Номинации за най-голяма муня (тема 13)

• 35 915
  • 438
  •   2
Отговори
# 270
  • Street of Dreams
И аз днес имах странен телефонен разговор, но с блисък приятел.
- Ондинче, а за билети кога ще гледаме?
- Какви билети?
- Как какви, за Корея.
- Каква Корея? Кога?
- За рождения ти ден, нали говорихме, че там ще го празнуваме?
- Кога?

# 271
Е кога де?! Wink

# 272
Льоня, неееееееееее 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Добре че съм си вкъщи, че се превивам от смях.

# 273
Аз съм разказвала колко съм горда и надута, че НАДХИТРИХ измамниците! Ще се повторя, че е по темата!

Щерката бе малка, звънят по домашния по обед и мъжки глас реве:
- Мамоооо, блъснах човек ..."
- Не ви е срам! Да мамите хората! Знаеш ли къде се обаждаш?
Мъжът рязко спря хленча и стана нагъл:
- Къде? В полицията ли? - ме подпитва иронично.
- Не! Звъниш в детското отделение по изгаряния и събуди децата!

Ако щете врявайте, оня се сконфузи:
- О извинявайте! Не исках! Извинявайте!

Та така! Излъгах лъжеца, която не знам какво точно ме прави, но съм много горда!

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 14:12 от the Дорис

# 274
  • Варна
  Абе, не мислех да го пиша, ама щом the Дорис може, хайде и аз.
Миналото лято звъни GSM-a, непознат номер, ама имах няколко обяви, та отговарям и разстроен мъжки глас ми съобщава, че дъщеря ми е катастрофирала. За протокола имам само с един син, седящ до мен. Та кат'  ревнах: ,,Ох, детенцето ми, със златна косичка, милото мииииии".
Онзи -,,да, тя, русичка, пари ще трябват за..."
Прекъсвам го: ,,От катафалката ли падна, бре, изроди нескопосани! За ваша сметка ще я разкрасите, от мен пари не чакайте!"
Май малко черен хумор...

# 275
  • Euskal Herria
И как реагира мъжът при твоите думи?

# 276
  • Варна
 А, не знам, затворих, след като споменах и една  много лоша болест,  и блокирах номера.

# 277
Между другото да си призная от къде ми дойде това с отделението ... не бе случайно...
В далечната 92-ра с група приятели се възползвахме от ниските цени на телефонните разговори и тяхната непроследяемост и се бъзикахме с детски глупости. Та бе моя ред и звъня на номера, който измислям - помня, че бе нещо с месеца и годината например 2-02-92 и ми вдига жена:
Аз:
- Може ли Иван? - готова да бъда безкрайно детински оригинална и разсмиваща приятелите ми с това "може ли".
- Кой Иван? - А де! Помислих, че в тази къща има двама.
- Ами ... младши! - колебливо налучквах
- А бе, момиче, звъниш в мъжкото отделение в Психиатрията, кой Иван търсиш?
Добре се посмяха приятелите ми! И после ме бъзикаха като става дума нещо за любов, гаджета и тем подобни, че знам номера Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 18:39 от the Дорис

# 278
Карамелизирам одеве захар в една тавичка, но ми се стори малко. Вместо захар обаче съм побарала плика с брашното и щедро сипах.😆 От същата случка-малко от карамела разсипах върху пътеката в кухнята, викам си-после ще го почистя.....Сетих се пак за него, когато след минута чехлата ми залепна за нещо.🙄

# 279
  • Варна
Ох, чехла...За правописната тема си е...
Все пак добре, че няма жертви!

# 280
Някои от тия гадове от телефонните измами работят с вътрешна информация от ГРАУ и други държавни служби и тогава е наистина страшно. Преди години отивайки с колата на спорт оставих 3 годишното си дете при майка. Връщам се след час и малко да си го взема и я намирам трепереща и облята в сълзи. Звъннал домашният телефон, назова ли я с истинската й фамилия и й казали, че дъщеря й "Х" е  катастрофирала тежко, синът й "У" е отишъл в болницата, дарил много кръв за сестра си и припаднал. И т.н. Всичко с верните имена. Поискали 5000 евро за спешна операция, а мъжът ми тогава работеше в чужбина и пращаше евро.... Беше откачила горката ми майка. Та не са смешни тия неща с телефонните измами

# 281
  • София
Да, но тук точно е ролята да си събереш акъла, да се обадиш на дъщеря си/сина си/майка си/баща си и да провериш точната информация. ПРЕДИ да хукваш да пращаш пари.
На баща ми навремето се обадили да му кажат, че внучка му е била с 40 градуса температура с незнам какъв си вирус, който било грип. На всичкото отгоре за фон му пуснали и някакво ревящо дете и той се пищисал естествено. Но веднага ми се обади на мен да ида до градината (живея на 50 м от нея) и отидох (притеснена , разбира се) - детето кротко си спеше в легълцето. А онези хлопнали телефона, като чули, че той говори с мен и аз хуквам до градината. Даже не стигнали до момента, в който искат пари Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Тоест, първо се проверява информацията и тогава хукваш да действаш.

# 282
Може да съм го разказвала, не помня вече. Аз вдигам на непознати номера, може да е куриер, може нещо по работа, вдигам. Веднъж някой ми реве отсреща: "Мамоооо, да знаеш какво станааа..." Затворих. Втори път: "Мамооо, защо ми затваряш, аз паднах, ударих се...." Пак затворих. Трети път: "Мамо, Х съм. Паднах с колелото, счупих си телефона, обаждам ти се от телефона на приятелка." То било моето... Обяснявах после, че в такива случаи първо се представяш кой си и не ревеш, а говориш по същество Simple Smile.

# 283
  • Варна
 В тази тема си позволих да разкажа забавна случка.
 Разбира се, измамите не са смешни, съвети как да ги разпознаем, как да се предпазим, как да не се паникьосваме има много и на други места.

# 284
Може да съм го разказвала, не помня вече. Аз вдигам на непознати номера, може да е куриер, може нещо по работа, вдигам. Веднъж някой ми реве отсреща: "Мамоооо, да знаеш какво станааа..." Затворих. Втори път: "Мамооо, защо ми затваряш, аз паднах, ударих се...." Пак затворих. Трети път: "Мамо, Х съм. Паднах с колелото, счупих си телефона, обаждам ти се от телефона на приятелка." То било моето... Обяснявах после, че в такива случаи първо се представяш кой си и не ревеш, а говориш по същество Simple Smile.
От къде да знае детето, че ревящо няма да му разпознаеш гласа! Милото Heart

Общи условия

Активация на акаунт