С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Тази жена на походи ходи, пък път от четири часа трябва да дели на две, че много изморително.
Просто е открила на баницата мекото и си живее живота.
Но не е луд, който я яде тази баница, а който и я дава.
Но нямам полезен съвет.
Нахалството винаги надделява над деликантостта и възпитанието.
Не знам какво бих направила на мястото на Ела, но наистина и съчувствам. Hug

# 91
То не зависи само от моето или неговото отношение.

Напротив. От това зависи.
Но става ясно, че и двамата сте меки и нямате желание да предприемете нищо. Съвети се дадоха. И то не един.

Ти заключи, че от вас едва ли не не зависи. Ами не се продава хапче за това.
Трябват топки и от двамата. Иначе нищо няма да се промени.

# 92
Ела, тя свекървата, че е връх на нахалството се вижда, но вие сте си виновни. Наистина. Щом домът си е ваш вие определяте какво се случва в него и кой живее (идва на гости с дни) там. Нямало да я изгони? Ха. Да не я гони директно, ОК, достатъчно е един път с много сериозен тон да й заяви, че тази ситуация категорично не го устройва - НЕГО, а не да се крие зад полата на жена си и да й обясни, че не гарантира дали следващия път ще завари човек там, ако не се е уговорила предварително. И да й каже направо, че гости =/= висене през няколко дена с дни. Не е сложно.

"Мамо, с Ела имаме доста ангажименти и имаме нужда да си почиваме като семейство - двамата и с детето. Не ни е удобно да не можем да си направим планове за разходки, преходи, спа и тн предварително, защото ти се появяваш изневиделица. Искаме да ограничим гостуванията, защото ни натоварва постоянно да бъдем поставяни в позиция на изненада. Ако имаш конкретен повод за посещение, редно е да го уговориш поне седмица-2 по-рано. Ако не го направиш, не гарантирам, че ще ни завариш вкъщи."

И следващия път като заяви "Ида! До 2 ч съм при вас" без значение къде са да й каже "Ауу, еми да беше предупредила преди 10 дена, вече сме на яз. Батак, разхождаме се в Цигов чарк. Ех, жалко".

А ти? Ти си излизай с детето без свекървата! Голям прас, че се муси. Да се муси на сина си. Той е нейно дете и той е длъжен да я занимава. Хващаш детето, чантата и си правиш това, което си си решила.

# 93
Моята също е много нахална и нагла, но всичко се свежда до това колко ще и позволиш да ти навлиза в личното пространство. При мъжа ми не минават номерата, беше се опитала при девер ми. Но там жена му стиска здраво юздите. Бяха новодомци и тя ги е питала кога ще и дадат ключ, етърва ми и е казала, че не и трябва ключ, тъй като тя няма работа в тях, когато тях ги няма. Нашата и казала, че да може да си влиза, но етърва ми и е казала, че не е удобно да ходи без покана, можело да правят секс, можело да са скарани, може да не им е до гости.

# 94
  • Другата България
Скрит текст:
Ела, тя свекървата, че е връх на нахалството се вижда, но вие сте си виновни. Наистина. Щом домът си е ваш вие определяте какво се случва в него и кой живее (идва на гости с дни) там. Нямало да я изгони? Ха. Да не я гони директно, ОК, достатъчно е един път с много сериозен тон да й заяви, че тази ситуация категорично не го устройва - НЕГО, а не да се крие зад полата на жена си и да й обясни, че не гарантира дали следващия път ще завари човек там, ако не се е уговорила предварително. И да й каже направо, че гости =/= висене през няколко дена с дни. Не е сложно.

"Мамо, с Ела имаме доста ангажименти и имаме нужда да си почиваме като семейство - двамата и с детето. Не ни е удобно да не можем да си направим планове за разходки, преходи, спа и тн предварително, защото ти се появяваш изневиделица. Искаме да ограничим гостуванията, защото ни натоварва постоянно да бъдем поставяни в позиция на изненада. Ако имаш конкретен повод за посещение, редно е да го уговориш поне седмица-2 по-рано. Ако не го направиш, не гарантирам, че ще ни завариш вкъщи."

И следващия път като заяви "Ида! До 2 ч съм при вас" без значение къде са да й каже "Ауу, еми да беше предупредила преди 10 дена, вече сме на яз. Батак, разхождаме се в Цигов чарк. Ех, жалко".

Скрит текст:
А ти? Ти си излизай с детето без свекървата! Голям прас, че се муси. Да се муси на сина си. Той е нейно дете и той е длъжен да я занимава. Хващаш детето, чантата и си правиш това, което си си решила.
Ето за това говоря, колкото и да е странно за някой, че има и дипломатичен начин да се каже на свекърва/тъща да си ограничи посещенията когато на нея ѝ е удобно. Веднъж, дваж, на третия все ще се “светне“.
Но мъжът да си е на мястото, защото по един начин звучи казаното от снахата, съвсем различно от сина.
В ушите на свекървата. Blush

# 95
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това със “о, не сме вкъщи, на екскурзия сме” би работило безотказно ако: 1. Синът не се чува всеки ден с нея и да й разказва какво са правили, правят и ще правят и 2. Ако и двамата сте съгласни да си покривате взаимно версията, което като слушам и чета… май не сте на една страница.

# 96
  • София
И ако тя нямаше ключ.

# 97
  • София
Тя ключът не го ползва. Надали ще отиде там, ако тях ги няма. Самотна е и търси компания, но помного кофти начин.

# 98
  • София
Възможно е, но не бих рискувала

# 99
  • Пловдив
Аз мълча, но.... аз бих си решила проблема.

# 100
  • София
И Ела и мъжът й искат да си решат проблема, но нямат желание.

# 101
  • Пловдив
Ами и без мъжа, ако е принципно съгласен. Идва свекървата, аз се изпарявам с детето - "О, много съжалявам, нали се разбрахме да се обаждаш, не си предупредила и аз имам други уговорки. Дали можеш да дойдеш с нас? - съжалявам, не е удобно." И отпрашвам. И да нямам уговорки - ще заимам.
"А, виждам, че не ти харесва яденето, а тъй като не се обади и аз бях планувала точно ..... (което знам, че не харесва)" - и да не съм планувала, набързо ще запланувам.
И така много пъти. След като ме няма мен - синът и ще се занимава с нея, а ако не се занимава - още по-добре.

# 102
  • София
О, това да. Мислех, че имаш предвид по-категорично решаване на проблема. Иначе още в началото се чудех на Ела защо играе по свирката и се съобразява с човек, който настройва детето й срещу нея.

# 103
  • Пловдив
Е, аз лично и по-брутално мога, и по-категорично, ама нали ми се карате тук, че не съм дипломатична и карам наред с танка. В предното мнение са ми дипломатичните подходи.

# 104
Дипломатични или не, идеи се дадоха. Но няма да се изпълнят. Ще си карат така, Ella ще се ядосва, докато не се изпокарат брутално, не се разделят с мъжа си или някой не умре.
Спасението на давещите се ....

Общи условия

Активация на акаунт