Първият опит, дето казват момичетата във форума е опознавателен и до напасване. До лятото ни уверяваха, че всичко с мен е наред и имаме много лек мъжки фактор с леко занижена морфология. Още преди да станем пацианти на болницата, която посещаваме, бях чела във форума и по доста препоръчки бяхме пуснали ДНК фрагментация, която се оказа леко завишена. Така, че силно препоръчвам да пуснете и вие преди следващ опит. Най-малкото за ваше спокойствие. Привидно спермограмата може да изглежда ОК, но не се знае как е ДНК-то докато не се изследва. Знаейки, че мъж ми е имал завишена фрагментация, избрахме да използваме селекция (MACS). Имахме само една годна яйцеклетка от около 10-12 антрални фоликула, но при нас се оказа, че има и друг проблем, за който разбрахме в последствие. Та идеята ми е, че от тази една яйцелетка + селекцията, която избрахме стана хубав ембрион. Друг е въпросът, че трансфера и при нас не беше успешен.
Друго, което може да направите е да се консултирате с имунолог и да пуснете назначените от него изследвания, това ако ви се занимава разбира се.