МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 636
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Знаете ли дали в аптеката на болницата имат налични противогрипни ваксини?

За аптеката в болницата не знам, но когато ми се е налагало да търся лекарства, които са дефицитни, специфични или с поръчка... в повечето случаи в аптека Софармаси до НКБ са съдействали! Разбира се, поради натовареност не винаги вдигат телефона.

# 256
  • София
Благодаря! Понеже имам час в болницата и затова исках да се възползвам от тяхната аптека, да ми я сложи доктора, ако я има налична и да не я разнасям в колата.

# 257
Благодаря! Понеже имам час в болницата и затова исках да се възползвам от тяхната аптека, да ми я сложи доктора, ако я има налична и да не я разнасям в колата.

На мен проследяващата ми каза че само личен лекар може да ви слага ваксини.Вярно ли е или някои слагат в болницата?

# 258
  • София
Здравейте! Имам 3 раждания в друга частна болница и по логистични причини ще се следя в Надежда. В 14г.с. съм. Всичко ми е ново, не познавам лекарите. За потвърждаване на бременността имаше свободен час при д-р Милена Стоянова и се записах при нея. Платих и основния пакет за ЖК пак при нея, но ме притеснява факта, че нещо не е мой тип и няма никакви мнения за нея. Разгледах 2 теми назад и добих яснота за лекарите с позитивни отзиви и ще звъня на кол центъра да питам дали мога да сменя докторката за ЖК.

Но имам въпрос - правилно ли разбирам, че няма избор на екип при секцио, а аз ще съм секцио със сигурност?

При избора на дата за секциото ще ми кажат ли лекарите на смяна за да избера дата според лекаря?

ФМ с БХС бях при д-р Георгиев. Не видях никакви мнения за него също, някой има ли отзиви? Може и да е добър, но 5 приказки не обели през самия преглед. В крайна сметка важното е бебето да е здраво, но ми се стори голям сухар. След прегледа записах пак час за ранната ФМ при него, но ще пробвам да сменя и него.

# 259
  • Melmak
Георгиев е добър, просто като минус при него е, че не говори. Моята лекарка ме беше насочила към Патрикова за фм, записа ми час, но аз не успях да отида и смених часа, имаше удобен за Георгиев. Реално ако не говори и не каже почти нищо, всичко е наред. Просто си е такъв.

# 260
  • София
Аз бях на втора фетална морфология и ни изкара акъла, защото измери грешно един от показателите. По негова препоръка пуснахме и пренатален тест, който за щастие излезе без рискове. Бяхме и на второ мнение след прегледа при него и разликата в измерването беше двойна..

# 261
tsvety888 , точно така, няма избор на екип , може да избереш дата за плановото секцио, когато твоят лекар е на смяна.  Ако стане нещо и си за спешно секцио в друг ден , ще е при който се паднеш .
Нямам опит с Георгиев и Стоянова, но за пореден път мога да препоръчам Павлова и Патрикова, които за мен са най - добрите. Патрикова може да я ползвате и за женска консултация и за фетална морфология. Павлова , ако успеете да се доредите е за женска консултация.  И двете са много добри лекари и внасяха едно спокойствие в мен , обясняваха ми всичко подробно.
 Успех и лека бременност!

# 262
  • София
Ами не беше така 2023 г. раждах секцио по спешност и си дойде моя лекар и той ми го направи с лекаря, който беше на смяна.
Иначе имах планово, но детето само реши да тръгне доста по-рано.

# 263
Много зависи от лекаря , това си е по негово желание до колкото знам, поне така беше. Ако искат може да дойдат на раждането, но не са длъжни, на добра воля е .

Ами не беше така 2023 г. раждах секцио по спешност и си дойде моя лекар и той ми го направи с лекаря, който беше на смяна.
Иначе имах планово, но детето само реши да тръгне доста по-рано.

# 264
Знаете ли при естествено раждане без усложнения дали изписват по рано например на следващия ден?без да се спи 3 нощи?

# 265
Знаете ли при естествено раждане без усложнения дали изписват по рано например на следващия ден?без да се спи 3 нощи?

Няма такава практика. Престоят е 3 нощи.

# 266
Естествено, че не изписват толкова рано, на бебето му се правят куп изследвания през тези 3 дни, а и повярвай ми дори и да няма усложнения, няма да искаш да се прибереш на следващия ден. Нали все пак и теб те преглеждат през тези дни, правят промивки, ако имаш шевове и т.н.

# 267
  • Маями
Здравейте. Ако има дами, които са попълвали формуляра/документите за ДЯ, ще помола ако е удобно да ми го пратят. Ние бяхме при Цветков, но той вече не работи там, а искам просто информативно да видя какви данни искат и вече да се ориентираме къде ще ходим за дя. Благодаря.

# 268
Пътеката е три дни. Защото частна или не, болницата работи с клинична пътека за хоспитализация за раждане. Както са писали над мен, бебето също е пациент и в рамките на престоя трябва да му се направят скрининги, ваксини, витамин К и др.

# 269
  • София
A всички ФМ ли сте правили? Тази ранната, която се води 16-18г.с. от кога са я измислили? 😀 2022г като че ли нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт