Съпруги на военнослужещи - 34

• 8 000
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Привет, прекрасни!
Ето как започна днешния ми ден.
Сутринта имахме час при препоръчаната ни лекарка по УНГ. Докато чакахме, две случки ми направиха впечатление, та да ги споделя с вас.
До нас седна възрастна жена, придружена от  внучката си. Много мило я наричаше Бабче. Момичето извади гребен и започна да приглажда косите на бабката. Трогателно. Коментарът беше - когато бях малка, баба ме решеше. Сега е мой ред. Решенето приключи с гушкане и думите - Бабче, много си хубава! Дай ни Боже такива грижовни внуци!
Дойде възрастен мъж и попита - Има ни някой в кабинета? Отговорих му - Има лекарка и пациентка. А той ми казва- значи, мога да подам тази снимка. То аз от години вече не съм мъж, ами съм към жените. Засмях се и му отговорих - не заблуждавайте общественото мнение. Изглеждате чудесно и я как ви светкат очите. Веднага ми отговори:  Е то едните очи дето останаха да светкат и да ги въртя насам натам. И мерака остана! Поблагодари ми, че съм му повдигнала настроението. Взаимно беше!
До днес - два месеца, откакто МИС Ю пусна темата и призива на ЛУННО ЦВЕТЕ да я приключим до Коледа. Движим се с чудесно темпо  Grinning- за два месеца, почти 20 страници. Съвсем реално е да успеем. Хайде, момичета пишете, не се скъпете на споделяния.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, как беше концерта?
РАДИНКАааааааа...НИАааааааа.......

# 286
  • София
Днес съм работна - едва сега реших да се разсеям и да погледна настрани, че ако има какво да напиша тук, у дома няма да го напиша от телефона и като си погледнах часовника - ми то четири минало... но исках да си отхвърля всички замотани аднимистративни неща, че да не влизам в ОХтомври с изостанали задачки и без това го мразя, та поне да е начисто.

Фло, и на мен ми оправи настроението този "не мъж". Когато се обадих на Половинков, че съм бременна с Малечка (щото аз съм си луда и като правя напълно неочакван дори за мен тест за бременност - убедена, че ме лови критическа - на работа, му звъннах веднага по телефона от работа) и той ми вика  - "А, ти да видиш. Ми те и майорите ставали значи, кой разправя, че само до капитан били мъже!"

# 287
  • Пловдив
Да се включа и аз в този дух.
Предишният ми шеф се беше завъртял в една компания от по-възрастни мъже, повечето добре финансово осигурени бизнесмени на 65+ години. Една група от тях с по една млада любовница, но не от най-младите де. Та на въпроса какво правят с тия любовници единият отговорил - Ами гледам я, сиреч очите да са пълни.
Ох, посмях се с Фло и с Маги.
Днес ми е по-ведро, има слънце. Вчера имах чувството, че ще се пръсна от напрежение. А тепърва мрачните дни предстоят.
Прекрасен ден на всички.

# 288
Здравейтеее,
И аз като Дунди в това време хич ме няма... Имам чувството, че ретроградния Меркурий ме е навестил и не иска да си ходи от мен... Колата отново ми е в бокса, опитвам се да се разболея май, покашлям... Непрекъснато някакво такова неприятно чувство имам, че нещо не ми е ок... А видимо няма такова нещо... Странно състояние ме е обзело.
Ама сигурно ще ми мине 😂 надявам се скоро. Спирам да се оплаквам, хората къде къде по-големи проблеми борят, аз тук само мрънкам
Фло, чудесна инициатива си поела, споделих в една доста голяма група, може пък някой да иска да включи родителите си и да ти се обади.
Посмях се и аз с Маги и Фло. Спомних си как аз съобщих на ММ, че теста е положителен.
И той беше на работа... Съжалявам, че не успях да видя физиономията му, но и аз съм нетърпелива, нямаше как да чакам до следващата вечер чак като се прибера пък аз от работа 😂 миел си чинията след вечеря, по негови думи за малко да я изпусне 😂😂😂 но имало колега при него и пазил поведение човека, не изразил особено емоцията си от моето обаждане 😂
А за изписването на темата, много ще се радвам да направя коледна такава! 🫰
Отивам да си довърша задачите за днес, на всс пожелавам хубав ден!💜

# 289
Ехо, момичета, как сте? Бързо, извънредно включване и отговарям на въпроса на Фло - беше невероятен, един от най-хубавите концерти на които съм била, а аз дори не съм фен на Роби. Знам песните, но няма да си ги пусна да ги слушам. Исках все пак да го видя на живо най-малкото заради Take That /групата на която беше член и съпътствала моята младост/ и бях очарована. Такъв контакт с публиката, такова шоу, такава енергия - счупи ни главите. Още съм подвластна на емоцията. Поздрави и нашите момчета за сребърния медал! Не напразно е Крал на забавлението!

И за съжаление веднага след това идва омерзението - подкупа, който са искали от шофьорите му Angry. Нямам думи с които да изразя отвращението си. Е как да стане, кажете? Идва световна звезда и ние се о....е отвсякъде! Другото което е - т. нар. ни "национален стадион" - аз съм в потрес от състоянието му. Срам и позор за България, това е този стадион. Ох, спирам, че много почнах пак да се ядосвам.
За издевателството над детето дори няма какво да добавя, всичко сте написали.
Фло, страхотна инициатива, желая ти успех! Ела и в Пловдив Simple Smile. Имам позната, която води движенчески класове за възрастни хора. За съжаление всичко се случва в София, в другите градове няма нищо такова.
Оставям ви, че все пак съм на работа. До скоро!

