НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 119
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Бабосвайте се вий, щом ви харесва. Но някои от нас ги чакат още дълги години с МОН, тъй че ще трябва да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Simple Smile
Студентите от София нямат право на общежитие в София, нали така?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 00:20 от faviana

# 121
Според мен от МОН имат голяма вина за демографската криза, особено в големите градове.

# 122
  • София
Хич не бързам да ставам баба на 50. А и имам още поне 10 години съжителство с МОН.

# 123
  • София
Още 9 години с експериментите на МОН или ще ме поддържат в ментална кондиция или съвсем ще изтрещя.
Иначе откакто момчетата поотраснаха е голям кеф да споделяме ходене по клубове, концерти и фестивали. Наборът редовно ме информира за събития, към които знае, че бих имала интерес. За моя радост и двамата по-големи с удоволствие споделят подобни изживявания с нас. Отделно виждам как с годините търсят този тип изживявания и ваканции, на които са свикнали с нас.
Наборът сега е на море в Гърция с компанията си от училище - обикалят различни плажове, а вечер седят до късно в къщата, която са наели. Готвят си, говорят до посред нощите, играят настолни и асоциативни игри.

# 124
  • София
На 41 бях майка на абитуриент, на 43 сега и няма да смятам след 12 години, живи и здрави на колко ще съм.
Изморих се от МОН, ненавиждам ги. Третото е в училище към Министерство на културата, надявам се да не ме изненадат ОЩЕ по-неприятно. Моля, ако някой има такива подозрения или даже лични впечатления да замълчи завинаги, нямам нужда от още стрес. Пък то и тях матурите не ги подминават, така че не мога да се опна блаженно на никоя кълка.
Завиждам адски много на тези, които приключиха с МОН и се чудят гаджета ли са, баби и дядовци ли са.
Факт е, че годините минават и нещата не са точно, както са били преди 20г. В тоя ред на мисли въобще не си представям тепърва да гледам бебе. Мое ли, внуче ли, все съм "Не, благодаря."

# 125
  • София
Удома от вчера дружно сме в изненадваща дилема - наборът получи покана за ТУ Айндховен за Mechanical engineering програмата им. След 15 април, когато излезе първият ранкинг го беше отписал като опция за прием. Аз и баща му категорично на този етап предпочитаме да си остане тук, но ще се съобразим с неговото решение. Можем само са споделим нашата гледна точка, но той ще трябва да реши.

# 126
  • у дома...

Иначе откакто момчетата поотраснаха е голям кеф да споделяме ходене по клубове, концерти и фестивали. Наборът редовно ме информира за събития, към които знае, че бих имала интерес. За моя радост и двамата по-големи с удоволствие споделят подобни изживявания с нас.
Точно. Показва ми разни събития, постановки на които да ходим заедно. Отделно си излиза с приятели. Море с приятелки и после море с мен наши приятели си ни става като традиция. Доста често и в късния следобед получавам съобщение "Искаш ли да ходим на кафе?". Понякога ме изненадва и с книга. Нещата са вече на съмсем разлчино ниво. Всяка си има нейното лично време, но и време прекарваме заедно.

Поздравления, Грийн! Браво на набора, ще вземе най-доброто за него решение.

# 127
green,  нека изборът, който и да е той, е по-доброто за младежа Simple Smile
Относно културните мероприятия - преди дни след концерта на Гънс, на който той не идва, че имаше други ангажименти, направи едно изказване и сега е изключен от семейната група..Ма моля ви се намекна, че на концерта имало много от неговите набори и бил за младите.. Келеш неден, коги майка му и баща му са слушали Гънс, той не си бил и плануван..

# 128
Моите и двамцата са точно обратното. Постоянно ме мъкнат по разни концерти. Викам им да ме оставят, че съм със стари кокали и вече не е за мене тва висене по концерти, а синът ми разправя да не се излагам, изобщо не съм стара и да си живея живота. Той си е редовен потребител на концертните изяви - на седмица по няколко пъти, ама аз не мога да му смогна. Grinning

# 129
  • София
Не се имам за стара,но и никога не ми е била важна цифрата.Чувствам се прекрасно в кожата си.Доволна съм от настоящето.И не,не може да е като преди 20г,а може да е дори по-хубаво Simple Smile Преди броени дни имахме именно 20-годишнина от сватбата с ММ и отидохме импровизирано двамата да отпразнуваме в Италия .Дъщеря ми  ми закара на летището ,а после остана тук с кучето Wink Изкарахме страхотно и се почувствах волна и безгрижно щастлива.Имах нужда от подобни изживяване за разтуха след емоциите около как,макар и да нямаха стресиращи моменти.Така че,наслаждавайте се на каквото дойде и не се отписвайте.Просто отваряме нова житейска страница

# 130
  • Пловдив
Някой може ли да ми разясни относно балообразуването, когато е избран профил Математика? Писах в 11-класната тема, но явно там никой не знае.

Моята дъщеря е избрала трети профилиращ профил Мат, но няма да държи матура по него.
Сега разбирам, че ако има оценка от ДЗИ ПП Мат, то тя ще бъде балообразуваща, а не ООП. Което нас не ни устройва, защото тя на ООП е пълна отличничка, а ПП й е трудно и не е ясно колко ще изкара, ако се яви на матура. Поради тази причина втората матура ще е по език.

Също бих искала да разбера, дали оценката от профила, която ще бъде вписана в дипломата (без да е държано ДЗИ) се взима предвид при балообразуването, или се взима ООП?

# 131
Зависи за кой университет и кои специалности питате, защото балообразуването е различно.
Аз мога да Ви отговоря за СУ ФМИ.

Тъй като сте в профил МАТ, вариантите са Ви:

4.25 * ДЗИ МАТ ПП (но вие не искате да го държите, значи отпада)
или
3 * Изпит МАТ + 1* Оценка МАТ ООП от дипломата

Останалите балообразуващи варианти ги игнорирам (ДЗИ по информатика, оценки от състезания).
Да, ако имате ДЗИ МАТ ПП, именно тази оценка ще се вземе вместо средната от дипломата, затова и коефициентът по-горе става 3.25 + 1 = 4.25.
Ако не се явите на ДЗИ МАТ (което може да е само ПП, а не ООП, тъй като сте профил МАТ), тогава балообразувате с оценка от приемен изпит + МАТ ООП от дипломата (не се взима средната оценка по МАТ ПП от дипломата, а именно от МАТ ООП, имаме писмен отговор от СУ).

Това е за СУ ФМИ, за другите факултети може да е различно, напр. в Стопанския се взима среден успех от дипломата.

# 132
Преглеждате внимателно балообразуването за всички университети, които ви интересуват и за съответните специалности в тях. Има разлики. Понякога има разлика дори между различни специалности в един и същи университет. По-горе са ви писали как е за СУ. Във ФМИ има разлика в коефициенти в зависимост от вида ДЗИ или изпит, а в СФ коефициентът е един и същ. Това са все факултети в един и същ университет.
Затова набелязвате си кои университети и специалности ви интересуват, четете подробно за балообразуването, навсякъде по сайтовете им е описано достатъчно ясно, и въз основа на тази информация си изготвяте стратегията за кандидатстване - какви изпити, какви ДЗИ. Ето, тази година, в последния момент УНСС увеличиха коефициента на ДЗИ математика, независимо каква, на 4. И така се оказа, че 4.51 на ДЗИ математика бие пълната шестица от ДЗИ БЕЛ или от техния изпит.

# 133
Здравейте, имате ли студент в 1 курс ФМИ? Моят е СИ.

# 134
  • Пловдив
Благодаря за насоките за балообразуването!
Понеже на повечето места е записано "Оценка от дипломата за средно образование", не бях сигурна дали тази оценка е ООП или ПП Мат.
Сега ми се изясни - ако не искаме да падне балът при евентуална ниска оценка на ДЗИ Мат, по-добре да изберем друг предмет - в случая при нас ще е езикът. По този начин с оценка от ООП 6 в дипломата, и сравнително добра оценка от КСИ по математика (както се надяваме), шансът за по-висок бал е по-добър, макар с по-нисък коефициент, който носи КСИ.

Общи условия

Активация на акаунт