Съпруги на военнослужещи - 34

• 7 907
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Мила ми Фло, sweet_maniche, явявам се по Ваша заповед!

Дафиново листче, да си здрава, щастлива и да си заобиколена от любимите ти хора! Heart

Аз нямам търпение, да идва 1.10 и малко да ми поолекне програмата, че или съм на курс, или съм наряд или пиша домашни Stuck Out Tongue Winking Eye
Няма море, няма планина - аз все съм с лаптопа и тетрадките Scream
В момента сме на терасата на вилата, добре облечени със зимните якета (вече) и носът ми се запуши Rolling Eyes Подготвена бях за студ, ама чак за такова нещо...
Фло, вторник небето ще е под мой контрол, а в сряда от 18:00 до 21:00 съм на курс, но ти само ела до Пловдив, ще го измисля, кога да се видим Heart
Айде, оставям Ви, че ме гледат из под вежди, че съм с телефона на масата Flushed

Фло, разрешете, да напусна! Kissing Heart

# 46
Добро утро!

8 август 2025 год.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 06:50 от СГГ

# 47
  • Пловдив
Дафинов лист, честит рожден ден на патерица. Жива и здрава, другото се подрежда.
Фло, аз нали вече съм шеф, мога да излизам и през работно време.
Вчера се занимавах с осветлението в офиса, не аз лично де, един колега на ММ дойде. Да са живи и здрави военните, в тях ми е надеждата.
Значи, ако някой има човек под ръка, млад пенсионер примерно, който иска да работи и не се страхува от оксижен за запояване, да ме потърси. Предлагам работа. Другите условия са да може да мери с шублер и да брои до 50. Останалото се научава, ако има желание.
Та това ми е на дневен ред - оксиженист и да продам един Хюндай Туксон.

Прекрасен ден на всички.

# 48
  • София
Добро утро и от мен.
Наоколо нищо интересно, но да мина сутрешния рапорт, пък и малко работно време да отлети, че е спряло. Вчера цял ден ми беше петък и днес съм много разочарована, че е петък.
На работа сме около 10тина човека  и всеки се е скрил някъде и или бута изостанали задачи и документация или като мен слуша стара, златна бг музика в ютуб и си губи) времето. Трябва да поръчвам храна на котето, кучето и зайчето... Изучавам характеристиките на строителните материали. Чудя се ъгълът, който е за ремонт дали да го правя с латекс със сребърни йони или да залепя нещо (проблемът е мухъл и засега е отстранен, но не знам колко ще е трайно, няма вариант за външна изолация за момента - приемам съвети).
Предстои ми РД, но за там не съм се закъхарила много - ще правя торта по традиция. На 22 обаче имаме годишнина (24) и ми се иска да измисля нещо, но засега нямам проблясъци.
Да споделя - много е странно лятото, когато децата започнат да порастват. Уча се да почивам на къси интервали начесто, междувременно посрещам, изпращам. Сега Малечка  е на бабин дом, синът е във Варна с гаджето (страда, че го води на плаж, но пък му правила торта за облекчение на страданието Wink , в неделя изпращам дъщерята към Бургас - там ще е две седмици на стаж и на море комбинирано, че тя съвсем няма ваканция. До 18 юли беше в сесия, искат им три седмици (15 дни) стаж и на 15 септември започват отново. Та те се уговориха с приятелка, че отиват в Сърце и мозък - Бургас, ще са 15 дни календарни и ще работят всички дни от 7 до 14 часа и после ще са на море и релакс. Звучи като добър план.

Мъниче, наистина ти се възхищавам на ентусиазма.
Фло, един ден за Пловдив не стига. Ако не сте ходили в Природонаучния музей - препоръчвам го. Малечка много го хареса като бяхме в началото на юли. И вие сте си избрали горещо време за разходка из Пловдив.
СГГ, благодаря за хубавите морски снимки.
Дунди, и аз много им се кефя на военните. Където съм пласирала колеги да помагат, пак ги търсят и след пенсия също. Много ми е голям тоя Хюндай... Дай нещо градско, аз имам една година да намеря читава, негаранционна малка кола по възможност на газ (газта може и аз да я сложа).
Поздрави на всички, които не съм споменала...

Хубави почивни дни!!!

# 49
  • Пловдив
Маги, аз си купих нова. От магазина. Киа Стоник (Джин с тоник Joy ), както казва един приятел - И ти ли си купи корейски москвич. Без газова, но е нова, с гаранция. И сийд ми харесва, и екссийд.
И аз съм с две ръце за природонаучния музей в Пловдив. После на козуначени коминчета в капана или на рамен, пак там. Едно покатерване до небет тепе, реновирано е. Изглежда добре. И гледката си заслужава.
При мен има работа, доста, не смогваме. Пускам ги един по един в отпуска. Но те са свикнали и си правят строен график.
За мухъла - при нас изчезна след санирането на блока. По принци се иска проветряване, много проветряване. И отопление през зимата, което да поизсушава въздуха. Аз ползвах и едни големи таблетки на церезит, обираха влагата. Но изолацията оказа най-голямо влияние.
Сега имам мравки, на седмия етаж. И заради котката се чудя как да ги изгоня. Те и у съседката са се настанили. Даже и на по-високо. Къде живеят из панела, не ми е ясно. Но са ми завзели кухнята и нищо нетоксично за котката не ги лови. А котките, нашата и на съседката, не им обръщат внимание. Тя нашата се впечатлява само от лилав босилек и спанак.
Изчезвам, че имам друга работа.

# 50
Привет!
dundi73 Поръсвам с ванилова захар около входовете на "къщите" им и пътеките за разходка.
Доволна съм и от този гел за мравки, но дали е подходящ при дом. любимец, не мога да отговоря.
https://insectexpert.net/produkt/bugaway-magnum-gel-za-mravki-15-gr/
Успех с борбата. Stuck Out Tongue Winking Eye
Flo 51 Задължително Природонаучния музей, аз не бих пропуснала Къща "Хиндлиян" /задължително с беседа/.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 11:19 от СГГ

# 51
  • София
Здравейте, прекрасни!
Не мога да ви се нарадвам. По едно време все бях решила да се отказвам, а сега идвам с желание в компанията.
Пишете, питате, споделяте, съвети получавате. Съвсем сме като едно истинско семейство.
Днес съм ранобудна. Чакам покана за кафе от Ромео и после тръгваме за село. Ще закачвам пердета по стаите, в една стая ще сложим нови щори, че изхвърлих старите, ще застилам и нови пътеки във входното антре. След седмица ще имам баби на гости с преспиване. Купих и нови градински столове.
За мравки съм ръсила със сол, но не съм се "сблъсквала" често с тях.
СГГ това за Ваниловата захар не го знаех. Морските снимки са уникални!
ДУНДИ, дано да си намериш читав оксиженист. А какво прави Красавичката? Поздрави я от мен!
МАГИ, радват ме твоите репортажи. При вас никога не е скучно. В ап. на щерката избиваше мухъл в един ъгъл, но отгоре има външна тераса и добре, че съседите са разумни и проблема го решиха те.
МЪНИЧЕ с твоя рапорт ме накара да се усмихна. И аз ти се радвам, че си борбена, упорита. Много дини носиш под една мишница, но вярвам, че ще се справиш! Прегръщам те, миличка! Hug
МИС Ю, може би един ден е малко за Пловдив, но за сега така го планираме. Ще се радвам, ако успея да ви видя.
На ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ пожелавам зареждаща почивка и много хубави емоции.
СЕТИ_БЕТИ, как сте?
РАДИНКА, къде се изгуби???
Губи ми се инициаторката на идеята да изпишем темата бързо. ЛУННО ЦВЕТЕ, ще пускам следовото куче. Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам на кафе, а на вас желая спокоен ден.
Гушкам ви! Hug

# 52
Добро утро!

/Сн. 9 август 2025 год./
Морската почивка е пред финал, следва една седмица при мама. 🙂

Усмихнат ден!

# 53
Добро утро, то стана добър ден, докато стана, днес спахме до 9 с дребчето, така се радвам, че това дете освен рачешките ми драми е наследило и това да не става рано 😀
СГГ, снимките са прекрасни! Къде сте на море, такива хубави гледки имаш?!
Фло, ще чакаме информация за пловдивското пребиваване!
Дафиново листенце, приятна почивкааа! Ще те чакаме с разказ на емоциите.
Дунди, за мравките не мога да помогна, дано мацоранката ги стресне малко и да си ходят 🤭
Магии, толкова празници изреди, че половината ги забравих, ще си имаш занимания доста, хич няма да усетиш кога е дошло времето за отпуската 🤩
Ние днес пак сме на детски рожден, на най-добрата приятелка на дребчето.
Отивам да мислим каква прическа да направим, че трябвало да е хубава... 😀
Хубав ден от мен, пак ще намина после ☕🌞

# 54
  • София
Бърз рапорт.
Щях да получа инфаркт - буквално. Ама емоцията беше хубава. Никой не се е оженил, споко.
Откакто се е родила Малечка нося един пръстен с три камъчета.  Преди почивката по Арда, една сутрин на работа забелязах че едното е паднало. Даже Малечка отбеляза - защото  кака вече не живее при нас... допреди нейната реплика го приемах като част от живота - счупил се пръстен, голяма работа. Но това така ми се заби в главата, че даже го пуснах в чекмеджето в службата, да не го гледам.
Днес разместваме из спалнята да си освободя ъгъла за ремонта и пускам прахосмукачка да събере новоизтупяния прах... и хоп секунда преди да го засмуче виждам камъчето от пръстена...
Прахосмукачката ми е тип промишлена и днес в частност вече за чистене и смяна на торбата... еее - изрових всичкия прах и боклук два пъти, но след половин час си намерих камъчето... пулсът сигурно ми стана 200 в един момент.
Та ако знаете някой.бижутер в София за лек ремонт - приемам съвети...

п.п. Дунди, не искам нова. Голям разход ми е. Децата ще карат курсове по това време догодина, аз съм "велик" шофьор... трябва ни нещо приемливо за градска среда.

# 55
Здравейте, момичета. Явявам се на следобед на проверка. Вчера следобед бях на сватба и още съм много развълнувана. Празникът беше супер, повеселихме се, имаше интересни изненади за младоженците, традициите не са това, което бяха. Имаше надиграване с пиле, но то беше платено. Много готини младежи. Моята отпуска върви добре, редувам почивка със задачи. Спокойни почивни дни и на вас!

# 56
  • София
Привет от наше село!
Тръгнахме без да бързаме, пътувахме си бавно и плавно, обядвахме в едно любимо крайпътно ресторантче, пристигнахме пред къщата и разбрахме, че не сме си взели ключовете. Добре, че сме оставили у съседи, та можахме да си влезем на хлад. Започнахме пребиваването си с почивка. Очакваме сина и голямата внучка също да дойдат. След малко ще пием кафе и после се захващаме с работата. Тя да не е заек, че да избяга???
ЛУННО ЦВЕТЕ, радвам ти се че си почиваш и се забавляваш. На младото семейство - дълъг семеен път постлан с рози ( да не забравят все пак, че розите имат и бодли) С обич, уважение и търпение да минават покрай бодлите и ръка за ръка смело да крачат напред. Пожелавам им дечица поне за един волейболен отбор. Като написах това и се сетих за една българска поговорка - думам ти щерко, сещай се снахо. Да не ви изброявам подред, ама всички в детеродна възраст с по едно чедо да запретват ръкави, не - те да запретват полите, а мъжОвете - да отварят дюкяните  и... понататък си знаете. Имате прекрасния пример на МАГИ. При тях няма скука - всичко е движение, смях и веселие! Гушкам те, мила МАГИ!!! Hug
Веднага ти отговарям - имам златар от много години - има няма 20. В понеделник, в 15.30 съпругата му има час при мен. Ако можеш ела, ще пием кафе с Бейлис и ще й дадеш пръстена. Удиви ме Малечка с нейния коментар. Умно детенце. Ако ли не можеш да дойдеш, звънни ми да ти дам адреса.
МИС Ю, внучката предлага в сряда да посетим града. Щях да питам къде да отидем, какво да видим. Няма да можем с преспиване, защото в петък ще возя 4 баби към селото. Ще дойдат и още баби. Ще си направим купон. Трябва все пак да запазя сили за тогава.
СГГ много хубави снимки ни показа от морето. При мама ще ти бъде добре. Почивай си!
Ромео ме чака за следобедното кафе - на двора, на люлката. Много е приятно!

# 57
  • София
Фло, аз съм.на работа още в понеделник. Но ми напиши кйде си "на работа" и ако мога да избягам ще дойда. Много благодаря предварително!

# 58
Фло, задължително Природонаучния музей, както бяха казали момичетата по-горе.
Една обиколка на стария град, хапване някъде по центъра, или в Капана. Обиколка на градската градина и пеещите фонтани, ако имате време и за детската железница на Младежкия хълм, или пък разходка до гребната база. Това се сещам на първо време.
Аз в Сряда няма да мога, на работа съм, в 16.30 съм на лекар, след това в 19ч съм на маникюр... Срядата ми е най от тази седмица. Нищо, на есен ще се донесем до София някой ден, ще се обадя задължително

Днес отново стана много жега при нас, бяхме на рожден ден, сега си почиваме на хладно вкъщи. Мисля да си легна рано днес, ще видим дали ще ми се получи
Приятна съботна вечер на всички! 🤩

# 59
Здравейте и от мен! Днес водих малкия на детски рожден ден, аз се насладих на два часа сам сама, понякога имам нужда. Прибрахме се и лежерно я караме, всеки с интересите си. Сутринта спах до 11:40 за сефте от години сигурно и сега не ми се спи, но ще гледам някой филм или ще чета книга.
Фло, много хубаво казваш за децата, но тая работа е трябвало да я свърша набързо след първото дете… Сега трудно да се навия.
В Пловдив и на мен ми се ходи, не сме водили детето там на разходка, ходим само на гости и до разходка в града не стигаме.
Приятна, прохладна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт