Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 196
  • 760
  •   1
Отговори
# 750

Какви христоматии взехте?

Взех тази на БГ Учебник, над 400 стр. е

Отделно намерих втора употреба книгите за 8 кл. от Библиотека за ученика, та и тях взех. Христоматията я прочете, за книгите не държа, ама, ако иска, да си ги чете.
И аз взех на БГ Учебник,но трудно върви четенето , засега Simple Smile
Госпожицата като видя,че е 400 страници и лошо и стана.

# 751
Не мога точно да се сетя, но ние в 8 клас май почнахме да учим само литература по програмите от едно време. Сега дали ще имат български език?
По мое време, смятайте 80-те години на 20 век БЕ приключваше в осми клас. После в девети май имаше малко историческа граматика, не помня ясно, наблягаше се на литературата като цяло. Отделно, че аз завърших гимназия с преподаване на руски език и руските автори си ги изучавахме подробно по руска литература, а в "освободените" часове по БЕЛ взехме западноевропейски автори допълнително. Голямото дете завърши 8 клас - учат и БЕ, и литература. Та граматиката продължава и в гимназията.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 18:26 от Mama Ru

# 752
magi_sveta, капитализирана беше лихвата, не мисля, че за проста лихва щеше да има трагедия. Наскоро май в тази тема го коментирахме даже. И пак, по пътя на логиката, можеше да се сети човек за какво става въпрос.
Та общата култура и практическите познания съвсем не са за пренебрегване дори при решаването на задачи.
Изпитът, за който аз писах беше през 1991 година - идея вече нямам каква е била лихвата, но фактът и тогава беше, че издъни много хора.
Точно тогава беше Wink

# 753
Здравейте.
Мисля, че страстите понамаляха, така, че може да се върнем към обичайните теми с продължителност до 50 стр.
Традиционно началото на септември променям заглавията на всички наборни теми.
Успех на децата ви. Flowers Hibiscus

# 754
  • София
Содата и оцета и заедно и по отделно вършат чудеса и у нас са на почит. В този ред на мисли и аз съм за интегрален изпит, но не само природни науки, не само това се учи в училище, дацата са различни /слава Богу!/ интересите им също, и НВОто в сегашния си вид винаги ме подсеща за това:

На този етап и за нас сагата поприключи, специалността и мястото и са хубави и колкото да ме блазнят местата от четвърто класиране в тази тема е едно от децата, което ще вземе едното място, здраве и късмет да му е! Дай Боже на всички деца така, щастливи или не толкова днес важно е да намерят приятели, добри преподаватели и вдъхновение и мотивация да продължават напред, защото това беше само една битка, а животът е пълен с множество такива! Дано сме успели да ги научим на точния урок този път, който да им помага и за в бъдеще!
Относно литературата и активната почивка, нищо по - различно не мога да кажа! Тийнейджъри! Ама заслужиха си го !!,,

# 755
Имаме учебник с всички текстове, анализи, епохи и не е 400 страници. Учат и български език.

# 756
  • у дома
До 90та год ДЗИ беше ОЛВ-отговор на литературен въпрос/ нямам грам идея каква е разликата с днешното ЛИС-литературно интерпретативно съчинение/,нямаше изобщо граматика и сигурно затова се е наблягало на литературата,а после ДЗИ отпадна.

# 757
Някои училища обявяват всяко освободило се място след четвърто класиране. Други организират пето класиране и ако в впоследствие се освободи ново място викат резервите. 32-ро прави така. Освен това дава възможност на приети вече деца да кандидатстват за смяна профила без да се отписват.
Извинете за невежеството,но къде може да се види дали си резерва за някое училище?
Непонятно ми е,а чета за резерви.
Дано всички успеем на четвърто!
При нас нищо няма да остане след това,в малкия град няма алтернатива

# 758
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пуснах Нова Тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1801734.new#new

Ако имате идея за заглавие, давайте.

# 759
На 5-то има списък с рейтингите на заявилите участие и кой/кои са поканени да се запишат. Там може да се види.

# 760
Пуснах Нова Тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1801734.new#new
Ако имате идея за заглавие, давайте.
Само датите ако искаш сложи (04-10.08.2025).

Днес четох с младежа двата сонета на Шекспир, дето ще ги учат (отказа да чете всичките). Обаче му ги изчетох в 3 различни варианта, да не му е скучно - оказа се, че аз ги знам от едно време с превода на Владимир Свинтила, и съответно си ги харесвам най-много така. Но съм купила някакво издание на Пан, където са с превод на Валери Петров, а в Читанка има и трети вариант, превод на Кирил Кадийски SmileySmileySmiley все едно четох различни сонети. Не знам в училище кой вариант ще ползват.

Общи условия

Активация на акаунт