С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 155
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
~Боряна~, проблемът е, че масово това проглеждане от страна на снахите, а и поведение от страна на свекървите се проявява след детето/децата. Писала съм и преди, но ние проблеми преди да родя нямахме. А реално моята е вдовица от преди да се запознаем с ММ. Изведнъж като родих и почнаха и на нея, и на сестра му да им хрумват гениални идеи, нуждаещи неговото присъствие, внимание и време. Да, проблем е, че мъжете не могат да отказват, но реално, ако нямаше кой да ги пита, нямаше да се налага да казват "НЕ", нали?!

А и приемете най-накрая, че няма само два варианта - или приемаш свекървата и прищевките й, или се махаш от него. Примерно човекът може да е много свестен и единственият косур да му е травмата от детството и че не може да казва не на майка си. За мен лично не си заслужава да се превърна в самотна майка и да обрека детето си на живот с разделени родители само заради това..

# 241
Раздвоена съм по този казус. От една страна, на всяко жилище все някога му идва време за ремонт и свекървата също заслужава достойни условия за живот в дома си. Не мога да преценя дали авторката засили нещата с това 2-3-4 пъти в седмицата. Винаги ли е било така откакто е срещнала мъжа си или едва напоследък? Може ли да се прецени от кой точно момент ескалираха рязко исканията за помощ на свекървата?

То хубаво викате да плаща на майстори и да намали екскурзиите, ама какво правим, ако именно синът и работи "майстор" и екскурзиите и плацикането не са на Малдивите да речем, а се касае за уикенд в Хисаря и Кръстова гора? Не е нещо непосилно финансово за вдовица, пък и тя е човек. Не знам... Надявам се авторката да засилва нещата и реалността да не е точно като описаното на пръв прочит, но си мисля, че ако през половината вечери в седмицата не виждам мъжа си, защото той е при майка си, много е вероятно в близко бъдеще да го пратя и останалите вечери да си ги прекарва с нея. На първо време обаче мисля да му тествам реакцията на това да прекарвам вечерите, през които си е вкъщи, аз да съм си у майкини "да помагам". После заедно да правим разбор на ситуацията и да решаваме как ще я караме. Ама при напреднала фаза на процедури инвитро, не знам дали има смисъл те да бъдат продължавани именно с този мъж, ако още от сега има сериозни сътресения в семейството и вероятност от раздяла дори преди раждането на евентуалното бебе.

# 242
  • София
Някакъв баланс трябва да има. Не може младите да се въртят непрекъснато около свекървата, но при положение, че е загубила половинката си, няма и как да я оставят сама.
Ако е умен мъжът, ще ходи във време, в което няма да наруши семейната организация.

# 243
Не, реално ти така се успокояваш. Реално мъжът е човека, който да сложи граници. И най-реално се случва и преди децата, още като се заживее заедно, просто често жените стоят с розови очила. А когато ги махнат е по-лесно да им пречи свекървата, да се оправдават, че ако е умряла всичко ще е точно( много грозно от твоя страна), заради децата са готови да преглъщат.

# 244
  • Най-красивата страна
Има такива хора от по-старото поколение.
Може да имат пари,но не искат да плащат на майстори .
Пробват да направят всичко сами.Дори и да не става както трябва.
И когато вече не могат, започват да тровят син,дъщеря...

Моята свеки ни наричаше калпави-мен и другата снаха.Защото не можем една права роля да си ушием,ами купуваме.
Мъжът ми и брат му и те калпави-защото не могат да и оправят пералнята,ами викат майстор...

# 245
Всъщност аз досега не съм видяла мъж, който да има нещо против жена му да ходи колкото си иска у майкини си да помага, стига да не го занимава и него.

# 246
  • София
О да, нямат против, даже и помагат. Мъжете са по-лесни. Не им пречи някак.
Вероника, за колко по-стари жени говорим. Те са под 60 повечето обсъждани. Не е до недаване на пари, а от желание за общуване. Жалко е, че трябва с манипулации да го получават.

# 247
Жалко е да и повечето възрастни използват точно манипулации,за да получат своето. Мотивите ги има по-назад-аз съм го отгледала,сега той на мен е длъжен на всяка прищявка да угажда.....И не са само свекърви,такъв ни е манталитета явно.

# 248
  • София
Не мисля, че в повечето случаи е заради някакво връщане на грижи. Просто желание за близост.
Виждам го при познати. Аз съм малко темерут и мога да не виждам децата с месеци, но има хора, на които им липсва контакт. Ако младите са умни, сами ще установят поносим режим на комуникация.

# 249
  • Другата България
Скрит текст:
~Боряна~, проблемът е, че масово това проглеждане от страна на снахите, а и поведение от страна на свекървите се проявява след детето/децата. Писала съм и преди, но ние проблеми преди да родя нямахме. А реално моята е вдовица от преди да се запознаем с ММ. Изведнъж като родих и почнаха и на нея, и на сестра му да им хрумват гениални идеи, нуждаещи неговото присъствие, внимание и време. Да, проблем е, че мъжете не могат да отказват, но реално, ако нямаше кой да ги пита, нямаше да се налага да казват "НЕ", нали?!
А и приемете най-накрая, че няма само два варианта - или приемаш свекървата и прищевките й, или се махаш от него. Примерно човекът може да е много свестен и единственият косур да му е травмата от детството и че не може да казва не на майка си. За мен лично не си заслужава да се превърна в самотна майка и да обрека детето си на живот с разделени родители само заради това..
Разбира се, че няма само два варианта.
Ти си избрала третия - ще търпиш, и ще споделяш неволите си анонимно, и не само /предполагам/.
Като цяло много жени избират този вариант - заради “само единия кусур да не казва не на майка си“ не се разделят с половинките си, а си живеят дълго и щастливо със свестния мъж. Казвам го без ирония.
“Малката“ подробност е, че в този случай свекървата няма нищо общо с недостатъчното внимание, което мъжът отделя на жена си. След като мъжът не може да казва “не“ на майка си, и жената го знае, и е съгласна, драма няма. Не би следвало да има.

А това “ако нямаше кой да ги пита“ поне на мен ми прозвуча малко грубо.
Майката си е майка, каквато и да е, майка е, и всеки трябва да се радва да я има по-дълго време в живота си.
Не може да се сърдите на мъжете си, че уважават и обичат майките си, не в това е проблема там, където го има.

# 250
Мери Ан, не малко, а много грубо е. За подене път пише тук как решението е свекървата да почине.

# 251
Последен път пиша, за да не става прекалено.
Нещата съм ги обяснила и в началото. Преди бащата беше слугата и тя го експоатираше нон стоп, крещеше по него че е накадърник и го строяваше като първолак, дори настройваше синовете си, че баща им за нищо не ставал. Виждала съм го с очите си. Положението е от сравнително скоро по този начин, който е сега. Около година и половина. Но това с 3 пъти в седмицата е от около 6 месеца. И не си измислям нищо от казаното. Също ми е ясно, че проблема е основно в мъжа ми. Аз съм много дипломатически настроена и съм човек, който е толерантен. И това явно се оказа повод да ми се качат на главата. А тя е хитра майка му и знае. Виж другата снаха се скара с нея брутално. Но мен честно казано не ми е дори в природата с такава злоба да я отрежа и да се изпокарам с мъжа ми. И явно това също е проблем.
Тя в мизерия не живее, има огромен апартамент и има много неща ремонтирани, но и много неща още може да се сменят. Нейните приятелки ходят и по Малдиви, тя чак такива пари няма. Но ходи по чужбина и тука по спа хотели.
Благодаря ви за мненията. Основно дойдох да се оплача, защото ще се пръсна. Иначе ми е ясно, че проблема си е мой.
П. П. Всичко, което тя има е оставено на нея от бащата, който тя тормозеше. Тя е от село и няма нищо дори и в родното си място, защото там е оставила имота на брат си някога навремето.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 18:22 от Анонимен

# 252
Вероника, моля те отдели някой ден време и разкажи в един пост всичко за твоята свекърва. И този пост да се забоде на всяка тема в началото - когато стана и аз свекърва, да го чета всяка седмица и ако установя прилики, да се гръмна.

# 253
  • Най-красивата страна
Eva,ще ми трябва цяла страница за нейните изцепки.

Последна изцепка.Видяхме се наскоро.
Огледа ме и каза,че с гащеризон ходят само шаврантиите...
Не искала да ме обиди,за добро ми го казвала..

# 254
Само шафрантия нямахме в темата.

Общи условия

Активация на акаунт