# 290
  • София
Пф, днес бих рекорда по преработване. Да погледна настрани чак в 16,36... и то не защото съм се освободила, а ми омръзна да работя, че и една конференция за климатичните промени на ЕС слушам (ама ще продължи до 20 часа, та ще я оставя и офисът да послуша)... и докато си пиша, получавам съобщение по вайбър, че директорът ни окуражавал да си продължим групата по народни танци ... суперрррр... не сме се събирали от поне пет месеца... ми явно е решил да ни намали работата, знам ли...

# 291
  • София
Привет, прекрасни!
Да ви нагледам преди да ви пожелая лека нощ!
МАГИ, разсмя ме коментара на твоето момче и браво на него, че е опровергал мнението за майорите и следващите войнски звания! Ти да видиш - я каква кукличка сте си спретнали!
Днес пак имах две интересни срещи.
Оф, защо ли пиша от телефона? Защото Ромео искаше нещо да види на лаптопа ми. Сега ще публикувам и ще продължа на лапчо.
Та да продължа. Днес отново имам две случки, които ми се иска да споделя с вас. Е как пък все на мен ми се случват такива неща? Те ли ме търсят или аз си ги намирам??? Май аз си ги намирам. Днес ми беше ден за агитация - мотото беше: Да увеличим населението на България! Преди обяд чаках на опашка пред Спиди. Дойде майка с много красива бебешка количка. Вътре, отметнало ръчички , спеше ангелче - красота. Подхванах разговор с майчето. Похвалих количката и направих прогноза, че поне три бебета може да изгледа с нея. Тя първоначално се дърпаше, стара била ( на 29 ), нямало кой да помага - бабите все още работели. Аз не се отказвах, реших да не се предам без бой. Привеждах примери, носих вода от девет кладенци, обясних, че следващите се гледат с по-малко средства. В един момент полека лека започна да се съгласява. Финалните думи бяха - мъжът ми е готов. И той същото ми говори. Сега остава аз да се съглася. Обещах й подарък - вълшебните кремчета. Много ми се иска да съм успяла с агитацията. А щом и с мъжът й сме в един отбор, може след време да я видя с ново бебе в количката. Живее в близост до нас.
Другия случай беше по-труден. Жена на 42, с поотраснало дете, на 11 и едно мъртвородено дете, преди няколко месеца. В осмия месец. Отидох до бензиностанция да заредя бензин. Нямаше хора. И започнахме разговор за зъби, за венци, за бременност. И така разбрах какво я е сполетяло. Интересно, че ме попита директно - мислите ли, че съм стара и не бива да правя повече опити? Само едно изречение й казах - навремето свекърви и снахи са раждали едновременно. Само да знаете как се усмихна и каза - и майка ми така ми казва. Ще ви послушам. Поиска ми телефона. Дадох й визитка. Обеща да ми се обади, когато чудото се случи. Едно съвсем непознато момиче. Запалих свещичка пред иконата на Богородица и се помолих за нея. Да бъде!
Не ми се спи. Ще почета книжка. Утре не съм на тръстиката, мога да поспя до по-късно.
Гушкам ви!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 22:58 от Flo 51

# 292
Добро утро,
Доколкото е добро в 6.30 сутринта, разбира се едвам си отварям очите 😂
Октомври е! Честит нов месец!
Но прочетох, Фло, какво си написала и не се сдържах, дори ми се насълзиха очите... Дано всеки намери това щастие, което си е помечтал. С такива примери като видя и си казвам още повече, че няма за какво да мрънкам и недоволствам и към момента, и по принцип, защото моите неща са миниатюрни на този фон.
А сега отивам да се мъча да разбудя другата спяща част от нашето семейство, как пък толкова неща взе от мен това дете 😂 ама все хубави, налЕ! 😂
И си знаете нали, че ако трети ден не ви се работи, значи е Сряда 🫣
Успешен ден, прегръдки! ❤️

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 07:44 от Мис Ю

# 293
  • София
Оммм... ОХтомври...
Вече минаха 8 часа. Остават 736...

# 294
  • Пловдив
Сън не спите, обзел ви е мерак за писане.
И аз едва си отварям очите сутрин. Идва тежкият период за ставане.
При мен е постоянна въртележка, как пък не искат тия хора да се кротнат и да разберат, че здравето и спокойствието са най-важните неща, а не да се тарзаят за ... глупости.
Фло, като каза вълшебни кремчета, да не ме забравиш. За края на януари се записвам. Знам, че помниш, но аз да си кажа. Blush
За тези на 42 важи и приказата "Едната ми приятелка роди, а другата стана баба". Аз имам набори с по 4 внучета и такива с деца в детската градина. Само желание да има и да са живи и здрави младите.
А пък ние, дето сме кандидат-баби/дядовци, ще помагаме, доколкото ни е възможно. 
Пожелавам ви прекрасен и усмихнат първи ден на октомври. А аз да си захващам задачите.

# 295
  • София
Добро утро, прекрасни.
Днес е Световен ден на кафето и Международен ден на възрастните хора. Да почетем кафето, а от другия празник сМе тооооолкова далече.Stuck Out Tongue Winking Eye С каквито общуваш, такъв ставаш. Grinning Благодаря ви за  приятелството, за общуването - на живо и виртуално! И не е важно как изглеждаме, а как се чувстваме.
Днес не съм на тръстиката, та поспах повече. На обяд съм с пенсионерския клуб, на ресторант. Да полеем празника. Старци разбойници! За тази възрастова група - 60+ са от особено значение социалните контакти. Кой както си го направи. Grinning
Отивам да почета кафето. Ромео ме чака.

# 296
Да се отбележа и аз.
Борим зелен градински сопол...
Вероятно пак сме със стрептококи в носа. Няма оправия....
Взимам ножа, ще се гръмна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт