точно, когато е там, а той най-вероятно откаже и после го подържиш на сухо ще му секне желанието мама да идва и да му пречи. Тя сега просто не му пречи!

# 127
  • София
Ключ от нас имат/ ха съседите, родителте, децата и няколко приятели.
Това не е покана да се настанят в къщи. Ползва се, ако има някакяа причина като поливане на цветя, теч, пожар и подобни..

# 128
Серията трябва да бъде отучена да идва когато й хрумне, а не изобщо да не идва. Тя очевидно смята домовете на децата си за свой дом и ходи щом си пожелае. Всяко от децата е направило грубата грешка да й даде ключ, с което й казва дажсе чувства като собствени, а не като гост.
Когато ние с мъжа ми си купихме апартамент, той подхвърли да дадем ключове на моите и неговите родители. Категорично отказах и той се нацупи. Не дадохме, ключ от едно жилище трябва да имат само собствениците. Всички други са гости и трябва да се чувстват като такива. Аз имах ключ от жилището на родителите ми, мъжът м още има от боксониера на свекървата, защото сме наследници. Синът ми също има ключ от нашия апартамент, но родителите няма причина да имат от дома на децата си, те не са наследници. Всеки трябва добре да знае мястото си.

# 129
Съчувствам на Ела. Този виц днес май е по нейната тема.

Питали радио "Ереван":

- Как е на турски език свекърва?

Радиото помислило малко, след което отговорило:

- Сиктир ханъм!

# 130
  • София
А ако се заключите какво правите?
Отделно, че като ни няма баща ми идва да се грижи за котките.
А няма да казвам колко пъти съм си забравяла ключа на работа и добре, че е съседката.
Или дъщеря ми веднъж излязла сутринта без ключ и като се прибира от училище не може да си влезе. А аз съм на работа... Добре, че у съседката има.
Пак казвам - нито веднъж никой не си е позволил такова поведение. Независимо дали има ключ или не. Преди няколко теми имаше една потребителка, чиято свекърва нямаше ключ, но ги будеше сутрин рано да им носи мекички.
Та... той човекът като е такъв дали има ключ или няма не е от особено значение.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 09:42 от Светулчица

# 131
  • София
При нас само деверът ми има ключ, защото идва да се грижи за котката ни докато ни няма. Ако я нямаше котката, никой нямаше да има ключ. Той никога не си е позволявал да идва когато му хрумне. Ако си го беше позволил, щях да взема ключа.

# 132
  • В полите на Пирин планина
Определено си е до човек.
Едно време, като бяхме още младоженци, девер ми си позволи да ни събуди веднъж сутринта в осем през уикенда... че много сме се били излежавали. Е, не повтори.
Ключ оставяме, само ако ни няма всички, което почти не се случва.
Аз имам от къщата на майка ми и децата, също.
Тактичният човек никога няма да се натресе, без да попита.

# 133
Да, проблема е в човека, а не в ключа. Ние имаме ключ от съседката, за да отключили ако има проблем. Случвало се е да падне и да не може сама да се изправи, да има друг здравословен проблем и да звънне дъщерята,  влизали сме да помогнем докато дойдат децата и. Нали не мислите, че ползваме ключа за да ходим на гости. Същото е и тук. Докато синът е ОК с гостуванията, Ела ще я четем.

# 134
Вие сега ще искате да кажете, че проблемът е в сина, не в свекървата. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт