С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 28 933
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Техните очаквания са си изцяло техен проблем. Не виждам защо трябва да се превръща в твой.

# 676
  • Пловдив
В нейна защита, макар и с половин уста, мога да кажа единствено, че е от загриженост и обич към бебето, което е все пак една идея по-добре, на фона на предишни оплаквания за свекърви и дори майки, които не поглеждат внучето, камо ли да знаят какво пие и с какво се завива.
А аз ще съм ТОЧНО от тези свекърви, които не знаят внучето какво пие и се завива. Аз съм си отгледала децата, който си е раждал деца да си ги гледа.

# 677
Доста коравосърдечни жени има тук

# 678
  • Пловдив
Доста коравосърдечни жени има тук
Да. Но аз смятам, че всеки носи отговорност за действията си - аз какви действия имам по сдобиването с внуци?

# 679
Ами щом така разсъждавате, значи мотивацията ви не е любов и грижа, а някакви сметки за това кой за какво бил длъжен.

# 680
  • Пловдив
Ами щом така разсъждавате, значи мотивацията ви не е любов и грижа, а някакви сметки за това кой за какво бил длъжен.
Мотивацията ми е любов и грижа към мен.

# 681
Чакай, чакай... Коравосърдечни жени? Снахите ли? Любов и грижа към свекървата ли? Само този ангажимент ми липсва.
Докато на някои им е скучно и си мислят за младостта, годините, любовта, грижата и бъдещите внуци, други бачкат, за да изкарват пари и само им е и до тези умиления.

# 682
Мотивацията ми е любов и грижа към мен.

Да де, егоизъм и коравосърдечие
Чакай, чакай... Коравосърдечни жени? Снахите ли? Любов и грижа към свекървата ли? Само този ангажимент ми липсва.
Докато на някои им е скучно и си мислят за младостта, годините, любовта, грижата и бъдещите внуци, други бачкат, за да изкарват пари и само им е и до тези умиления.

Е, не към свекървата, към децата и внучетата. По-важно от тях няма и по-голяма радост също

# 683
Тя Янтра така си говори и само се прави на лоша бъдеща баба 😂 Като си види внучето и ще се размекне 🫠

# 684
  • Пловдив
Тя Янтра така си говори и само се прави на лоша бъдеща баба 😂 Като си види внучето и ще се размекне 🫠
Съмнявам се. Отгледала съм три деца с малка разлика сама с мъжа ми, повече не отглеждам.

# 685
Ами при мен те не съществуват. Как да ти е най-важно в живота нещо, което още го няма? Става въпрос за някакви илюзорни внучета в свекинските фантазии, за които се предполага, че трябва да се умилявам и да мечтая. Също се предполага, че трябва да родя и да ги подаря на свекърите да ги гледат, както според тях е редно и да им се радват.

# 686

Янтра ше си обича внучетата, но вероятно няма да поема отговорност за бебета, че да е наложително да знае дали пият вода и дали се завиват. Ако майката даде, добре. Ако майката прецени, че е студено, добре. Другото е излишна драма.

# 687
Днес, за кой ли път, чета разни теми във форума, в които млади жени настояват как трябва да се прави нещо и как не трябва, които заклеймяват всички, които не мислят като тях, и си мисля: „Еха-а-а, какво поколение приижда, какви люти бъдещи свекърви се задават на хоризонта!“. Laughing
Дали с възрастта ще станат по-приятни за общуване, по-толерантни и широко скроени? Едва ли, поне повечето от тях. Колелото се върти.
Снахата, която днес се тръшка, че свекървата е длъжна да се извини, утре ще се тръшка тройно, очаквайки извинението на снахата. Характер и манталитет не се променят, независимо в коя фаза на живота се намираш.

# 688
  • София
Много си е права Янтра. Моите внучки са си съвсем реални и не ги отглеждам. Това не значи че не ги обичам. Просто си имат родители, които са разумни възрастни хора и знаят какво е нужно на децата.
Аз и мъжът ми ще све по развлеченията като поотраснат.

# 689
Заради свекърското отношение към неродените внучета, толкова съм се отвратила, че при бъдещо дете не бих го оставила, ама изобщо не бих и за 2 часа. Предпочитам да се доверя на детегледачка пред свекърва. Ето това е по-скоро ефекта отколкото изведнъж да ми се прииска да родя 2-3 деца.

Общи условия

Активация на акаунт