Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 12 413
  • 224
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Привет,  видях новия ценоразпис за раждане в Токуда, но нещо не мога да се ориентирам - някой, които е родил след май месец може ли да ми каже дали наистина цента за естествено раждане е 4950 лв?

В тази сума какво точно влиза ? Дали има някакви други услуги, които трябва да се заплатят ?

На мен ми излезе 3940, от който 1000лв ми покри допълнителното здравно. Аз имах две нощувки във ВРБ, тъй като нямаше свободни стаи във родилен сектор.
Цената е
2200 раждане
1080 пакета за бебето - уж е 1050, ама ми сложиха и 30лв за някакви консумативи.
120 лв нощувка във ВРБ
210 лв нощувка във родилен в двойна стая.
Ако искате самостоятелна стая е 375лв на вечер.
Аз съжалявам, че и самостоятелни стай нямаше тогава.

# 16
Дали знаете кога ще излезе ценоразписа за януари 2026 предполагам ще е в евро, но тогава ще раждам януари, горе долу като гледам  на няколко месеца вдигат с поне 10% цените

# 17
Към дамите, които питаха за др. Василев. Аз се следих при Леков, но родих при Василев, защото Леков почиваше. В първия момент като влезе в родилна зала ми се стори леко троснат, но може би просто човекът е директен и не захаросва нещата излишно. По време на самото раждане обаче беше страхотен, толкова подкрепящ, окуражаващ и добронамерен. Галеше ме, държеше ми ръката, все едно твой близък е с теб. Наложи се епизиотомия, шевовете изобщо не личат (ако за някой е важно). Не съжалявам, че той беше на раждането. След това и двамата идваха всеки ден да ме видят. На контролния преглед бях при Василев и отново ми се стори малко припрян, но не съм имала достатъчно време да се опознаем, може би просто е такъв тип човек. Важното е, че по време на раждането беше изключително човечен. Препоръчвам и двамата лекари с 2 ръце.

# 18
Моят лекар беше Василев, следих се при него към края на бременността, той прави и последната ми фетална морфология. Родих при него секцио през март, с асистенция от Леков - и двамата са страхотни. Белегът ми е супер тънък и като цяло възстановяването премина изключително добре и бързо. Василев е малко по-лаконичен, но винаги е бил насреща за въпроси и подкрепа - при мен имаше някои усложнения при бебето - Ами той го прие доста сериозно и ми даваше насоки. Идваше всеки ден в родилното, включително и когато му дойде явно нощно дежурство, въпреки че сутринта бяха минали другите лекари на смяна за визитация, той мина да посети всичките му пациентки, които бяхме.

# 19
За момичето, което питаше за д-р Леков аз много съжалявам, че не ме срещна съдбата с него по-рано иначе категорично бих се следила при него. След раждането сега ходя само при него. За съжаление се следих при друг лекар в болницата и си нося последствията.

Бихте ли споделили кой и защо? Извинявам се, ако въпроса е твърде личен и не искате да отговорите.
От отзивите, които съм чувала и чела, само за един от лекар(к)ите преобладават негативните такива. И на мен ми е интересно дали става въпрос за нея.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 21:58 от Harmony12

# 20
Здравейте, бременна съм в 22 г.с. и не се следя в болницата до момента, но следящия ме АГ не изражда и се колебая между Токуда и Надежда за раждане. Обмислям да родя в Токуда заради възможността за избор на лекар и неонатологията. И тук идва въпросът ми кой лекар да избера. За доц. Атанасова и Наша мисля, че съм закъсняла.  Обмислям преглед при д-р Кирилова, д-р Апостолова, д-р Василев или д-р Леков. Имам едно преждевременно естествено раждане в 36 г.с.и тромбофилия. Тази бременност върви нормално засега, но ми се иска да избера лекар, който е запознат с по-специфични случаи и да избегна стреса, който преживях с първото ми дете.

# 21
  • Sofia
По принцип е важно кой е и втория лекар. При мен за съжаление беше специализантката. Виждам , че при Василев втори лекар е Леков което прави нещата доста по-различни. А тези, които сте били при Леков той с кого оперира? Може би е добре да споделите и за другите лекари с кого оперират.

# 22
Здравейте,
Може би има много доволни от д-р Кирилова, не се следя при нея, но една вечер ми се наложи да отида в Токуда заради кървене. Даже не беше 2-3 сутринта, а 22:00. Скара ми се, че това кървене не се брояло, какво съм се завлачила в болницата. Нямала съм отлепване, в документите написа, че е розово, а си беше червено… Буквално след 2-3 дни двама лекари, включително доцент Атанасова потвърдиха, че имам отлепване, може пак да кръвна, колко точно може да кръвна и ако е повече да се върна.
На фона на това, че съм инвитро, след две загуби някак нейното отношение ми се стори много неприятно все едно няма да си платя прегледа…Не съм била истерична, не съм плакала, бях просто притеснена. След това ме приеха за серклаж, тя беше едната вечер на смяна, нямаше търпение да се изнесе от стаята, даже не изчака да й отговорим всичко наред ли е. За сметка на това д-р Леков ни попита как сме предишната вечер, имаме ли оплаквания, каза, че ще прегледа изследванията, изглеждаше по-загрижен. Не се следя при никой от двамата, може би е различно, ако си техен пациент.

# 23
  • Sofia
Здравейте,
Може би има много доволни от д-р Кирилова, не се следя при нея, но една вечер ми се наложи да отида в Токуда заради кървене. Даже не беше 2-3 сутринта, а 22:00. Скара ми се, че това кървене не се брояло, какво съм се завлачила в болницата. Нямала съм отлепване, в документите написа, че е розово, а си беше червено… Буквално след 2-3 дни двама лекари, включително доцент Атанасова потвърдиха, че имам отлепване, може пак да кръвна, колко точно може да кръвна и ако е повече да се върна.
На фона на това, че съм инвитро, след две загуби някак нейното отношение ми се стори много неприятно все едно няма да си платя прегледа…Не съм била истерична, не съм плакала, бях просто притеснена. След това ме приеха за серклаж, тя беше едната вечер на смяна, нямаше търпение да се изнесе от стаята, даже не изчака да й отговорим всичко наред ли е. За сметка на това д-р Леков ни попита как сме предишната вечер, имаме ли оплаквания, каза, че ще прегледа изследванията, изглеждаше по-загрижен. Не се следя при никой от двамата, може би е различно, ако си техен пациент.

Не е нормално това държание. Аз за пръв път отидох в Токуда с кървене вечерта без да съм още пациент на никого там и на смяна беше д-р Велева. Въпреки, че очевидно я бяха събудили ме прегледа спокойно и ме успокои, че е наред бебчето и предписа терапия с утрогестан.

# 24
Напълно съм съгласна! Даже после го споделих на репродуктивния ми лекар и той се изненада.
Моето кървене явно й се е сторило слабо ли, просто не е била на кеф. Наистина не съм пълнила превръзка,  но си беше кръв и след цялата ми медицинска история, един кюретаж правен даже в Токуда, не разбирам как можа да реагира така. Може да не й е било ден, но все пак спокойно да обясни, че това кървене не е притеснително и да ме прегледа. Не съм искала да ме приемат, просто да знам има ли нещо страшно и ако трябва да си търся решение. Почувствах се виновна, че им губя времето едва ли не, а даже си платих…

Здравейте,

Не е нормално това държание. Аз за пръв път отидох в Токуда с кървене вечерта без да съм още пациент на никого там и на смяна беше д-р Велева. Въпреки, че очевидно я бяха събудили ме прегледа спокойно и ме успокои, че е наред бебчето и предписа терапия с утрогестан.

# 25
За момичето, което питаше за д-р Леков аз много съжалявам, че не ме срещна съдбата с него по-рано иначе категорично бих се следила при него. След раждането сега ходя само при него. За съжаление се следих при друг лекар в болницата и си нося последствията.

Бихте ли споделили кой и защо? Извинявам се, ако въпроса е твърде личен и не искате да отговорите.
От отзивите, които съм чувала и чела, само за един от лекар(к)ите преобладават негативните такива. И на мен ми е интересно дали става въпрос за нея.

Защо не конкретизирате с имена и примери? Така само загатнато не става ясно нищо.

# 26
 Аз имам предвид Богданова. За нея съм чела доста негативни коментари, за разлика от другите лекари, при които негативните са по-скоро изключение. Нямам лични впечатления, но не бих и се доверила.

# 27
  • Sofia

Защо не конкретизирате с имена и примери? Така само загатнато не става ясно нищо.

Аз съм споделяла в темите за болницата и бях доста обвинена как така пиша за въпросната лекарка…не искам да се повтори същата история.

# 28
Аз следях бременността си при др Кирилова. Странна е като човек, не проявява загриженност, но пък за мен е много добър специалист. Не съм имала никакви притеснения относно нейната преценка, когато се е налагало да ми се изписват лекарства или да изследвания. На мен ми е казвала, при притеснения или оплаквания винаги да ходя в болницата независимо по кое време на денонощието е. След операцията идваше винаги да ме проверява как съм.

Аз също съм ходила по спешност в Токуда, но се паднах при Апостолова, пак с оплакване кървене. Бях видимо протеснена, тя само каза - случват се такива неща. Факт, че за тях това е ежедневие и ако трябва да преживяват всяко притеснение или проблем на бременната, нерви няма да им останат. Прегледаме, изписа ми нужните лекарства и си трънах.

# 29
Съгласна съм, не съм очаквала някой да ми държи ръката и да ме успокоява. Но не е нормално за мен, ако съм с две загуби, след инвитро, казах, че репродуктивния беше видял отлепване, а сега идвам с кървене да ми кажеш: Е, ама то това нищо е. За такова не се идва в болница.
И да се държиш пренебрежително и все едно ти е досадно…Почувствах се буквално виновна… Пак казвам според мен, ако вероятно е следящ би било друго и нямаше да има такава реакция.

Общи условия

Активация на акаунт