С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 116
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Не съм чула и видяла родители да мрънкат и да не искат децата си да им идват в къщата, колкото и често да го правят. Даже напротив - радват се.

# 76
  • В полите на Пирин планина
Идване на гости е едно нещо, а настаняване и разпореждане - съвсем друго.

# 77
  • София
Щом Ела говори за оставяне в апартамента при сина си, значи тя чувства жилището като свое. Аз, не мога да си го представя, защото имам жилище и няма как човек, когото не искам да остане в дома ми,. Освен това си ходя гола, пера си, когато искам, не готвя много (обикновено взимам храна отвън) и излизам, когато и където си поискам. Предлагам ти да направиш същото, а тя да се цупи, колкото иска. Докато не ѝ покажеш, че това е твоят дум и няма как да търпиш подобно поведение нещата ще си карат по старому. Ако не искаш - карай си така, мрънкай си и тъй.

# 78
Всичко това е до възпитание и усещане у различните хора. Има и много примери на млади, които най-нахално си живеят у родителите на единия и не се съобразяват - на тях също едва ли им е приятно. Лошото е, че когато един човек не се усеща или не му пука и се прави на луд - единствено кардинални мерки биха решили проблема. Ако е толкова тежко положението аз лично бих взела ключа. Оттам нататък би трябвало да е по-лесно, когато няма свободен достъп.

# 79
Е, нали ще се изпокара с мъжа си, заради нахалството на майка му.
По-добре е да не го поставя между чука и наковалнята, колкото и тук да се прокламира, че ако той бил мъж на място видите ли... Какво?! Да изгони демонстративно нахалната си майка?
Трябва Ела да намери решение за себе си, което не изключва да ѝ се напомни на свекито, че е добре да предупреждава и да се съобразява, че е в чужда къща.

# 80
Е, той и "дипломатично" може да го направи. Счупена брава, ще сменяме ключа, така и така...  Grinning Въпреки че за мен е редно да се казват нещата директно.

# 81
Целият проблем е да се изговорят нещата откровено между съпрузите. "Не искам майка ти да идва, защото...", "Искам майка ми да идва, защото..." и някъде по средата на претенциите да се срещнат и да се разберат. Ако между двамата е сложно да се намери решение, как се очаква трети човек да се съобрази. Може напр в семейството на мъжа да е било така, да идват бабите когато си искат. Може и на мъжа да му се иска да вижда по-често майка си, а без да го е казал на жена си.

Затова сядате говорите, казва се всичко, както се каза тук.
Говори се, разбирате се някакво предупреждение, съобразяване с време и ангажименти. Но мъжът е този, който трябва да проведе разговор.

# 82
Аз разбрах, че те са говорили, той е съгласен и уж говори с нея, а тя не слуша. Не разбрах, че имат различно мнение по въпроса.

# 83
Той може да ѝ каже дипломатично, но като майка му недипломатично не чува?

# 84
Когато няма ключ - няма с какво да влезе. Simple Smile

# 85
  • София
Ама тя само веднъж е влизала с ключ. Обикновено те я пускат.
Не знам как се реагира на това, освен с разговор. Ако обаче тя не приема е трудно.

# 86
То не зависи само от моето или неговото отношение. Ако се натреса на гости на някого и видимо не му е приятно и го демонстрира (гледа да излезе, готви, въпреки че знае, че не обичам нещо, държи се хладно и тн), със сигурност не бих повторила гостуването. Обаче като си перде и не ти пука кой какво прави, защото въпреки всичко ти ще си угодиш, че няма да плащаш за хотел, храна и др., е без значение всичко останало. Някой път се случва да се обиди и да не идва у нас известно време, ама после като пак се опре до това да спи в града, изтрива всичко, защото й е изгодно.
В тяхното семейство не е било така, защото едната баба е починала отдавна, а другата е живяла в друга държава и май никога не е идвала в България. Така че не е такъв примера, просто жената си е с такъв характер - нетактична, невъзпитана и граблива (в смисъл, че взима каквото може - гости без покана, храна без пари, нощувка без пари и тн) и тя това го прави и с други хора. Например има приятелка на морето, цопва й се когато си реши, но другата също е сама баба и няма друга работа, така или иначе, та не знам в каква степен й е приятно, но гостуванията са по усмотрение и самопокана на свекито, не на приятелката, това е със сигурност.

# 87
  • София
И двамата с мъжа ти трябва да се научите да казвате "не". С нахалните хора няма друг вариант. С намеци не става.

# 88
  • София
Извинявай, но подобни плоски номера няма как да проработят.
Според мен, си осъзнала, че мъжът ти няма да отреже майка си тотално. Единственото решение е да разредите посещенията и да ги направите поносими.
Като дойде пак, сядате и открито говорите с нея. "Майко, Гинче, свеки, радваме се, че ни посещаваш, но не винаги е удобно. Искаме да ни предупредиш поне 4 дена предварително, за да организираме нашите си неща.
Като дойдеш, чувствай се у дома си. Забелязах, че не харесваш много от нещата, които готвя. Права си, не си падам по това, така че ще се радвам ако ни зарадваш с нещо.
Чаршафите са в коша за гладене, ако можеш, като ги вземеш, изглади на момчетата/момичетата нещата.

# 89
  • София
Ау, много е неподходящо да предложиш на нахален човек да се чувства като у дома си в твоя дом. Ще го приеме буквално.

Не е нужно синът й да я реже. Само трябва да регулира нахалството й. Всъщност, и двамата трябва да го направят.

Общи условия

Активация на акаунт